[oop] namespaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 18:40:24
Quote Anchor link
Ola guys,

Stel ik heb mijn exceptions in de namespace exception staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
ozzie/
      cacher/
             file.php
      exception/
                bar.php
                foo.php

Nu zit ik in mijn framework in de namespace ozzie\cacher. Binnen deze namespace wil ik de bar en foo exception kunnen gooien. Dan moet ik dus "use ozzie\exception" gebruiken.

Deze situatie dat ik "use" moet gebruiken voordat ik bestanden binnen mijn eigen library kan gebruiken komt best vaak voor. Uiteraard valt daar gewoon mee te leven, maar ik vroeg me ineens af... wat nu als ik alleen de namespace "ozzie" zou gebruiken?

In plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

namespace ozzie\exception;

class foo {

}


?>

Zou je dan dit krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

namespace ozzie;

class exception-foo {

}


?>

Dan staat alles in dezelfde namespace en hoef je dus nooit meer "use" te gebruiken.

Zal wel een stom idee zijn, maar het schoot me ineens te binnen en ik dacht ik gooi het even in de groep...
Gewijzigd op 06/06/2014 18:41:14 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:47:25
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 20:19:28
Quote Anchor link
Hoe ben je dan van plan een overzichtelijke mappen structuur te houden? Heel veel PSR-4 autoloaders aanmaken?

Quote:
Deze situatie dat ik "use" moet gebruiken voordat ik bestanden binnen mijn eigen library kan gebruiken komt best vaak voor.

Nee hoor, \Ozzie\Exception\Foo en je hebt geen `use` nodig! `use` is er nou net voor om niet telkens de volledige FQNS te hoeven typen. Je kan `use` zo vaak of zo weinig gebruiken als je zelf wilt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 21:47:19
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie Dos. Het is ook niet meer dan een hersenspinsel hoor.

>> Hoe ben je dan van plan een overzichtelijke mappen structuur te houden? Heel veel PSR-4 autoloaders aanmaken?

Met een eigen autoloader voor de library kan ik de mappenstructuur aanhouden.

>> Nee hoor, \Ozzie\Exception\Foo en je hebt geen `use` nodig! `use` is er nou net voor om niet telkens de volledige FQNS te hoeven typen. Je kan `use` zo vaak of zo weinig gebruiken als je zelf wilt.

Heb je gelijk in, maar stel ik heb een class van waaruit 3 verschillende exceptions kunnen worden gegooid en in de constructor wordt getypehint op 2 objecten uit een andere namespace. Dan moet ik al 5x use gebruiken. Ik kan ook overal de volledige naam gebruiken, maar dan krijg je dus overal ozzie\zus, ozzie\zo en dat leest niet echt lekker. Ik kan wel in plaats van per exception de complete exception namespace gebruiken zodat je exception\foo en exception\bar krijgt. Dat vind ik op zich wel netjes, maar je moet dan toch altijd use gebruiken. Als alles dezelfde namespace heeft, dus "ozzie", dan hoef je nergens use te gebruiken. Het enige nadeel (denk ik... wellicht zie ik iets over het hoofd) is dat je lange class-names krijgt. Dus ipv class Foo met namespace ozzie\exception krijg je dan iets als Exception-Foo met als namespace ozzie.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 22:35:44
Quote Anchor link
Quote:
Dus ipv class Foo met namespace ozzie\exception krijg je dan iets als Exception-Foo met als namespace ozzie.

- is niet toegestaan, _ wel.
Op die manier ga je dus eigenlijk terug naar het niet hebben van namespaces. Behalve dat third-party libraries geen confilten veroorzaken.

Je weet dat het volgende mogelijk is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

namespace Universe\MilkeyWay\Sol\Terra {
    class Ozzie { public function __construct() { echo 'Ozzie', PHP_EOL;}}
    class Darsstar { public function __construct() { echo __CLASS__, PHP_EOL;}}
    class God { public function __construct() { echo __CLASS__, PHP_EOL;}}
}


namespace {
    use Universe\MilkeyWay\Sol;

    // dit is het interessante deel
    new Sol\Terra\Ozzie;
    new
Sol\Terra\Darsstar;
    new
Sol\Terra\God;
}


?>


Wat betekend dat je Exception\Foo kan gebruiken ipv \Ozzie\B\L\A\Exception\Foo gebruikt.
Verder snap ik niet helemaal wat je tegen `use` hebt. 5x is trouwens niet bepaald wat ik veel noem.
Gebruik je trouwens een IDE of een editor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 22:52:35
Quote Anchor link
>> Op die manier ga je dus eigenlijk terug naar het niet hebben van namespaces. Behalve dat third-party libraries geen confilten veroorzaken.

Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Maar waren namespaces daar ook niet voor bedacht eigenlijk, om conflicten met andere libraries te voorkomen?

>> Wat betekend dat je Exception\Foo kan gebruiken ipv \Ozzie\B\L\A\Exception\Foo gebruikt.

Ik denk niet dat ik helemaal snap wat je bedoelt. Ik snap dat het kan, maar dat ik toch wat ik hierboven ook zei? Dus stel ik heb een cacher en ik wil daarin exceptions gebruiken, dan zet ik bovenin "use ozzie\exception". Alleen het voelt zo stom op de een of andere manier.

Hoe leg ik dat uit. Ik heb dus een ozzie library, en telkens als ik in een class de eigen exceptions van die library wil gebruiken, dan moet ik óf de fqcn gebruiken ozzie\exception\foo of ik moet "use ozzie\exception" toepassen zodat ik "exception\foo" kan gebruiken. Waarom kan ik niet gewoon in m'n eigen library "foo" gebruiken zonder fqcn of "use". Dat was dus even waarover ik zat te denken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 23:12:18
Quote Anchor link
Quote:
Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Maar waren namespaces daar ook niet voor bedacht eigenlijk, om conflicten met andere libraries te voorkomen?

Ja, maar met jou idee om dan Exception-foo te gebruiken introduceer je je eigen namespace seperator. Gebruik dan aub de officiële...

Quote:
Alleen het voelt zo stom op de een of andere manier.

Jou probleem, leer er mee leven. C, C++, Java, .NET en velen anderen hebben iets soortgelijks.

Ik snap dat je geen `use` wilt gebruiken. Maar vind het geen goede reden. Je hebt meerdere opties, kies er een. `use` gebruiken vind ik het netst. En importeer niet alleen classes maar ook namespaces.
 
Wouter J

Wouter J

06/06/2014 23:21:24
Quote Anchor link
Je weet dat namespacez in de eerste plaatst niet voor de naamgeving bestemt zijn, maar juist voor het groeperen van classen, et creëren van een eigen scope voor classes, functies, etc.

Als je toch alles in 1 namespace gaat gooien, gooi dan lekker het hele namespace gedoe weg, doe alsof je in 2001 leeft en gebruik lekker De_Ouderwetse_Klasse_Namen. Jeeh, ozzie happy geen use statements meer.

En wat is er eigenlijk zo erg aan use statements? Staan ze in de weg? Gebruik dan een IDE die die regels fold of leer gewoon scrollen. Ben je het zat om ze telkens te typen? Anders moet je ze in de code typen, dus geen verschil. Daarnaast kan een beetje IDE voor je automatisch de use statements aanmaken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 23:37:17
Quote Anchor link
>> Ja, maar met jou idee om dan Exception-foo te gebruiken introduceer je je eigen namespace seperator. Gebruik dan aub de officiële...

Nee, dat is dan een class-naam... geen idee eigenlijk of je daar wel - in kunt gebruiken overigens.

>> Ik snap dat je geen `use` wilt gebruiken. Maar vind het geen goede reden. Je hebt meerdere opties, kies er een. `use` gebruiken vind ik het netst. En importeer niet alleen classes maar ook namespaces.

Dat is ook wat ik doe... de namespace importeren. Het is allemaal geen onoverkomelijk probleem hoor. Maar ik vroeg me af of het ook anders kon...

>> Als je toch alles in 1 namespace gaat gooien, gooi dan lekker het hele namespace gedoe weg, doe alsof je in 2001 leeft en gebruik lekker De_Ouderwetse_Klasse_Namen. Jeeh, ozzie happy geen use statements meer.

Easy Wouter ;) Het was zoals ik zei slechts een gedachtengang. Iets om over na te denken. Stukje reflectie.
 
Local Dev

Local Dev

08/06/2014 00:56:01
Quote Anchor link
Quote:
Exception-foo

Waarom zou je een - gebruiken in een class naam?

Quote:
Dat is ook wat ik doe... de namespace importeren. Het is allemaal geen onoverkomelijk probleem hoor. Maar ik vroeg me af of het ook anders kon...

Waarom zou je dit anders willen doen? Wat is er mis met namespaces?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 01:02:43
Quote Anchor link
Er is niet iets mis mee, maar ik vroeg me af of het efficiënter kan.

Ik zit in mijn eigen ozzie library. Stel dat ik in namespace ozzie\foo ozzie\bar wil gebruiken, dan zou het best handig zijn als ik niet telkens use ozzie\bar (of wat dan ook) hoef te doen. Maar goed, het kan niet anders.
 
Local Dev

Local Dev

08/06/2014 01:12:32
Quote Anchor link
Ok, hoe zou jij namespaces willen gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 01:20:38
Quote Anchor link
Wat ik wil kan niet echt... dat alles in je library dezelfde namespace heeft. Maar dat heeft weer andere gevolgen. Wat ik met name soort van "slordig" vind is dat je bij sommige classes veel uses krijgt, die in feite niet veel anders doen dan ervoor zorgen dat ik in de class zelf niet overal het woordje "ozzie" hoef te typen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

namespace ozzie\something;

use ozzie\foo;
use ozzie\bar;
use ozzie\baz;

class Boo {

  public function test() {
    $foo = new foo();
    $bar = new bar();
    $baz = new baz();
  }

}


?>

Ik gebruik dus die use-statements zodat in de class zelf het woordje "ozzie" wegvalt. Zonder de use statements zou je dit krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

namespace ozzie\something;

class Boo {

  public function test() {
    $foo = new ozzie\foo();
    $bar = new ozzie\bar();
    $baz = new ozzie\baz();
  }

}


?>

Ik zou het wel mooi vinden als je de 1e optie kan gebruiken, maar dan zonder de use-statements, maar ja... dat kan niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/06/2014 09:43:14
Quote Anchor link
>> Ik zou het wel mooi vinden als je de 1e optie kan gebruiken, maar dan zonder de use-statements, maar ja... dat kan niet.

Dat kan, zolang ze maar dezelfde namespace gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
namespace Ozzie;

class Boo
{
    public function test()
    {

        $foo = new Foo();
        $bar = new Bar();
        $baz = new Baz();
    }
}

?>


Dat brengt je dan bij een andere oplossing: het aanpassen van de structuur van je namespace. Als je het gevoel hebt dat use overbodig zou moeten zijn, dan kan dat namelijk betekenen dat je de hiërarchie in de namespace moet verbeteren.
 
Reshad F

Reshad F

08/06/2014 12:38:41
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/06/2014 01:02:43:
Er is niet iets mis mee, maar ik vroeg me af of het efficiënter kan.

Ik zit in mijn eigen ozzie library. Stel dat ik in namespace ozzie\foo ozzie\bar wil gebruiken, dan zou het best handig zijn als ik niet telkens use ozzie\bar (of wat dan ook) hoef te doen. Maar goed, het kan niet anders.


Maar je typt dit toch ook maar 1x? ( wanneer je een class aan het opbouwen bent ) Overigens is een goed IDE al voorzien van autocompletion en import functionaliteit waardoor je zelfs dit niet hoeft te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 14:03:58
Quote Anchor link
@Ward:

>> Dat kan, zolang ze maar dezelfde namespace gebruiken:

Ja, dat weet ik... maar dan zou je complete library dus maar uit 1 namespace bestaan.

>> Dat brengt je dan bij een andere oplossing: het aanpassen van de structuur van je namespace. Als je het gevoel hebt dat use overbodig zou moeten zijn, dan kan dat namelijk betekenen dat je de hiërarchie in de namespace moet verbeteren.

Dat lijkt me vrij onmogelijk eigenlijk. Je zult altijd andere namespaces uit dezelfde libraries moeten importeren, tenzij je dus alles in één-en-dezelfde namespace zet.

@Reshad:

>> Maar je typt dit toch ook maar 1x? ( wanneer je een class aan het opbouwen bent ) Overigens is een goed IDE al voorzien van autocompletion en import functionaliteit waardoor je zelfs dit niet hoeft te doen.

Ja, je typt het ook maar 1x. Maar desalniettemin voelt het soms wat vreemd dat je in je eigen library dingen uit diezelfde library moet gaan importeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.