[oop] namespaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 18:40:24
Quote Anchor link
Ola guys,

Stel ik heb mijn exceptions in de namespace exception staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
ozzie/
      cacher/
             file.php
      exception/
                bar.php
                foo.php

Nu zit ik in mijn framework in de namespace ozzie\cacher. Binnen deze namespace wil ik de bar en foo exception kunnen gooien. Dan moet ik dus "use ozzie\exception" gebruiken.

Deze situatie dat ik "use" moet gebruiken voordat ik bestanden binnen mijn eigen library kan gebruiken komt best vaak voor. Uiteraard valt daar gewoon mee te leven, maar ik vroeg me ineens af... wat nu als ik alleen de namespace "ozzie" zou gebruiken?

In plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

namespace ozzie\exception;

class foo {

}


?>

Zou je dan dit krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

namespace ozzie;

class exception-foo {

}


?>

Dan staat alles in dezelfde namespace en hoef je dus nooit meer "use" te gebruiken.

Zal wel een stom idee zijn, maar het schoot me ineens te binnen en ik dacht ik gooi het even in de groep...
Gewijzigd op 06/06/2014 18:41:14 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:02:07
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 20:19:28
Quote Anchor link
Hoe ben je dan van plan een overzichtelijke mappen structuur te houden? Heel veel PSR-4 autoloaders aanmaken?

Quote:
Deze situatie dat ik "use" moet gebruiken voordat ik bestanden binnen mijn eigen library kan gebruiken komt best vaak voor.

Nee hoor, \Ozzie\Exception\Foo en je hebt geen `use` nodig! `use` is er nou net voor om niet telkens de volledige FQNS te hoeven typen. Je kan `use` zo vaak of zo weinig gebruiken als je zelf wilt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 21:47:19
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie Dos. Het is ook niet meer dan een hersenspinsel hoor.

>> Hoe ben je dan van plan een overzichtelijke mappen structuur te houden? Heel veel PSR-4 autoloaders aanmaken?

Met een eigen autoloader voor de library kan ik de mappenstructuur aanhouden.

>> Nee hoor, \Ozzie\Exception\Foo en je hebt geen `use` nodig! `use` is er nou net voor om niet telkens de volledige FQNS te hoeven typen. Je kan `use` zo vaak of zo weinig gebruiken als je zelf wilt.

Heb je gelijk in, maar stel ik heb een class van waaruit 3 verschillende exceptions kunnen worden gegooid en in de constructor wordt getypehint op 2 objecten uit een andere namespace. Dan moet ik al 5x use gebruiken. Ik kan ook overal de volledige naam gebruiken, maar dan krijg je dus overal ozzie\zus, ozzie\zo en dat leest niet echt lekker. Ik kan wel in plaats van per exception de complete exception namespace gebruiken zodat je exception\foo en exception\bar krijgt. Dat vind ik op zich wel netjes, maar je moet dan toch altijd use gebruiken. Als alles dezelfde namespace heeft, dus "ozzie", dan hoef je nergens use te gebruiken. Het enige nadeel (denk ik... wellicht zie ik iets over het hoofd) is dat je lange class-names krijgt. Dus ipv class Foo met namespace ozzie\exception krijg je dan iets als Exception-Foo met als namespace ozzie.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 22:35:44
Quote Anchor link
Quote:
Dus ipv class Foo met namespace ozzie\exception krijg je dan iets als Exception-Foo met als namespace ozzie.

- is niet toegestaan, _ wel.
Op die manier ga je dus eigenlijk terug naar het niet hebben van namespaces. Behalve dat third-party libraries geen confilten veroorzaken.

Je weet dat het volgende mogelijk is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

namespace Universe\MilkeyWay\Sol\Terra {
    class Ozzie { public function __construct() { echo 'Ozzie', PHP_EOL;}}
    class Darsstar { public function __construct() { echo __CLASS__, PHP_EOL;}}
    class God { public function __construct() { echo __CLASS__, PHP_EOL;}}
}


namespace {
    use Universe\MilkeyWay\Sol;

    // dit is het interessante deel
    new Sol\Terra\Ozzie;
    new
Sol\Terra\Darsstar;
    new
Sol\Terra\God;
}


?>


Wat betekend dat je Exception\Foo kan gebruiken ipv \Ozzie\B\L\A\Exception\Foo gebruikt.
Verder snap ik niet helemaal wat je tegen `use` hebt. 5x is trouwens niet bepaald wat ik veel noem.
Gebruik je trouwens een IDE of een editor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 22:52:35
Quote Anchor link
>> Op die manier ga je dus eigenlijk terug naar het niet hebben van namespaces. Behalve dat third-party libraries geen confilten veroorzaken.

Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Maar waren namespaces daar ook niet voor bedacht eigenlijk, om conflicten met andere libraries te voorkomen?

>> Wat betekend dat je Exception\Foo kan gebruiken ipv \Ozzie\B\L\A\Exception\Foo gebruikt.

Ik denk niet dat ik helemaal snap wat je bedoelt. Ik snap dat het kan, maar dat ik toch wat ik hierboven ook zei? Dus stel ik heb een cacher en ik wil daarin exceptions gebruiken, dan zet ik bovenin "use ozzie\exception". Alleen het voelt zo stom op de een of andere manier.

Hoe leg ik dat uit. Ik heb dus een ozzie library, en telkens als ik in een class de eigen exceptions van die library wil gebruiken, dan moet ik óf de fqcn gebruiken ozzie\exception\foo of ik moet "use ozzie\exception" toepassen zodat ik "exception\foo" kan gebruiken. Waarom kan ik niet gewoon in m'n eigen library "foo" gebruiken zonder fqcn of "use". Dat was dus even waarover ik zat te denken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

06/06/2014 23:12:18
Quote Anchor link
Quote:
Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Maar waren namespaces daar ook niet voor bedacht eigenlijk, om conflicten met andere libraries te voorkomen?

Ja, maar met jou idee om dan Exception-foo te gebruiken introduceer je je eigen namespace seperator. Gebruik dan aub de officiële...

Quote:
Alleen het voelt zo stom op de een of andere manier.

Jou probleem, leer er mee leven. C, C++, Java, .NET en velen anderen hebben iets soortgelijks.

Ik snap dat je geen `use` wilt gebruiken. Maar vind het geen goede reden. Je hebt meerdere opties, kies er een. `use` gebruiken vind ik het netst. En importeer niet alleen classes maar ook namespaces.
 
Wouter J

Wouter J

06/06/2014 23:21:24
Quote Anchor link
Je weet dat namespacez in de eerste plaatst niet voor de naamgeving bestemt zijn, maar juist voor het groeperen van classen, et creëren van een eigen scope voor classes, functies, etc.

Als je toch alles in 1 namespace gaat gooien, gooi dan lekker het hele namespace gedoe weg, doe alsof je in 2001 leeft en gebruik lekker De_Ouderwetse_Klasse_Namen. Jeeh, ozzie happy geen use statements meer.

En wat is er eigenlijk zo erg aan use statements? Staan ze in de weg? Gebruik dan een IDE die die regels fold of leer gewoon scrollen. Ben je het zat om ze telkens te typen? Anders moet je ze in de code typen, dus geen verschil. Daarnaast kan een beetje IDE voor je automatisch de use statements aanmaken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2014 23:37:17
Quote Anchor link
>> Ja, maar met jou idee om dan Exception-foo te gebruiken introduceer je je eigen namespace seperator. Gebruik dan aub de officiële...

Nee, dat is dan een class-naam... geen idee eigenlijk of je daar wel - in kunt gebruiken overigens.

>> Ik snap dat je geen `use` wilt gebruiken. Maar vind het geen goede reden. Je hebt meerdere opties, kies er een. `use` gebruiken vind ik het netst. En importeer niet alleen classes maar ook namespaces.

Dat is ook wat ik doe... de namespace importeren. Het is allemaal geen onoverkomelijk probleem hoor. Maar ik vroeg me af of het ook anders kon...

>> Als je toch alles in 1 namespace gaat gooien, gooi dan lekker het hele namespace gedoe weg, doe alsof je in 2001 leeft en gebruik lekker De_Ouderwetse_Klasse_Namen. Jeeh, ozzie happy geen use statements meer.

Easy Wouter ;) Het was zoals ik zei slechts een gedachtengang. Iets om over na te denken. Stukje reflectie.
 
Local Dev

Local Dev

08/06/2014 00:56:01
Quote Anchor link
Quote:
Exception-foo

Waarom zou je een - gebruiken in een class naam?

Quote:
Dat is ook wat ik doe... de namespace importeren. Het is allemaal geen onoverkomelijk probleem hoor. Maar ik vroeg me af of het ook anders kon...

Waarom zou je dit anders willen doen? Wat is er mis met namespaces?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 01:02:43
Quote Anchor link
Er is niet iets mis mee, maar ik vroeg me af of het efficiënter kan.

Ik zit in mijn eigen ozzie library. Stel dat ik in namespace ozzie\foo ozzie\bar wil gebruiken, dan zou het best handig zijn als ik niet telkens use ozzie\bar (of wat dan ook) hoef te doen. Maar goed, het kan niet anders.
 
Local Dev

Local Dev

08/06/2014 01:12:32
Quote Anchor link
Ok, hoe zou jij namespaces willen gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 01:20:38
Quote Anchor link
Wat ik wil kan niet echt... dat alles in je library dezelfde namespace heeft. Maar dat heeft weer andere gevolgen. Wat ik met name soort van "slordig" vind is dat je bij sommige classes veel uses krijgt, die in feite niet veel anders doen dan ervoor zorgen dat ik in de class zelf niet overal het woordje "ozzie" hoef te typen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

namespace ozzie\something;

use ozzie\foo;
use ozzie\bar;
use ozzie\baz;

class Boo {

  public function test() {
    $foo = new foo();
    $bar = new bar();
    $baz = new baz();
  }

}


?>

Ik gebruik dus die use-statements zodat in de class zelf het woordje "ozzie" wegvalt. Zonder de use statements zou je dit krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

namespace ozzie\something;

class Boo {

  public function test() {
    $foo = new ozzie\foo();
    $bar = new ozzie\bar();
    $baz = new ozzie\baz();
  }

}


?>

Ik zou het wel mooi vinden als je de 1e optie kan gebruiken, maar dan zonder de use-statements, maar ja... dat kan niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/06/2014 09:43:14
Quote Anchor link
>> Ik zou het wel mooi vinden als je de 1e optie kan gebruiken, maar dan zonder de use-statements, maar ja... dat kan niet.

Dat kan, zolang ze maar dezelfde namespace gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
namespace Ozzie;

class Boo
{
    public function test()
    {

        $foo = new Foo();
        $bar = new Bar();
        $baz = new Baz();
    }
}

?>


Dat brengt je dan bij een andere oplossing: het aanpassen van de structuur van je namespace. Als je het gevoel hebt dat use overbodig zou moeten zijn, dan kan dat namelijk betekenen dat je de hiërarchie in de namespace moet verbeteren.
 
Reshad F

Reshad F

08/06/2014 12:38:41
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/06/2014 01:02:43:
Er is niet iets mis mee, maar ik vroeg me af of het efficiënter kan.

Ik zit in mijn eigen ozzie library. Stel dat ik in namespace ozzie\foo ozzie\bar wil gebruiken, dan zou het best handig zijn als ik niet telkens use ozzie\bar (of wat dan ook) hoef te doen. Maar goed, het kan niet anders.


Maar je typt dit toch ook maar 1x? ( wanneer je een class aan het opbouwen bent ) Overigens is een goed IDE al voorzien van autocompletion en import functionaliteit waardoor je zelfs dit niet hoeft te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/06/2014 14:03:58
Quote Anchor link
@Ward:

>> Dat kan, zolang ze maar dezelfde namespace gebruiken:

Ja, dat weet ik... maar dan zou je complete library dus maar uit 1 namespace bestaan.

>> Dat brengt je dan bij een andere oplossing: het aanpassen van de structuur van je namespace. Als je het gevoel hebt dat use overbodig zou moeten zijn, dan kan dat namelijk betekenen dat je de hiërarchie in de namespace moet verbeteren.

Dat lijkt me vrij onmogelijk eigenlijk. Je zult altijd andere namespaces uit dezelfde libraries moeten importeren, tenzij je dus alles in één-en-dezelfde namespace zet.

@Reshad:

>> Maar je typt dit toch ook maar 1x? ( wanneer je een class aan het opbouwen bent ) Overigens is een goed IDE al voorzien van autocompletion en import functionaliteit waardoor je zelfs dit niet hoeft te doen.

Ja, je typt het ook maar 1x. Maar desalniettemin voelt het soms wat vreemd dat je in je eigen library dingen uit diezelfde library moet gaan importeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.