[oop] niet bestaande class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 19:48:03
Quote Anchor link
In navolging van mijn eerdere topic vandaag, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn vraag wellicht anders / breder moet stellen.

Stel ik wil een class Foo gebruiken:

$foo = new Foo();

Echter, om een of andere reden kan het bestand wat bij deze class hoort niet geladen worden (bijvoorbeeld omdat het niet bestaat). Kan ik de fout die hieruit volgt dan op de een of andere manier opvangen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:38:24
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 19:56:21
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:08:32
Quote Anchor link
Ger, dankjewel. Wat voor error wordt er in zo'n situatie gegooid? Waar kan ik dat terugvinden?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 20:27:29
Quote Anchor link
In je script door het uit te voeren...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:32:55
Quote Anchor link
Oké, dan krijg ik een "PHP Fatal error". Hoe vang je die dan op?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 20:40:47
Quote Anchor link
"The following error types cannot be handled with a user defined function: E_ERROR, E_PARSE, E_CORE_ERROR, E_CORE_WARNING, E_COMPILE_ERROR, E_COMPILE_WARNING, and most of E_STRICT raised in the file where set_error_handler() is called."
Bron: http://www.php.net/manual/en/function.set-error-handler.php

ValueConstantDescription
1E_ERRORFatal run-time errors. These indicate errors that can not be recovered from, such as a memory allocation problem. Execution of the script is halted.
4E_PARSECompile-time parse errors. Parse errors should only be generated by the parser.
16E_CORE_ERRORFatal errors that occur during PHP's initial startup. This is like an E_ERROR, except it is generated by the core of PHP.
32E_CORE_WARNINGWarnings (non-fatal errors) that occur during PHP's initial startup. This is like an E_WARNING, except it is generated by the core of PHP.
64E_COMPILE_ERRORFatal compile-time errors. This is like an E_ERROR, except it is generated by the Zend Scripting Engine.
128E_COMPILE_WARNINGCompile-time warnings (non-fatal errors). This is like an E_WARNING, except it is generated by the Zend Scripting Engine.
2048E_STRICTEnable to have PHP suggest changes to your code which will ensure the best interoperability and forward compatibility of your code.

Bron: http://www.php.net/manual/en/errorfunc.constants.php

Gelukkig kunnen mensen altijd zo goed documentatie lezen...
Gewijzigd op 17/02/2014 20:43:35 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:45:46
Quote Anchor link
Rustig Wouter, relax... niet iedereen is zo technisch als jij. Niet gelijk zo cynisch worden. Is echt niet nodig.

Ik snap het eerlijk gezegd nog steeds niet. Ik dacht dat je een FATAL error niet kon opvangen? Maar kan dan dus wel???
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 21:14:12
Quote Anchor link
"The following error types cannot be handled with a user defined function: E_ERROR"

"E_ERROR - Fatal run-time errors"

Hier is niks technisch aan... Gewoon domweg wat engels lezen en iets verder kijken en iets preciezer de doc lezen en iedereen kan hier makkelijk op komen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 21:25:18
Quote Anchor link
Nee Wouter, verschillende mensen... verschillende interpretaties. Ik bedoel dit overigens niet lullig tegenover jou, maar jij bent veel technischer dan velen hier op het forum. Dat betekent dat je bepaalde dingen sneller doorziet en dat je sneller verbanden kunt leggen. Wees daar vooral blij om, en probeer andere mensen daarmee te helpen. Maar ga er niet vanuit dat andere mensen hetzelfde denken en kunnen als jij. Ieder mens heeft zijn/haar eigen kwaliteiten op diverse vlakken.

Dat gezegd hebbende... een PHP Fatal error is dus een run-time error? En die kan ik niet opvangen... dus anders gezegd, als er een object wordt aangemaakt dat niet vantevoren is geladen, klapt je applicatie er gewoon uit en daar is niks tegen te doen. Correct?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 21:46:58
Quote Anchor link
Leuk hé PHP?
Even buiten code fouten, de ene keer een catchable error en dan andere keer niet (bv als je bij je database connectie een niet bestaande host opgeeft, kan je dat afvangen met try ... catch)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 21:51:33
Quote Anchor link
>> Leuk hé PHP?

Nou :-/

>> de ene keer een catchable error en dan andere keer niet

Ja, in dit geval dus niet... dus vraag ik me af hoe je daar mee om moet gaan. Wat als jij een class aanroept, en om een of andere reden is het class bestand verdwenen. Hoe ga je daar dan mee om? De autoloader een exception laten gooien als het bestand niet bestaat? Ik zie niet echt een andere mogelijkheid :-s
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 22:17:15
Quote Anchor link
Niet zo :s(ip), dat hoort bij programeren
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 22:23:41
Quote Anchor link
Jawel, dat snap ik ook wel. Maar het is niet altijd leuk. Ik probeer een oplossing te vinden, maar niemand kan me helpen, terwijl het toch een probleem zou moeten zijn waar iedereen mee te maken heeft :(
 
Mar cel

Mar cel

17/02/2014 22:33:06
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 22:44:27
Quote Anchor link
Hmmm, dankjewel voor het meedenken Marcel, maar als ik het goed begrijp kun je de error daarmee niet herstellen. Dus stel dat ik een module wil laden en daar ontbreekt een file, dan kan ik de rest van de pagina niet laden.

Volgens mij is de enige optie om in de autoloader te controleren of het bestand bestaat, en zo niet, dan een exception gooien. Maar waarom reageert er niemand op dit idee? Weten jullie het antwoord ook niet?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 22:54:30
Quote Anchor link
In jouw autoloader een exception gooien, en die 3rd party autoloader dan? Heeft die niks meer te zeggen? Het is geen verhaal met 2 kanten: file exists -> class bestaat, file not exists -> class bestaat niet.

En ga eerst eens na of je hele idee wel klopt. Je wilt je applicatie verlaten gaan als er een klasse niet bestaat? Hoe dan? Stel je Container klasse bestaat niet meer, hoe wil de applicatie verder gaan? Hetzelfde geldt voor zowat elke andere klasse die je opvraagt, je vraagt ze namelijk op omdat je ze nodig hebt...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 22:54:34
Quote Anchor link
Volgens mij heb je antwoord zelf al gegeven.
Kortom: Je moet een fatal error voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 23:20:59
Quote Anchor link
>> In jouw autoloader een exception gooien, en die 3rd party autoloader dan? Heeft die niks meer te zeggen?

Je kent toch namespaces toe aan je autoloader? Op het moment dat een class-naam tot die betreffende namespace behoort, maar het bestand kan niet worden gevonden. Waarom kun je dan geen exception gooien?

>> Stel je Container klasse bestaat niet meer, hoe wil de applicatie verder gaan?

Klopt, ik kan me voorstellen dat je stopt als je container class niet bestaat. Maar probeer het even anders te zien. Stel ik heb op een homepage ergens een blokje "laatste nieuws" staan. Nu kan een bepaalde class van die module niet geladen worden. Moet ik dan de hele website platgooien? Want dat is wat jij nu toch zegt?
 
D Vivendi

D Vivendi

19/02/2014 13:12:26
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp heb je een autoload class zodat je in je code simpelweg iets als dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$obj = new EenClass();


Je autoloader laadt die class dan voor je. Nu wil je weten hoe je de error kunt afvangen die je krijgt wanneer je autoloader de opgevraagde class niet kan vinden?

Je hebt daar een aantal opties voor. Je voorkeur hangt een beetje af van wat je precies wilt bereiken. Ik zou in elk geval niet aan "set_error_handler" sleutelen.

Dan is de enige manier om te checken of een class bestaat in je autoloader. Je zou bijvoorbeeld dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function __autoload($name) {
    if(class_exists($name)) {
        require_once($name);
    }
    else {
        throw new MissingException("Kan class $name niet vinden.");
    }
}

try {
    $obj = new EenClassDieNietBestaat();
} catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage(), "\n";
}


Je zou bijvoorbeeld ook een soort "Error" object kunnen vullen ipv met exceptions te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function __autoload($name) {
    if(class_exists($name)) {
        require_once($name);
    }
    else {
        Errors::Add ( "Kan class $name niet vinden." );
    }
}


Je kan dan bijvoorbeeld altijd nog de "Errors" class uitlezen in je views en daar de melding geven dat een module niet geladen kon worden. Of het wegschrijven naar een log file oid.


Denk alleen dat er wel meer problemen optreden wanneer een module niet gevonden wordt. Waarschijnlijk wordt kort daarna ook die class gebruikt om methods aan te roepen en properties uit te lezen. Maar ja, als er geen instance is gevonden krijgt je natuurlijk weer errors van: "Accessing property on non object" oid.

Dus bedenkt goed of je je applicatie wel echt door wilt laten gaan als een class niet gevonden kan worden. Vaak is dit niet zo'n handig idee.
Gewijzigd op 19/02/2014 13:13:26 door D Vivendi
 
Wouter J

Wouter J

19/02/2014 13:15:41
Quote Anchor link
Vivendi, het is beter om spl_autoload_register te gebruiken, aangezien die meerdere autoloaders chained.
 
D Vivendi

D Vivendi

19/02/2014 13:21:30
Quote Anchor link
Ja klopt, dat weet ik. Ik gebruikte __autoload meer als simpele illustratie. Maar inderdaad, de spl_autoload class hiervoor had misschien beter geweest om als voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 19/02/2014 13:21:54 door D Vivendi
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.