[oop] setFoo en/of setFoos?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 16:44:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vraag me iets af. Ik heb functies waarbij je 1 "foo" wilt instellen en functies waarbij je meerdere "foos" wilt instellen. Bijv.

setPath($id, $path) // om 1 path in te stellen
setPaths($paths) // om meerdere paths in te stellen ($paths is een array)

Nu vraag ik me af of dat een goede gewoonte is. Ik gebruik 2 functies met bijna dezelfde functionaliteit, alleen in de ene situatie set je dus 1 foo, en in de andere situatie meerdere foos. Ik doe het op deze manier omdat ik denk dat dat efficiënt is. Je roept immers meteen de juiste functie aan.

Ik zou er ook voor kunnen kiezen om alles in 1 method te stoppen en dan op basis van het meegegeven argument te bepalen of er 1 foo moet worden geset of meerdere foos.

Dit komt bij mij best vaak voor. Zo heb ik nu in mijn mail class bijv. deze methods:

setBcc
setBccs
setCc
setCcs
setTo
setTos

Allemaal dubbele functies dus. Is dat wel of niet wenselijk? Het voordeel vind ik dat een functie altijd het juiste argument ontvangt en er dus geen extra controle hoeft plaats te vinden (betere performance). Het nadeel is dat je dus dubbele functies krijgt.

Graag jullie advies.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:26:46
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2013 17:11:41
Quote Anchor link
Normaal gesproken heb ik dan altijd setBcc om een array op te geven die de waarde overschrijft en een addBcc om iemand toe te voegen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 18:09:34
Quote Anchor link
Wouter, oke... maar jouw setBcc functie kan dus of 1 persoon toevoegen, of een heleboel?

Ander voorbeeld... ik wil een path toevoegen en heb een addPath($id, $path) method, maar wat nu als ik ineens 100 paden wil toevoegen. Lijkt me niet handig om dan 100x die addPath method aan te roepen. Dan kunnen we 2 dingen doen lijkt mij. Of we maken een aparte addPaths() method, of we passen addPath aan zodat die een array kan ontvangen. Het gaat mij vooral om het principe... moet je aparte methods maken om 1 "foo" toe te kunnen voegen en een aparte method om meerdere "foos" toe te voegen, of... doe je dit altijd via 1 method?
 
Reshad F

Reshad F

05/07/2013 18:23:27
Quote Anchor link
De vraag is .. wil je 1 array hebben of wil je 100x een path object hebben.. toch?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/07/2013 18:45:01
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class emailer {
    private bccs = array();
    public function bcc($address, $name = '') {
        $this->bccs[$address] = $name;
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 19:35:13
Quote Anchor link
@Reshad: het gaat niet om objecten.

@Ger: dit geeft niet echt antwoord op mijn vraag toch?

De vraag is, stel we willen binnen e-mail class bcc adressen kunnen toevoegen. Dat kan zijn 1 adres of meerdere adressen. Maken we dan 2 functies: 1 om 1 adres toe te voegen en 1 om meerdere adressen toe te voegen. Of maken we 1 functie waarmee we 1 adres, maar ook meerdere adressen kunnen toevoegen.

Snappen jullie mijn vraag?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/07/2013 19:59:52
Quote Anchor link
Ik snap je vraag wel, maar je vraagt om meningen.
Imo maakt het niet zoveel uit of je eerst een array samenstelt en die doorgeeft aan een functie, of telkens die functie aanroept. Het eerste zal in performance schelen, maar dan hebben het over nano seconden. Lekker belangrijk!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 20:07:43
Quote Anchor link
Maar er is ook een soort van tussenweg. In mijn situatie doe ik dus vaak dit:

Stel ik wil 1 foo adden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$id
= 'test';
$foo = 'foo';
addFoo($id, $foo);
?>


En stel ik wil meer foos setten dan krijg je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$foos
= [['id' =>  'test', 'foo' => 'foo'], ['id' =>  'bartest', 'foo' => 'foobar']];
addFoos($foos);
?>

In bovenstaand voorbeeld heb ik dus een class met een method addFoo en een method addFoos. Om dit dan door te trekken naar de praktijk, ik heb nu dus een e-mail class met deze methods:

setBcc
setBccs
setCc
setCcs
setTo
setTos

En de vraag is of dat gebruikelijk is, of is het gebruikelijk om alleen deze methods te hebben:

setBcc
setCc
setTo

... en er dan op een of andere manier voor te zorgen dat deze methods zowel 1 als meerdere foos kunnen setten. Wat is wijsheid?
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2013 20:32:25
Quote Anchor link
setXXX() is naar mijn mening het overriden van de huidige waarde. Voor het toevoegen van een waarde aan een array gebruik je addXXX(). Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Mail
{
    private $bcc = array();

    public function setBcc(array $bcc)
    {

        $this->bcc = $bcc;
    }


    public function addBcc(EmailAddress $address)
    {

        $this->bcc[] = $address;

        return $this;
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 20:44:27
Quote Anchor link
Wouter, ik begrijp je. Ik leg alleen misschien een beetje krom uit wat ik bedoel. Mijn excuses daarvoor. Het gaat mij niet om het verschil tussen add en set. Het gaat er mij om of ik 2 verschillende functies moet gebruiken om 1 "ding" te setten en om meerdere van die "dingen" te setten.

Voorbeeld:

Stel we hebben een product en voor dit product wil ik slechts 1 producteigenschap setten, dan zou dat zo kunnen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$name
  = 'kleur';
$value = 'rood';
$product->setProperty($name, $value);
?>

Maar stel ik heb een ander product met meerdere eigenschappen, dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$properties
= ['kleur' => 'groen', 'materiaal' => 'hout'];
$product->setProperties($properties);
?>

Nu is mijn vraag of dit klopt. Ik heb nu 2 functies die bijna hetzelfde doen. Namelijk properties setten. Kan dat? Of moet ik bijv. de setProperty functie laten vallen en op het moment dat ik maar 1 property wil setten dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$properties
= ['kleur' => 'groen'];
$product->setProperties($properties);
?>

Ik hoop dat deze uitleg het iets duidelijker maakt.
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2013 20:51:01
Quote Anchor link
En dan nogmaals, ik gebruik dus altijd de eerste maar dan niet setXXX, want dat is dus verkeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 21:12:07
Quote Anchor link
Wouter, volgens mij begrijp je het nog niet. Of ik begrijp het niet, kan natuurlijk ook. Je moet dat add/sett even loslaten.

Het kan zijn dat ik in het ene geval 1 ding wil setten en in het andere geval meerdere dingen. Het gaat echt om setten, dus niet om adden.

Stel ik wil in het ene geval in bcc adres setten en in het andere geval 2. Dan kan ik dus setBcc gebruiken voor 1 bcc adres en setBccs voor 2 adressen. Maar is dat gebruikelijk?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2013 21:46:37
Quote Anchor link
Ik snap het punt. Ik zou gewoon kijken of het meegegeven argument een array is met is_array.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 21:56:52
Quote Anchor link
Ah, ik ben blij dat iemand me dan toch begrijpt :-)

Alleen dan ben ik benieuwd hoe ik het volgende moet oplossen. Weer even het bcc voorbeeld. Bij het toevoegen van 1 bcc adres doe ik nu setBcc('piet', '[email protected]'). Je hebt hier dus 2 argumenten. Terwijl je bij setBccs($bccs) 1 argument (een array) hebt. Hoe los je dat verschil in argumenten dan op? Ik vind het een lastige situatie.
 
Erwin H

Erwin H

05/07/2013 22:33:36
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/07/2013 21:12:07:
Wouter, volgens mij begrijp je het nog niet. Of ik begrijp het niet, kan natuurlijk ook. Je moet dat add/sett even loslaten.

Volgens mij begrijpt Wouter prima wat jij bedoelt, maar dender jij weer eens lekker door omdat je perse een antwoord wil hebben dat jouw mening bevestigd. Als je Wouter's commentaar leest is het perfect duidelijk dat hij dus niets ziet in de setBccs, maar zou hij voor een add functie gaan. En dat lijkt mij ook een prima oplossing inderdaad, waarbij jij alleen nog even na zouden moeten denken waarom er een verschil gaat worden gemaakt tussen add en set, zeker als je setBccs loslaat.
Gewijzigd op 05/07/2013 22:34:37 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 22:41:41
Quote Anchor link
Erwin, ik zoek helemaal niet een antwoord dat mijn mening bevestigt. Ik probeer de juiste manier te vinden hoe ik iets moet aanpassen.

Het verschil tussen iets setten en adden. Als je iets set worden bestaande waarden overschreven, als je iets add wordt er iets toegevoegd. Ik wil dus niet iets toevoegen maar iets setten. In het ene geval wil ik dus 1 waarde setten en in het andere geval wil ik meerdere waardes setten. Mijn vraag is of ik dat via 1 of 2 functies moet doen. Oh, en het hoeft dus niet per se op bcc te slaan, maar is van toepassing op alles waarvan je er 1 of meer wilt setten/getten/deleten enz.

Stel ik wil configuratiewaardes ophalen. In het ene geval heb ik 1 waarde nodig en in het andere geval heb ik meerdere waardes nodig. Maak je dan 2 functies:

getValue($id) en getValues($ids)

of maak je 1 functie waaraan je een string of array kunt meegeven?
Gewijzigd op 05/07/2013 22:42:10 door Ozzie PHP
 
Erwin H

Erwin H

05/07/2013 23:03:02
Quote Anchor link
Je snapt het dus nog steeds niet. Als je functies van Wouter neemt, dan heb je een set functie voor een x aantal tegelijk, en een add functie als er nog eens 1 bij moet. Voor de duidelijkheid (wat je zo te zien compleet mist) die set functie kan je dus ook voor 1 waarde gebruiken. Als je dus het antwoord van Wouter echt goed had gelezen dan had je allang gezien dat je vraag daarmee volledig beantwoord is.

Getters moet je daarin heel anders zien overigens. Andere discussie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 23:05:14
Quote Anchor link
Erwin, laat maar zitten. Ik snap m'n eigen vraag prima, maar ik heb geen zin om op deze manier en toon een discussie te voeren.

Mag een slotje op.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/07/2013 00:38:06
Quote Anchor link
Je weet toch dat we niet aan slotjes doen op phphulp ;-) Er komt heus geen slotje op alleen maar omdat je je vraag niet kunt formuleren!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/07/2013 00:41:23
Quote Anchor link
Ik kan m'n vraag best formuleren, alleen niet iedereen schijnt het te (kunnen) begrijpen.
 
Wouter J

Wouter J

06/07/2013 00:46:43
Quote Anchor link
Begrijp de aanvallende toon in dit topic niet. Ozzie stelt een vraag, vervolgens kun je er op reageren. Hoor je dat? Je 'kun't reageren. Fijn he, zo'n forum! Niemand ziet wat je leest en niemand verplicht je om ook maar ergens op te reageren.

Het feit dat ozzie een vraag stelt met een voorbeeld die ons waarschijnlijk laat afwijken van de werkelijk is niks meer dan een simpel foutje. Door dat foutje heb ik waarschijnlijk wel verkeerde antwoorden gegeven, maar laat het niet zo zijn dat we hier een nutteloos gevechts topic van gaan maken alleen omdat ik iedereen in de verkeerde richting heb gestuurd.

Dat gezegd hebbende, ozzie bedoel je bijna het instellen van settings? Bijv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
new FormField('text', array(
    'label' => 'Naam',
    'error_bubbling' => false,
    // ...
));
?>


In dat geval zou ik een method setSettings maken die een array van opties krijgt.
Gewijzigd op 06/07/2013 00:47:32 door Wouter J
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.