[OOP] Telefoonboek V2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Tim

Tim

05/02/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,


Een geupdate versie van mijn uitprobeerseltje. Zoals de naam al doet vermoeden moet het een simpel telefoonboek voorstellen (enkel weergeven en toevoegen). Heb ik op deze manier het OOP-principe goed gebruikt? Commentaar en (opbouwende) kritiek zijn van harte welkom!

Naar aanleiding van de post hieronder heb ik het script aangepast:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
<?php
require('class_Database.php');
require('class_Telefoonboek.php');
require('class_TelefoonboekRecord.php');
require('class_Validator.php');

$validator = new Validator;
$database = new Database('localhost', 'telefoonboek', 'root', 'usbw');
$telefoonboek = new Telefoonboek($database);
?>


<HTML>

<HEAD>

<TITLE>Telefoonboek</TITLE>

</HEAD>

<BODY>

<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    $validator->checkMix($_POST['name'], 'Uw naam moet uit enkel letters en cijfers bestaan.<br>');
    $validator->checkMinLength($_POST['name'], 'Uw naam moet uit minmaal 3 tekens bestaan.<br>', 3);
    $validator->checkMaxLength($_POST['name'], 'Uw naam mag uit maximaal 100 tekens bestaan.<br>', 100);
    $validator->checkNumber($_POST['number'], 'Uw telefoonboek moet uit enkel cijfers bestaan.<br>');
    $validator->checkMinLength($_POST['number'], 'Uw telefoonnummer moet uit minmaal 3 tekens bestaan.<br>', 3);
    $validator->checkMaxLength($_POST['number'], 'Uw telefoonnummer mag uit maximaal 100 tekens bestaan.<br>', 25);
    
    $error = $validator->getErrorMessage();
    
    if(empty($error)){
        $record = new TelefoonboekRecord;
        $record->setName($_POST['name']);
        $record->setNumber($_POST['number']);
        
        try {
            $telefoonboek->addRecord($record);
        }
catch(Exception $e) {
            echo 'Het nieuwe nummer kon niet worden toegevoegd.';
        }

        
        unset($_POST['name']);
        unset($_POST['number']);
    }
else{
        echo $error . '<br><br><br>';
    }
}


$records = $telefoonboek->getAllRecords();

if(!$records){
    echo 'Er zijn geen nummers gevonden.';
}
else{
    ?>

    
    <TABLE>
     <TR>
      <TD STYLE='width: 200px; font-weight: bold;'>Name</TD>
      <TD STYLE='width: 200px; font-weight: bold;'>Number</TD>
     </TR>
    
     <?php
    
     for($i = 0; $i < count($records); $i++){
         echo '<TR>';
          echo '<TD>' . $records[$i]->getName() . '</TD>';
          echo '<TD>' . $records[$i]->getNumber() . '</TD>';
         echo '</TR>';
     }

    
     ?>

    
    </TABLE>
    
    <?php
}
?>


<br><br><br><br>

<FORM ACTION='' METHOD='POST'>
 <TABLE>
  <TR>
   <TD>Naam:</TD>
   <TD>
    
    <?php
    echo '<INPUT TYPE="text" NAME="name" VALUE="' . (isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : '') . '"></TD>';
    ?>

    
   </TD>
  </TR>
  <TR>
   <TD>Telefoonnummer:</TD>
   <TD>
    
    <?php
    echo '<INPUT TYPE="text" NAME="number" VALUE="' . (isset($_POST['number']) ? $_POST['number'] : '') . '"></TD>';
    ?>

    
  </TR>
  <TR>
   <TD COLSPAN='2'><br><INPUT TYPE='submit' NAME='submit' VALUE='Voeg Toe'></TD>
  </TR>
 </TABLE>
</FORM>

</BODY>

</HTML>


class_Validator.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

class Validator {
    protected $errorMessage;
    
    public function __construct() {
        $this->errorMessage = '';
    }

    
    public function checkAlpha($input, $error) {
        if(!preg_match( '/^[a-zA-Z]+$/', $input)){
            $this->errorMessage .= $error;
        }
    }

    
    public function checkMix($input, $error) {
        if(!preg_match( '/^[a-zA-Z0-9]+$/', $input)){
            $this->errorMessage .= $error;
        }
    }

    
    public function checkNumber($input, $error) {
        if(!is_numeric($input)){
            $this->errorMessage .= $error;
        }
    }

    
    public function checkMinLength($input, $error, $min) {
        if(strlen($input) < $min){
            $this->errorMessage .= $error;
        }
    }

    
    public function checkMaxLength($input, $error, $max) {
        if(strlen($input) > $max){
            $this->errorMessage .= $error;
        }
    }

    
    public function getErrorMessage() {
        $error = $this->errorMessage;
        
        $this->errorMessage = '';
        
        return $error;
    }
}


?>


class_Telefoonboek.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php

class Telefoonboek {
    protected $database;
    
    public function __construct($database) {
        $this->database = $database;
    }

    
    public function addRecord($record) {
        $sql = 'INSERT INTO telefoonboek SET name="' . mysql_real_escape_string($record->getName()) . '",
            number="'
. mysql_real_escape_string($record->getNumber()) . '"';
        $result = $this->database->makeRow($sql);
        
        if(!$result){
            throw new Exception('');
        }

        
        return true;
    }

    
    public function getAllRecords() {
        $sql = 'SELECT * FROM telefoonboek';
        $count = $this->database->countRows($sql);
        
        if($count > 0){
            $rows = $this->database->getRows($sql);
            
            for($i = 0; $i < count($rows); $i++){
                $record = new TelefoonboekRecord;
                $record->setId($rows[$i]['id']);
                $record->setName($rows[$i]['name']);
                $record->setNumber($rows[$i]['number']);
                
                $records[] = $record;
            }

            
            return $records;
        }
else{
            return false;
        }
    }

    
    public function getRecord($id) {
        $sql = 'SELECT * FROM telefoonboek WHERE id="' . mysql_real_escape_string($id) . '"';
        $count = $this->database->countRows($sql);
        
        if($count == 1){
            $row = $this->database->getRow($sql);
            
            $record = new TelefoonboekRecord;
            $record->setId($row['id']);
            $record->setName($row['name']);
            $record->setNumber($row['number']);
            
            return $record;
        }
else{
            throw new Exception('');
        }
    }
}


?>


class_TelefoonboekRecord.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

class TelefoonboekRecord {
    protected $id, $name, $number;
    
    function
__contruct() {
        $this->id = 0;
        $this->name = '';
        $this->number = '';
    }

    
    public function setId($id) {
        $this->id = $id;
    }

    
    public function getId() {
        return $this->id;
    }

    
    public function setName($name) {
        $this->name = $name;
    }

    
    public function getName() {
        return $this->name;
    }

    
    public function setNumber($number) {
        $this->number = $number;
    }

    
    public function getNumber() {
        return $this->number;
    }
}


?>


Groetjes!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:52:51
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

05/02/2009 22:16:00
Quote Anchor link
Al een stuk beter, ik zou echter de Validator static maken (vooral zn functies bedoel ik). Want een instantie lijkt niet nodig, return gewoon true/false.

Ik zou de telefoonboekclasse een instantie van db meegeven (via constructor) en niet in de constructor aanmaken. (ondehoud technisch gezien).

Ik zou bij addRecord een object van TelefoonboekRecord meegeven in plaats van de losse waarde.

if(!$result){
return false;
}

uit de addRecord functie.
Daar zou ik gewoon een exception gooien, het is tenslotte overwacht gedrag, en niet een verwachte boolean.

Verder is de opzet al een stuk beter, maar in mijn ogne nog niet perfect.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Tim

Tim

06/02/2009 16:32:00
Quote Anchor link
@ Citroen

De validator kan idd static zijn, maar ik heb hem nog wat bijgewerkt en denk dat het dan handiger is om dat niet te doen.

De DB geef ik nu mee aan de class en initieer ik niet in de constructor.

Die addRecord krijgt al een TelefoonboekRecord mee.

En als laatste die return false vervangen door een exception.

Bedankt voor je hulp!
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

06/02/2009 17:21:00
Quote Anchor link
dat van die addRecord had ik niet gezien.

Misschien kan je die regel beter vervangen door onderstaande:

public function addRecord(TelefoonboekRecord $record) {

op die manier dwing je af dat er een object van TelefoonboekRecord móét worden meegegeven en niet een ander object.

Verder vraag ik me nog af waarom je de exception geen foutbeschrijving mee geeft?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.