OOP User classe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:01:51
Quote Anchor link
Hallo,

Ben sinds kort bezig met OOP. Hieronder tref je het begin van mijn User.class.php aan. Wat ik mij nu afvraag: Is het nu de bedoeling dat ik voor elke eigenschap (lees: elke var) van de class een aparte functie schrijf om het betreffende veld uit de database te plukken (dus: function email(), function username(), function registerDate(), etc.)? Dat lijkt me nogal inefficient.

En is het dan handig dat ik de functies gewoon email, username, etc. noem? Of kan dat dan beter iets zijn in de trant van getEmail, getUsername,etc. Want in dat laatste geval kan je net zo makkelijk een algemene getField() functie maken.

Het kan zijn dat het zo hoort hoor? Graag hoor ik jullie aanwijzingen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id=0, $db)
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = $db;
    }

    
    public function email()
    {

        $sql = "SELECT email FROM user WHERE id = '".$this->_id."'";
        $res = $this->_db->query($sql);
        while($row = $this->_db(fetchAssoc($res)){
            $this->_email = $row['email'];        
        }
    }
//-> email

}//--> User

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:53:28
 
Dindong Veter

Dindong Veter

28/12/2010 12:07:24
Quote Anchor link
je kan wel eenmalig alle gegevens uit de database halen en in een construct zetten. Daarna bijvoorbeeld in een while

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->_Username = $row['Username'];


gebruiken

en dan een aparte functie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function getUsername () {

return $this->_Username;
}



maarja, ik ben ook maar 1 weeekje bezig met oop.
Dus weet niet of ik het helemaal goed heb.

doe wel wat met je foutafhandeling


zoiets:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id=0, $db)
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = $db;
        
        $sql = "SELECT id,username,email FROM user WHERE id = '".$this->_id."'";
        $res = $this->_db->query($sql);
        while($row = $this->_db(fetchAssoc($res)){
            
        $this->_email = $row['id'];
        $this->_username = $row['username'];        
        $this->_id = $row['email'];                
        }
    }

    
 
    public function getUsername()
    {
  
      
      return $this->_username;
      
    }

    
    public function getEmail()
    {
  
      
      return $this->_email;
      
    }    
    
    



}


?>
Gewijzigd op 28/12/2010 12:14:38 door Dindong Veter
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

28/12/2010 12:20:57
Quote Anchor link
Je zegt net nog tegen mij dat je voor de UserController wou gaan, dat betekent dan dat je GEEN database heb in je User class, anders kan je ook wel $user->save() gaan gebruiken.

Als je PDO gebruikt, en je database goed in mekaar steekt, dan kan je in één keer je data ophalen en naar een User casten, het is inderdaad niet de bedoeling om voor iedere variable opnieuw data op te gaan halen.

En kijk ook even naar het overerven van een standaard Controller class, die al connectie maakt met een database, dan hoef je dat ook niet meer steeds te doen.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:28:48
Quote Anchor link
@Paul:
Ik snap het idee, maar ook dit lijkt me inefficient. Wel tof dat je meedenkt.

@Nicoow:
Ja, je hebt ook helemaal gelijk. Maar als ik het MVC probeer op te zetten loop ik compleet vast. Is het aan te raden om PDO te gebruiken? Ik heb dat een tijd terug uitgeprobeerd, maar toen raadde iedereen het mij af...

Volgens mij maak ik overigens niet steeds opnieuw verbinding met de database. Ik moet alleen wel het object meenemen in de class toch? Anders kan ik er niet bij. Dit is mijn database.class.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

/*****
*
*    Class - Database
*
*    Deze class handelt de communicatie met de MySQL Database af.
*    De methods kunnen verder worden uitgebreid.
*
*    ------------------------------------------------------------
*
*    Gebruik:
*
*    $result = $db->query("SELECT username FROM users");
*
*    while($row = $db->fetchAssoc($result)) {
*        echo($row['username']);
*    }
*
*****/


class Database {
    private $_link;
    
    public function connect($server='', $username='', $password='', $new_link=true, $client_flags=0) {
        $this->_link = mysql_connect($server, $username, $password, $new_link, $client_flags);
    }

    
    public function selectDatabase($db){
        return mysql_select_db($db, $this->_link);
    }

    
    public function error() {
        return mysql_error($this->_link);
    }

    
    public function errno() {
        return mysql_errno($this->_link);  
    }

    
    public function escape($string) {
        return mysql_real_escape_string($string, $this->_link);  
    }

    
    public function query($query) {
        return mysql_query($query, $this->_link);  
    }

    
    public function fetchArray($result, $array_type = MYSQL_BOTH) {
        return mysql_fetch_array($result, $array_type);  
    }

    
    public function fetchRow($result) {
        return mysql_fetch_row($result);  
    }

    
    public function fetchAssoc($result) {
        return mysql_fetch_assoc($result);
    }

    
    public function fetchObject($result) {
        return mysql_fetch_object($result);  
    }

    
    public function numRows($result) {
        return mysql_num_rows($result);
    }

    
    public function close() {
        return mysql_close($this->_link);
    }
}

?>

Deze komt overigens van Blanche af als ik me niet vergis.
 
Moe BE

Moe BE

28/12/2010 12:46:26
Quote Anchor link
Mij is altijd verteld om query's buiten je objecten te houden.

Bij MVC ga je query's uitvoeren in je model en met het resultaat van deze querys objecten opzetten. Later kunnen deze dan terug gestuurd worden naar je controller.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:55:45
Quote Anchor link
Moe BE op 28/12/2010 12:46:26:
Mij is altijd verteld om query's buiten je objecten te houden.

Bij MVC ga je query's uitvoeren in je model en met het resultaat van deze querys objecten opzetten. Later kunnen deze dan terug gestuurd worden naar je controller.

The Ultimate op 28/12/2010 12:28:48:
... als ik het MVC probeer op te zetten loop ik compleet vast.
Het was dus ook mijn bedoeling om het niet MVC te doen maar wel OOP. ;-)
 
Moe BE

Moe BE

28/12/2010 12:58:53
Quote Anchor link
Je kan OOP toch perfect gebruiken in een MVC omgeving.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 13:03:05
Quote Anchor link
Moe BE op 28/12/2010 12:58:53:
Je kan OOP toch perfect gebruiken in een MVC omgeving.
Maar dat wil toch niet zeggen dat ik de werking van MVC helemaal begrijp? Geloof me, als ik MVC goed begreep zou ik het MVC doen.

Maar hou je vooral niet in en toon mij de weg...

Heb jij een voorbeeld van een goede MVC UserController.class.php + User.class.php?
Gewijzigd op 28/12/2010 13:05:16 door The Ultimate
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 13:44:30
Quote Anchor link
Waarom vinden mensen MVC moeilijk? Het is goed te begrijpen, alleen je moet het even doorhebben. En daarom moet je gewoon proberen.

Maak eerst een duidelijke mappen structuur die verschil brengt in de verschillende lagen van het MVC.

bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
controllers
    - BaseController.php // Alle standaard functionaliteit welke elke controller erft die hem extend
models
    - user
    - enz
    - enz
views
    - scripts
        - index ( controller naam )
            - index.phtml ( action naam, methode naam o.i.d )
    - partials
    - helpers


Ik leg het MVC model altijd zo uit.

Wat is MVC en wat doet het:
MVC Pattern staat voor het Model View Controller patroon. Het model zorgt voor alle informatie uit een data bron bijvoorbeeld een database. Het model geeft deze informatie door aan de controller die deze verwerkt of bewerkt en deze doorgeeft aan de view ( de output). De controller is dus eigenlijk een knooppunt van alle ‘bronnen’.
- Het Model representeert de applicatie data
- De View maakt een presentatie van de model gegevens
- De Controller is verantwoordelijk voor het verwerken van de data

Hieronder een standaard MVC Request.

Afbeelding

De bovenstaande figuur geeft een voorbeeld van een simpel MVC request weer. Hieronder is puntsgewijs weergegeven hoe daadwerkelijk het MVC een request correct afhandeld.
1. Client klikt op een link. Zijn browser maakt een request aan naar de webserver
2. De dispatcher ( uitvoerder ) controleert de request URL en geeft de request door aan de juiste controller
3. De controller voert de applicatie specifieke logica uit. Bijvoorbeeld of de client is ingelogd.
4. Daarnaast gebruikt de controller een of meerdere modellen om toegang tot de applicatie data te verkrijgen. Meestal representeert een model een database tabel, maar kan ook een tekst bestand wezen.
5. Zodra het model de data heeft verkregen en deze heeft doorgegeven aan de controller geeft de controller deze data door aan de view. De view pakt deze data op en maakt deze klaar voor presentatie aan de gebruiker. Views zijn normaliter in HTML format, maar dit zou evengoed een PDF, XML document of een JSON object kunnen zijn, afhankelijk van de wensen van de applicatie ontwikkelaar.
6. Als de view de data van de controller heeft gebruikt om een volledige view op te bouwen, wordt de inhoud van die view teruggestuurd naar de browser van de client.
Bij elke request die naar de applicatie wordt verstuurd volgt dit basispatroon.

Waarom MVC:
Waarom gebruik maken van MVC? Omdat het een bewezen software design patroon blijkt te zijn dat van een applicatie, een goed onderhoudbaar, modulair en snel te ontwikkelen pakket maakt. De taken van de toepassingen onderverdelen in aparte modellen, views en controllers maakt de applicatie geheel lichtvoetig.
Gewijzigd op 29/08/2011 20:13:11 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:00:14
Quote Anchor link
Hoi Niels,

Mooie uitleg. Stel nu dat je een user uit de database wil halen hoe zou jij dit dan doen?

Stel je request komt binnen op www.jouwsite.nl/inloggen

Dan heb je bijvoorbeeld een loginAction in de indexcontroller en in die loginaction wil je dan een user ophalen. Hoe zou je dat dan doen?

Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class IndexController
{

  public function loginAction() {
    $user = new User(); // user is een class in een library en haalt informatie op via UserModel
  }

}

?>


Of zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class IndexController
{

  public function loginAction() {
    $user = new UserModel();  }

}

?>

Of heel anders?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:02:43
Quote Anchor link
Laatste optie.
Eerste optie bouw je een extra laag in het MVC, welke eigenlijk nergens toe dient. Niet doen dus ;)

Verder, maak je gebruik van iets als een BaseController ?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:08:24 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:09:24
Quote Anchor link
Oke, maar wanneer / waarvoor gebruik je dan eigenlijk een library? Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Is bovengenoemde niet goed (of niet gebruikelijk)?

Toevoeging op 28/12/2010 14:09:50:

Niels Kieviet op 28/12/2010 14:02:43:
Verder, maak je gebruik van iets als een BaseController ?

Wie ik?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:12:52
Quote Anchor link
Library is voor je framework, en voor bijvoorbeeld een datum of een money converter, of een classe met allemaal constanten met een regex.

Quote:
Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern

Quote:
Wie ik?

Ja :-)
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 14:12:54
Quote Anchor link
Om nou elke gebruiker met een vraag het MVC model in te duwen vind ik ook wat overdreven. MVC heeft zich zeker al bewezen en is ook een zeer goed software patroon maar de gebruiker vraagt iets over het ontwerp van zijn user klasse.

Volgens de Java richtlijnen moet je voor elke eigenschap die opvraag moet zijn een get functie maken bijvoorbeeld getUsername(). En ook een set functie voor elke eigenschap die muteerbaar moet zijn.

Je hebt in PHP5 ook magic functions __Set en __Get als iemand van buiten de scope dan $object->eigenschap aanroept dan word __Get aangeroepen in je klasse en word de gevraagde eigenschap als argument meegegeven.

@Topicstarter: Ik zou sowieso proberen niet meer de MySQL extensie te gebruiken, naast dat deze erg oud is zal deze verdwijnen in PHP6. MySQLi is daarentegen wel beschikbaar in PHP6. Ook PDO is een goed alternatief, en kan ik je aanraden om deze te gebruiken!
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:14:06
Quote Anchor link
@Kees
Waar staat dat de mysql extensie verdwijnt? Hij wordt alleen niet meer standaard ondersteund dacht ik.

En wat noem jij een vraag van de gebruiker? Een request?

@TS
Je kan ook eens kijken naar een bestaand framework?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:15:10 door Niels K
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 14:20:09
Quote Anchor link
Nee met dat hij verdwijnt bedoel ik uit de standaard uitrusting van PHP. Uiteraard kun je, als je dat wilt MySQL zelf compilen in PHP. Maar als je bij een hoster zit ga je hier over een tijd (misschien wel pas over 2/3 jaar) problemen mee krijgen. Het is dus beter om jezelf nu al een andere extensie aan te leren, zo bedoelde ik het meer ;)

Misschien mis ik een stukje uit de context, omdat ik niet zoveel actief ben hier. Maar de gebruiker (en daarmee bedoel ik in dit geval "The Ultimate" mee) vraagt iets over zijn user klasse en hij lijkt mij nog niet zo bekend met frameworks. Voor jou, mij en andere is MVC al vanzelfsprekend geworden wellicht maar ik zelf had er best wat moeite mee om het onder de knie te krijgen in het begin.

Daarom vind ik het onnodig om hem meteen advies te geven over hoe zijn applicatie zou moeten bouwen, maar zou het advies op de user klasse gericht moeten zijn in mijn ogen. Maargoed, zoals ik al zei ik ken de context niet en misschien was hij al eerder bezig met MVC o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:28:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/12/2010 14:12:52:
Library is voor je framework, en voor bijvoorbeeld een datum of een money converter, of een classe met allemaal constanten met een regex.

Quote:
Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern

Quote:
Wie ik?

Ja :-)

Yep :)

"Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern"
Volgens mij in mn vorige baan :)

Maar de library gebruik je dus voor algemene / generieke classes? Bijvoorbeeld een File class waarmee je een bestandsnaam kunt ophalen ofzo? $file_name = File::getName($file);

Zoiets bedoel je? Dat het dus eigenlijk een soort tools zijn?

En als je een user ophaalt zeg je dan echt $user = userModel()?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:29:23 door Ozzie PHP
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:44:58
Quote Anchor link
Quote:
Volgens mij in mn vorige baan :)

Ok dan, tja het is natuurlijk een eigen keuze en ze hebben er misschien wel een goede reden voor gehad, maar voor zover ik weet is het geen goede vertaling van het MVC.

Quote:
Maar de library gebruik je dus voor algemene / generieke classes? Bijvoorbeeld een File class waarmee je een bestandsnaam kunt ophalen ofzo? $file_name = File::getName($file);

Precies, of als je bijvoorbeeld mijn dependency injection container gebruikt, of iets van zend kan je die er gewoon ingooien en daar gebruik van maken. Je gooit gewoon je library map in je include path en gaan met die banaan :)

Quote:
En als je een user ophaalt zeg je dan echt $user = userModel()?

Welnee dat hoeft niet. Naamgeving is je eigen keuze. Bij zend framework maken ze gebruik van het table / row princiepe en daar zet je voor je database models Table_NaamVanModel. Dat staat voor 'in de map table' is een bestand wat NaamVanModel.php heet en in dat bestand heet de klasse Table_NaamvanModel

En dan heb je ook nog de Table_Row objecten ;) Google er eens op, leuke database implementatie is dat. Goed over nagedacht door zend :)

@TS
Ik zal vanavond wat extra commentaar plaatsen op jouw klasse heb ik nog wat commentaar op.
Gewijzigd op 28/12/2010 14:47:34 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:49:01
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/12/2010 14:44:58:
Precies, of als je bijvoorbeeld mijn dependency injection container gebruikt

je WAaaaAT????



Toevoeging op 28/12/2010 14:50:54:

Niels Kieviet op 28/12/2010 14:44:58:
Welnee dat hoeft niet. Naamgeving is je eigen keuze.

Herkent Zend Framework een model niet aan de naamgeving? Dus dat ie automatisch in de model map zoekt als je $user = userModel() aanroept?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:51:55
Quote Anchor link
Leg ik vanavond wel even uit :), google eerst even, dan zal ik daarna wat meer info plaatsen
Leuk topic dit overigens.. Gaat wel een beetje offtopic maar goed.

Quote:
Herkent Zend Framework een model niet aan de naamgeving? Dus dat ie automatisch in de model map zoekt als je $user = userModel() aanroept?

Dat zei ik toch? Als je Table_ ervoor zet zoekt hij in de map table/, maar je moet gewoon je model map in je include path zetten, dan zoekt php daar automatisch in, dat heeft niets met Zend te maken.
Gewijzigd op 28/12/2010 14:53:56 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:57:08
Quote Anchor link
Ah oke, ik dacht dat Models ook automatisch door ZF herkend werden. Die table gebruik ik nooit.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.