OOP User classe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:01:51
Quote Anchor link
Hallo,

Ben sinds kort bezig met OOP. Hieronder tref je het begin van mijn User.class.php aan. Wat ik mij nu afvraag: Is het nu de bedoeling dat ik voor elke eigenschap (lees: elke var) van de class een aparte functie schrijf om het betreffende veld uit de database te plukken (dus: function email(), function username(), function registerDate(), etc.)? Dat lijkt me nogal inefficient.

En is het dan handig dat ik de functies gewoon email, username, etc. noem? Of kan dat dan beter iets zijn in de trant van getEmail, getUsername,etc. Want in dat laatste geval kan je net zo makkelijk een algemene getField() functie maken.

Het kan zijn dat het zo hoort hoor? Graag hoor ik jullie aanwijzingen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id=0, $db)
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = $db;
    }

    
    public function email()
    {

        $sql = "SELECT email FROM user WHERE id = '".$this->_id."'";
        $res = $this->_db->query($sql);
        while($row = $this->_db(fetchAssoc($res)){
            $this->_email = $row['email'];        
        }
    }
//-> email

}//--> User

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:59:59
 
Dindong Veter

Dindong Veter

28/12/2010 12:07:24
Quote Anchor link
je kan wel eenmalig alle gegevens uit de database halen en in een construct zetten. Daarna bijvoorbeeld in een while

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->_Username = $row['Username'];


gebruiken

en dan een aparte functie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function getUsername () {

return $this->_Username;
}



maarja, ik ben ook maar 1 weeekje bezig met oop.
Dus weet niet of ik het helemaal goed heb.

doe wel wat met je foutafhandeling


zoiets:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id=0, $db)
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = $db;
        
        $sql = "SELECT id,username,email FROM user WHERE id = '".$this->_id."'";
        $res = $this->_db->query($sql);
        while($row = $this->_db(fetchAssoc($res)){
            
        $this->_email = $row['id'];
        $this->_username = $row['username'];        
        $this->_id = $row['email'];                
        }
    }

    
 
    public function getUsername()
    {
  
      
      return $this->_username;
      
    }

    
    public function getEmail()
    {
  
      
      return $this->_email;
      
    }    
    
    



}


?>
Gewijzigd op 28/12/2010 12:14:38 door Dindong Veter
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

28/12/2010 12:20:57
Quote Anchor link
Je zegt net nog tegen mij dat je voor de UserController wou gaan, dat betekent dan dat je GEEN database heb in je User class, anders kan je ook wel $user->save() gaan gebruiken.

Als je PDO gebruikt, en je database goed in mekaar steekt, dan kan je in één keer je data ophalen en naar een User casten, het is inderdaad niet de bedoeling om voor iedere variable opnieuw data op te gaan halen.

En kijk ook even naar het overerven van een standaard Controller class, die al connectie maakt met een database, dan hoef je dat ook niet meer steeds te doen.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:28:48
Quote Anchor link
@Paul:
Ik snap het idee, maar ook dit lijkt me inefficient. Wel tof dat je meedenkt.

@Nicoow:
Ja, je hebt ook helemaal gelijk. Maar als ik het MVC probeer op te zetten loop ik compleet vast. Is het aan te raden om PDO te gebruiken? Ik heb dat een tijd terug uitgeprobeerd, maar toen raadde iedereen het mij af...

Volgens mij maak ik overigens niet steeds opnieuw verbinding met de database. Ik moet alleen wel het object meenemen in de class toch? Anders kan ik er niet bij. Dit is mijn database.class.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

/*****
*
*    Class - Database
*
*    Deze class handelt de communicatie met de MySQL Database af.
*    De methods kunnen verder worden uitgebreid.
*
*    ------------------------------------------------------------
*
*    Gebruik:
*
*    $result = $db->query("SELECT username FROM users");
*
*    while($row = $db->fetchAssoc($result)) {
*        echo($row['username']);
*    }
*
*****/


class Database {
    private $_link;
    
    public function connect($server='', $username='', $password='', $new_link=true, $client_flags=0) {
        $this->_link = mysql_connect($server, $username, $password, $new_link, $client_flags);
    }

    
    public function selectDatabase($db){
        return mysql_select_db($db, $this->_link);
    }

    
    public function error() {
        return mysql_error($this->_link);
    }

    
    public function errno() {
        return mysql_errno($this->_link);  
    }

    
    public function escape($string) {
        return mysql_real_escape_string($string, $this->_link);  
    }

    
    public function query($query) {
        return mysql_query($query, $this->_link);  
    }

    
    public function fetchArray($result, $array_type = MYSQL_BOTH) {
        return mysql_fetch_array($result, $array_type);  
    }

    
    public function fetchRow($result) {
        return mysql_fetch_row($result);  
    }

    
    public function fetchAssoc($result) {
        return mysql_fetch_assoc($result);
    }

    
    public function fetchObject($result) {
        return mysql_fetch_object($result);  
    }

    
    public function numRows($result) {
        return mysql_num_rows($result);
    }

    
    public function close() {
        return mysql_close($this->_link);
    }
}

?>

Deze komt overigens van Blanche af als ik me niet vergis.
 
Moe BE

Moe BE

28/12/2010 12:46:26
Quote Anchor link
Mij is altijd verteld om query's buiten je objecten te houden.

Bij MVC ga je query's uitvoeren in je model en met het resultaat van deze querys objecten opzetten. Later kunnen deze dan terug gestuurd worden naar je controller.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:55:45
Quote Anchor link
Moe BE op 28/12/2010 12:46:26:
Mij is altijd verteld om query's buiten je objecten te houden.

Bij MVC ga je query's uitvoeren in je model en met het resultaat van deze querys objecten opzetten. Later kunnen deze dan terug gestuurd worden naar je controller.

The Ultimate op 28/12/2010 12:28:48:
... als ik het MVC probeer op te zetten loop ik compleet vast.
Het was dus ook mijn bedoeling om het niet MVC te doen maar wel OOP. ;-)
 
Moe BE

Moe BE

28/12/2010 12:58:53
Quote Anchor link
Je kan OOP toch perfect gebruiken in een MVC omgeving.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 13:03:05
Quote Anchor link
Moe BE op 28/12/2010 12:58:53:
Je kan OOP toch perfect gebruiken in een MVC omgeving.
Maar dat wil toch niet zeggen dat ik de werking van MVC helemaal begrijp? Geloof me, als ik MVC goed begreep zou ik het MVC doen.

Maar hou je vooral niet in en toon mij de weg...

Heb jij een voorbeeld van een goede MVC UserController.class.php + User.class.php?
Gewijzigd op 28/12/2010 13:05:16 door The Ultimate
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 13:44:30
Quote Anchor link
Waarom vinden mensen MVC moeilijk? Het is goed te begrijpen, alleen je moet het even doorhebben. En daarom moet je gewoon proberen.

Maak eerst een duidelijke mappen structuur die verschil brengt in de verschillende lagen van het MVC.

bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
controllers
    - BaseController.php // Alle standaard functionaliteit welke elke controller erft die hem extend
models
    - user
    - enz
    - enz
views
    - scripts
        - index ( controller naam )
            - index.phtml ( action naam, methode naam o.i.d )
    - partials
    - helpers


Ik leg het MVC model altijd zo uit.

Wat is MVC en wat doet het:
MVC Pattern staat voor het Model View Controller patroon. Het model zorgt voor alle informatie uit een data bron bijvoorbeeld een database. Het model geeft deze informatie door aan de controller die deze verwerkt of bewerkt en deze doorgeeft aan de view ( de output). De controller is dus eigenlijk een knooppunt van alle ‘bronnen’.
- Het Model representeert de applicatie data
- De View maakt een presentatie van de model gegevens
- De Controller is verantwoordelijk voor het verwerken van de data

Hieronder een standaard MVC Request.

Afbeelding

De bovenstaande figuur geeft een voorbeeld van een simpel MVC request weer. Hieronder is puntsgewijs weergegeven hoe daadwerkelijk het MVC een request correct afhandeld.
1. Client klikt op een link. Zijn browser maakt een request aan naar de webserver
2. De dispatcher ( uitvoerder ) controleert de request URL en geeft de request door aan de juiste controller
3. De controller voert de applicatie specifieke logica uit. Bijvoorbeeld of de client is ingelogd.
4. Daarnaast gebruikt de controller een of meerdere modellen om toegang tot de applicatie data te verkrijgen. Meestal representeert een model een database tabel, maar kan ook een tekst bestand wezen.
5. Zodra het model de data heeft verkregen en deze heeft doorgegeven aan de controller geeft de controller deze data door aan de view. De view pakt deze data op en maakt deze klaar voor presentatie aan de gebruiker. Views zijn normaliter in HTML format, maar dit zou evengoed een PDF, XML document of een JSON object kunnen zijn, afhankelijk van de wensen van de applicatie ontwikkelaar.
6. Als de view de data van de controller heeft gebruikt om een volledige view op te bouwen, wordt de inhoud van die view teruggestuurd naar de browser van de client.
Bij elke request die naar de applicatie wordt verstuurd volgt dit basispatroon.

Waarom MVC:
Waarom gebruik maken van MVC? Omdat het een bewezen software design patroon blijkt te zijn dat van een applicatie, een goed onderhoudbaar, modulair en snel te ontwikkelen pakket maakt. De taken van de toepassingen onderverdelen in aparte modellen, views en controllers maakt de applicatie geheel lichtvoetig.
Gewijzigd op 29/08/2011 20:13:11 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:00:14
Quote Anchor link
Hoi Niels,

Mooie uitleg. Stel nu dat je een user uit de database wil halen hoe zou jij dit dan doen?

Stel je request komt binnen op www.jouwsite.nl/inloggen

Dan heb je bijvoorbeeld een loginAction in de indexcontroller en in die loginaction wil je dan een user ophalen. Hoe zou je dat dan doen?

Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class IndexController
{

  public function loginAction() {
    $user = new User(); // user is een class in een library en haalt informatie op via UserModel
  }

}

?>


Of zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class IndexController
{

  public function loginAction() {
    $user = new UserModel();  }

}

?>

Of heel anders?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:02:43
Quote Anchor link
Laatste optie.
Eerste optie bouw je een extra laag in het MVC, welke eigenlijk nergens toe dient. Niet doen dus ;)

Verder, maak je gebruik van iets als een BaseController ?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:08:24 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:09:24
Quote Anchor link
Oke, maar wanneer / waarvoor gebruik je dan eigenlijk een library? Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Is bovengenoemde niet goed (of niet gebruikelijk)?

Toevoeging op 28/12/2010 14:09:50:

Niels Kieviet op 28/12/2010 14:02:43:
Verder, maak je gebruik van iets als een BaseController ?

Wie ik?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:12:52
Quote Anchor link
Library is voor je framework, en voor bijvoorbeeld een datum of een money converter, of een classe met allemaal constanten met een regex.

Quote:
Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern

Quote:
Wie ik?

Ja :-)
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 14:12:54
Quote Anchor link
Om nou elke gebruiker met een vraag het MVC model in te duwen vind ik ook wat overdreven. MVC heeft zich zeker al bewezen en is ook een zeer goed software patroon maar de gebruiker vraagt iets over het ontwerp van zijn user klasse.

Volgens de Java richtlijnen moet je voor elke eigenschap die opvraag moet zijn een get functie maken bijvoorbeeld getUsername(). En ook een set functie voor elke eigenschap die muteerbaar moet zijn.

Je hebt in PHP5 ook magic functions __Set en __Get als iemand van buiten de scope dan $object->eigenschap aanroept dan word __Get aangeroepen in je klasse en word de gevraagde eigenschap als argument meegegeven.

@Topicstarter: Ik zou sowieso proberen niet meer de MySQL extensie te gebruiken, naast dat deze erg oud is zal deze verdwijnen in PHP6. MySQLi is daarentegen wel beschikbaar in PHP6. Ook PDO is een goed alternatief, en kan ik je aanraden om deze te gebruiken!
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:14:06
Quote Anchor link
@Kees
Waar staat dat de mysql extensie verdwijnt? Hij wordt alleen niet meer standaard ondersteund dacht ik.

En wat noem jij een vraag van de gebruiker? Een request?

@TS
Je kan ook eens kijken naar een bestaand framework?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:15:10 door Niels K
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 14:20:09
Quote Anchor link
Nee met dat hij verdwijnt bedoel ik uit de standaard uitrusting van PHP. Uiteraard kun je, als je dat wilt MySQL zelf compilen in PHP. Maar als je bij een hoster zit ga je hier over een tijd (misschien wel pas over 2/3 jaar) problemen mee krijgen. Het is dus beter om jezelf nu al een andere extensie aan te leren, zo bedoelde ik het meer ;)

Misschien mis ik een stukje uit de context, omdat ik niet zoveel actief ben hier. Maar de gebruiker (en daarmee bedoel ik in dit geval "The Ultimate" mee) vraagt iets over zijn user klasse en hij lijkt mij nog niet zo bekend met frameworks. Voor jou, mij en andere is MVC al vanzelfsprekend geworden wellicht maar ik zelf had er best wat moeite mee om het onder de knie te krijgen in het begin.

Daarom vind ik het onnodig om hem meteen advies te geven over hoe zijn applicatie zou moeten bouwen, maar zou het advies op de user klasse gericht moeten zijn in mijn ogen. Maargoed, zoals ik al zei ik ken de context niet en misschien was hij al eerder bezig met MVC o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:28:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/12/2010 14:12:52:
Library is voor je framework, en voor bijvoorbeeld een datum of een money converter, of een classe met allemaal constanten met een regex.

Quote:
Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern

Quote:
Wie ik?

Ja :-)

Yep :)

"Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern"
Volgens mij in mn vorige baan :)

Maar de library gebruik je dus voor algemene / generieke classes? Bijvoorbeeld een File class waarmee je een bestandsnaam kunt ophalen ofzo? $file_name = File::getName($file);

Zoiets bedoel je? Dat het dus eigenlijk een soort tools zijn?

En als je een user ophaalt zeg je dan echt $user = userModel()?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:29:23 door Ozzie PHP
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:44:58
Quote Anchor link
Quote:
Volgens mij in mn vorige baan :)

Ok dan, tja het is natuurlijk een eigen keuze en ze hebben er misschien wel een goede reden voor gehad, maar voor zover ik weet is het geen goede vertaling van het MVC.

Quote:
Maar de library gebruik je dus voor algemene / generieke classes? Bijvoorbeeld een File class waarmee je een bestandsnaam kunt ophalen ofzo? $file_name = File::getName($file);

Precies, of als je bijvoorbeeld mijn dependency injection container gebruikt, of iets van zend kan je die er gewoon ingooien en daar gebruik van maken. Je gooit gewoon je library map in je include path en gaan met die banaan :)

Quote:
En als je een user ophaalt zeg je dan echt $user = userModel()?

Welnee dat hoeft niet. Naamgeving is je eigen keuze. Bij zend framework maken ze gebruik van het table / row princiepe en daar zet je voor je database models Table_NaamVanModel. Dat staat voor 'in de map table' is een bestand wat NaamVanModel.php heet en in dat bestand heet de klasse Table_NaamvanModel

En dan heb je ook nog de Table_Row objecten ;) Google er eens op, leuke database implementatie is dat. Goed over nagedacht door zend :)

@TS
Ik zal vanavond wat extra commentaar plaatsen op jouw klasse heb ik nog wat commentaar op.
Gewijzigd op 28/12/2010 14:47:34 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:49:01
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/12/2010 14:44:58:
Precies, of als je bijvoorbeeld mijn dependency injection container gebruikt

je WAaaaAT????



Toevoeging op 28/12/2010 14:50:54:

Niels Kieviet op 28/12/2010 14:44:58:
Welnee dat hoeft niet. Naamgeving is je eigen keuze.

Herkent Zend Framework een model niet aan de naamgeving? Dus dat ie automatisch in de model map zoekt als je $user = userModel() aanroept?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:51:55
Quote Anchor link
Leg ik vanavond wel even uit :), google eerst even, dan zal ik daarna wat meer info plaatsen
Leuk topic dit overigens.. Gaat wel een beetje offtopic maar goed.

Quote:
Herkent Zend Framework een model niet aan de naamgeving? Dus dat ie automatisch in de model map zoekt als je $user = userModel() aanroept?

Dat zei ik toch? Als je Table_ ervoor zet zoekt hij in de map table/, maar je moet gewoon je model map in je include path zetten, dan zoekt php daar automatisch in, dat heeft niets met Zend te maken.
Gewijzigd op 28/12/2010 14:53:56 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:57:08
Quote Anchor link
Ah oke, ik dacht dat Models ook automatisch door ZF herkend werden. Die table gebruik ik nooit.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.