OOP User classe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4

The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 22:30:46
Quote Anchor link
Database.class.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

/*****
*
*    Class - Database
*
*    Deze class handelt de communicatie met de MySQL Database af.
*    De methods kunnen verder worden uitgebreid.
*
*    ------------------------------------------------------------
*
*****/


interface Database
{
    public function connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord, $naam);
    public function query($query);
}

  
interface DatabaseResult
{
    public function fetch_assoc();
    public function fetch_alles();
    public function aantal_regels();
}

  
class MySQL implements Database
{
    private $db_connection;
  
    public function connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord, $naam)
    {

        // Verbinding maken met de database
        if(!($this->db_connection = mysql_connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord))) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het verbinden met de database: '.mysql_error());
        }

        // Selecteer database
        if(!mysql_select_db($naam)) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het selecteren van de database: '.mysql_error());
        }
    }


    public function query($query)
    {

        if(!$result = mysql_query($query)) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het uitvoeren van een databasequery: '.mysql_error());
        }

        return new MySQLResult($result);
    }
}

  
class MySQLResult implements DatabaseResult
{
    private $result;

    public function __construct($result)
    {

        $this->result = $result;
    }


    public function fetch_assoc()
    {

        return mysql_fetch_assoc($this->result);
    }

  
    public function fetch_alles()
    {

        return mysql_fetch_array($this->result);
    }

  
    public function aantal_regels()
    {

        return mysql_fetch_row($this->result);
    }
}

?>


Test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

#===== Database Settings =====#
define('DB_HOST',                            'db.*****.nl');    // Database host
define('DB_USER',                            '.*****.');    // Database username
define('DB_PASS',                            '.*****.');        // Database password
define('DB_DB',                                '.*****.');    // Database name

include('class/database.class.php');

// Creeer object database
$db = new MySQL;

// Maak connectie met en selecteer de database
$db->connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASS,DB_DB);

// Insert query
// $query = "INSERT INTO user (email) VALUES ('[email protected]')";
// $db->query($query);

// Select query

$sql = "SELECT email FROM user WHERE id > 0";
$elementen = $db->query($sql)->fetch_alles();
foreach($elementen as $element){
    // rest van je code
    echo $element.'<br>';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:47:28
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 22:37:42
Quote Anchor link
Je moet fetch_alles nog aanpassen met de methode die ik je op de vorige pagina gaf ;)
Gewijzigd op 28/12/2010 22:37:55 door Niels K
 
The Ultimate

The Ultimate

29/12/2010 14:04:34
Quote Anchor link
Ok, ik zou vandaag verder gaan met de User Authentication. Voordat ik daar aan toe kom. Moet de User zich uiteraard wel kunnen registreren. Ik ben dus begonnen aan de User.class.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_password;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id='')
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = new MySQL;
    }


    public function getEmail()
    {

        return $this->_db->query("SELECT email FROM user WHERE id = '".mysql_real_escape_string($this->_id)."'");
    }
//-> getEmail

}//--> User

?>


Als ik vervolgens het volgende probeer in test.php:

test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$userId
= 1;

$user = new User($userId);
echo 'Email: '.$user->getEmail();
?>


Krijg ik de volgende error:
Catchable fatal error: Object of class MySQLResult could not be converted to string in /public/sites/www.******.nl/test.php on line 35

Ik snap dat deze opdracht een resultset teruggeeft en geen string. Daardoor kan deze niet worden weergegeven. Maar is mijn opzet zo goed of zit ik er weer helemaal naast te pielen? Moet ik bijvoorbeeld in de User class in de __construct() wel opnieuw een database object aanmaken? Volgens mij namelijk niet.

URL verwijderd[/modedit]
Gewijzigd op 12/01/2011 18:20:30 door Bas IJzelendoorn
 
Chris -

Chris -

29/12/2010 14:08:23
Quote Anchor link
Tip, in je database connectie gebruik maken van MySQLi, of PDO!
 
Niels K

Niels K

31/12/2010 16:29:08
Quote Anchor link
Repeat van jelmer:
Quote:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.

Maar goed, dat is wel heel strict genomen ;) Laten we het eerst even bij één enkele klasse houden.

Ik heb hem even voor je gepimpd. Ga daarna eens aan de slag hoe je hem zou kunnen verbeteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

/**
 * Schrijf maar een leuk verhaaltje, maar vergeet de phpdocs niet!!
 */

class User
{
    /**
     * Uitbreidingen moeten mogelijk zijn, dus maak je velden protected
     */
    
    /**
     * Database object
     *
     * @access    Protected
     * @var        Object
     */

    protected $db;
    protected $id;
    protected $username;
    protected $email;
    protected $password;
    protected $registerDate;
    protected $permission;

    /**
     * Constructor construeert een nieuw User object, bladieblabla
     *
     * @param    Integer    $id
     * @param    Object    $database
     * @access    Public
     * @return    Void
     */

    public function __construct( Database $db, $id = null )
    {

        $this->id = $id;
        $this->db = $db;
    }

    
    /**
     * Methode voor het verkrijgen van het e-mailadres
     *
     * @access    Public
     * @return    String
     */

    public function getEmail( )
    {

        $query =
        "
            SELECT
                email
            FROM
                user
            WHERE
                id = '"
.$this->db->escape( $this->id ). "'
        "
;
        return $this->db->query( $query )->fetch_assoc( );
    }
}

?>


Nu is dit helemaal niet goed OO, maar het gaat mij er even om dat je netjes, overzichtelijk programmeert.

Verder zijn de volgende dingen in je user klasse helemaal niet relevante en dus niet van belang.

- username
- password
- registerDate
- permission

Maak eens een nieuw concept van hoe jij nu verder zou gaan? Ik weet het ik laat je heel vrij en gooi je in het diepe maar dat is volgens mij veel beter dan dat ik en andere het allemaal aan jouw voorkauw. Hier leer je veel meer van, hiervan leer je ook fouten herkennen.

Wederom veel succes.
 
Pim -

Pim -

31/12/2010 18:00:40
Quote Anchor link
Denk aub beter na over deze klasse niels ;)

Stel dat ik een pagina heb met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="mailto:'.$user->getEmail().'>'.$user->getName().' ('.$user->getEmail().')</a>';
?>

Dan heb ik voor 1 regel 3 queries nodig.

Doe iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php

// ActiveRecord is een klasse met als statisch veld een DBAL

class User extends ActiveRecord
{
    protected $id, $email, $name;

    public function __construct($name = null, $email = null, $id = null)
    {

        if(!is_null($name))
            $this->name = $name;        

        if(!is_null($email))
            $this->email = $email;

        if(is_null($id)) {
            if(is_null($name) || is_null($email))
                throw new InvalidArgumentException('Name and email are required for inserting a new user');
            $this->id = $this->db->insert('user',
                              array('name'=>$this->name, 'email'=>$this->email)
            );
        }
else
            $this->id = $id;
    }


    public static function load($id, $fields = array('name', 'email')
    {

        $data  = $this->db->select('user', $id, $fields);

        $name  = isset($data['name']) ? $data['name'] : null;
        $email = isset($data['email']) ? $data['email'] : null;

        return new self($name, $email, $id);
    }


    public function getEmail()
    {

        if(!isset($this->email))
            throw new ActiveRecordParameterNotSetException('email') // oid ;)

        return $this->email;
    }


    public function setEmail($email)
    {

        $this->email = $email;
    }


    public function save()
    {

        $this->db->update('user', $this->id,
                      array('name'=>$this->name, 'email'=>$this->email)
        );
    }

}


// Nieuwe user maak je als volgt:
$user = new User('Pim', '[email protected]');
$id = $user->getId();
// User ophalen
$user = User::load($id);

// En bewerken
$user->setEmail('[email protected]');
$user->save();
?>

Maar dat kan natuurlijk ook anders ;)
Gewijzigd op 31/12/2010 18:10:49 door Pim -
 
Niels K

Niels K

01/01/2011 14:00:15
Quote Anchor link
Quote:
Denk aub beter na over deze klasse niels ;)

Quote:
Nu is dit helemaal niet goed OO, maar het gaat mij er even om dat je netjes, overzichtelijk programmeert.

Dat was even de insteek ;) Qua OO gezien slaat dat natuurlijk geheel de plank mis. Daarom quote ik jelmer vanuit een ander topic. Die heeft daar een goede opzet gegeven.
Gewijzigd op 01/01/2011 14:00:48 door Niels K
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.