[oop] valid state

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/05/2014 23:26:02
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik probeer voor mezelf wat duidelijker te krijgen wat precies een "valid state" van een object is. Regelmatig lees ik dat je via de constructor een object in een valid state moet brengen. Nu vraag ik me af hoe ik dat moet zien.

Een fictief voorbeeldje. Stel ik heb een class die een pannenkoek bakt :-)

Nu geef ik de ingrediënten voor de pannenkoek mee aan de constructor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pannenkoekenbakker
= new Pannenkoekenbakker($ingredienten);
?>

Ik heb nu dus de ingrediënten aan de constructor doorgegeven en deze worden geset als class property. Is de class nu in een "valid state"?

Als ik de de pannenkoek uit de pannenkoekenbakker wil halen, ziet dat er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$pannenkoekenbakker
   = new Pannenkoekenbakker($ingredienten);
$heerlijke_pannenkoek = $pannenkoekenbakker->getPannenkoek();
?>

De oplettende lezer zal het misschien zijn opgevallen dat ik een pannenkoek opvraag, maar dat er nog geen pannenkoek is gebakken!

Mijn vraag is nu, was de Pannenkoekenbakker class hierboven dan wel in een "valid state"? Had de constructor eerst een pannenkoek moeten bakken om een "valid state" te bereiken? Of is het voldoende om in de constructor uitsluitend de ingrediënten te setten om in een "valid state" te geraken, en moet ik vervolgens zelf handmatig de "bakken" method aanroepen voordat ik een pannenkoek kan opvragen? Zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$pannenkoekenbakker
= new Pannenkoekenbakker($ingredienten);
$pannenkoekenbakker->bakken();
$heerlijke_pannenkoek = $pannenkoekenbakker->getPannenkoek();
?>

Wanneer is de "valid state" bereikt vraag ik me af? Als ik in dit laatste voorbeeld een pannenkoek opvraag, terwijl die nog niet is gebakken dan heb ik een probleem. Is het dan toch de taak van de constructor om de pannenkoek te bakken om zodoende een "valid state" te bereiken?
Gewijzigd op 27/05/2014 23:28:02 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:44:28
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/05/2014 07:31:50
Quote Anchor link
Je kunt (en moet) zelf bepalen wat een "valid state" is.

De class Pannenkoekenbakker kan bijvoorbeeld bij de aanroep van bakken() ook terugmelden: "Pannenkoeken bakken is op dit moment niet mogelijk, want mijn recources (ingrediënten) zijn op."

Het verhaal verandert als een class Pannenkoekenbakker altijd een object moet opleveren dat kan bakken(). Dan zul je dat in de constructor moeten regelen, zodat na new Pannenkoekenbakker() direct bakken() kan worden aangeroepen.

Je kunt het vergelijken met de constructors van PDO en MySQLi. Kan er geen databaseverbinding worden geopend, dan falen die en krijg je geen "valid" object. Logisch, want je hebt zonder connectie geen "valid" connectie-object: het object is een representatie van iets anders, maar dat bestaat niet, dus is het object "invalid". Dat kan, net zoals bij je Pannenkoekenbakker, gebeuren doordat je ze de verkeerde ingrediënten meegeeft of doordat er te weinig externe resources zijn (bijvoorbeeld door een "Too many connections").
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/05/2014 09:27:14
Quote Anchor link
"Is de class nu in een "valid state"?"
Ja, de class wel. Over het object kan ik niets zeggen. Maar als de constructor correct (case-by-case basis) geschreven is, dan wel. Er vanuit gaand dat er geen exception gegooid is natuurlijk, in dat gevan is er namelik geen object. (Er vanuit gaand dat er geen 'this leak' plaats vindt in de constructor.)

"De oplettende lezer zal het misschien zijn opgevallen dat ik een pannenkoek opvraag, maar dat er nog geen pannenkoek is gebakken!"
Dit klinkt eerder als een method die hernoemt moet worden zodat het duidelijk wordt dat er telkens een nieuwe pannenkoek gebakken wordt.
Als je eerst bakken() aan moet roepen voordat je getPannenkoek() successvol aan kan roepen zou het zo kunnen zijn dat je de fout hebt gemaakt om het Sequential coupling anti-pattern toe te passen. (Weer een case-by-case basis, een legitieme use case is dat de remove($key) methode alleen een non-null waarde returned als er eerst add($key, $value) is aangeroepen met de zelfde key.)
Een reden om zulke constructies te vermijden is dat het bij multi-threading niet echt lekker werkt. Dingen afleren is moeilijk, begin zo vroeg mogelijk.
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2014 09:50:52
Quote Anchor link
En wat als we nu getPannenkoeken hernoemen naar bakken? Klaar!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 10:59:23
Quote Anchor link
Het is (vind ik) lastig om uit te leggen wat ik precies bedoel, dus vandaar ook het misschien wat vreemde voorbeeld van de Pannenkoekenbakker.

@Wouter

>> En wat als we nu getPannenkoeken hernoemen naar bakken? Klaar!

Dat zou kunnen, maar ik wil direct als ik getPannenkoek aanroep een pannenkoek krijgen, en ik wil niet dat ie dan nog moet worden gebakken. Ik wil dus dat dat pannenkoek al klaar ligt op het moment dat ik hem aanroep.

@Dos:

>> Ja, de class wel. Over het object kan ik niets zeggen.

Oké... goede opmerking. En daar heb ik gelijk een vraag over. Is het de taak van de constructor om een class in valid state te brengen, of een object?

>> Als je eerst bakken() aan moet roepen voordat je getPannenkoek() successvol aan kan roepen zou het zo kunnen zijn dat je de fout hebt gemaakt om het Sequential coupling anti-pattern toe te passen.

Dat is precies wat er aan de hand is! Ik moet eerst bakken alvorens ik mijn pannenkoek kan opvragen! Fijn om te leren dat dit dus een anti-pattern is wat ik niet moet gebruiken in dit geval. Is de oplossing dan inderdaad om in de constructor al te gaan bakken?

@Ward:

>> ...zodat na new Pannenkoekenbakker() direct bakken() kan worden aangeroepen.

Bedoel je dan dat bakken() IN de contructor zelf wordt aangeroepen?
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2014 11:33:19
Quote Anchor link
>> Dat zou kunnen, maar ik wil direct als ik getPannenkoek aanroep een pannenkoek krijgen, en ik wil niet dat ie dan nog moet worden gebakken. Ik wil dus dat dat pannenkoek al klaar ligt op het moment dat ik hem aanroep.

Dat is behoorlijk krom toch? Of hij moet worden gebakken of op zijn minst worden opgewarmt. Dus een bakken() en opwarmen() method zou dan beter zijn.

Vertel eens je echte probleem, dan kunnen we daar feedback op geven.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/05/2014 11:33:22
Quote Anchor link
Quote:
Is de oplossing dan inderdaad om in de constructor al te gaan bakken?

Geen idee. Dat zou betekenen dat één Pannenkoekenbakker object maar één pannenkoek kan bakken. En ik kreeg nou juist het idee dat Pannenkoekenbakker een factory was zodat je niet telkens een nieuw Pannenkoekenbakker object hoeft je maken voor pannenkoeken met de zelfde ingredienten. Dan zou de callee namelijk net zo goed zelf een Pannenkoek object aan kunnen maken.

Quote:
Is het de taak van de constructor om een class in valid state te brengen, of een object?

De constructor is (in PHP) een (speciale) instance method. Voor elk object wordt een constructor aangeroepen. Het kan dus niet zo zijn dat constructors de class in een valide staat moeten brengen aangezien het mogelijk is dat een een class wordt gebruikt zonder dat er een instantie van die class bestaat. Dat zou betekenen dat de constructor niet is uitgevoerd en dus de class zich in een invalide staat bevind. Dit mag niet voorkomen.

In Java zou je kunnen zeggen dat een constructor een speciaal non-static initilizer block is, welke constructor uitgevoerd wordt hangt af van de parameters die je mee geeft, je kan die daarna niet nog eens uitvoeren.
Een static initializer block is er logischerwijs verantwoordelijk voor om de class in een valide staat te brengen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
package x;

import y;
import z;

public class Test {
    // non-static initializer
    {
        System.out.println("wordt uitgevoerd tijdens het creren van een object, ik geloof n Object's constructor en vr alle andere parent constructors");
    }
    // static initialize block
    static {
        System.out.println("wordt uitgevoerd tijdens het laden van de class");
    }

    // conditioneel non-static initializer
    public Test(String fullName) {
        // ...
    }

    // conditioneel non-static initializer
    public Test(String firstName, String LastName) {
        // ...
    }
}


Als we dat vertalen naar PHP krijgen we zoiets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

namespace x;

use y;
use z;
// static initializer block A {
echo "wordt uitgevoerd tijdens het laden van de class";
// }
class Test {

    // geen non-static initializer blocks mogelijk

    public function __construct($a, $b = NULL) {
        // ...
    }
}

// static initializer block B {
echo "wordt uitgevoerd tijdens het laden van de class";
// }
?>
Gewijzigd op 28/05/2014 11:39:33 door Dos Moonen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/05/2014 11:34:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/05/2014 10:59:23:
@Ward:

>> ...zodat na new Pannenkoekenbakker() direct bakken() kan worden aangeroepen.

Bedoel je dan dat bakken() IN de contructor zelf wordt aangeroepen?

Nee, als een new Pannenkoekenbakker() alleen een geldige Pannenkoekenbakker is indien deze de methode bakken() ondersteunt maar het object daarvoor eerst in een bepaalde toestand moet worden gebracht, dan hoor je daarvoor de constructor te gebruiken.

Je moet voorkomen dat je objecten moet initialiseren. Dat is het domein van de constructor. Of anders gezegd: je wilt niet dat er ongeldige objecten in omloop zijn, want daarmee programmeer je bugs die later tot problemen kunnen leiden. Zoals het Wikipedia-artikel over sequential coupling ook zegt: de aanwezigheid van een methode met "init", "start" of "begin" is een veeg teken dat je een anti-pattern gebruikt.

Wil je niet de constructor gebruiken, dan kun je een ander creational pattern gebruiken om de verantwoordelijkheid te delegeren aan een andere klasse, bijvoorbeeld aan een PannenkoekenbakkerInstituut. Dat PannenkoekenbakkerInstituut zorgt er vervolgens voor dat er alleen Pannenkoekenbakkers te werk worden gesteld die de methode bakken() ondersteunen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 13:06:23
Quote Anchor link
Dankjewel voor de reacties.

@Dos: oké. Dank je voor de toelichting. Een constructor brengt dus een object in een valide staat.

Ik zal nog even op de vraag van Wouter in gaan.

>> Vertel eens je echte probleem, dan kunnen we daar feedback op geven.

Het was een gedachte waar ik mee speelde. Lastig om uit te leggen. Het had te maken met als je iets wilt gebruiken wat eerst geconfigureerd moet worden. Maar beter zou je dan het Factory pattern kunnen gebruiken denk ik nu. Stel je wilt bijv. services configureren, ik zat te denken... moet je dan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$configurator
= new ServicesConfigurator($input);
$configurator->configure(); // hiet zat dus mijn twijfel, moet de constructor dit niet doen?
$services = $configurator->getServices();
?>

Nu ik er even met jullie over heb gebabbeld denk ik dat dit een beter oplossing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$services
= ServicesBuilder::build($input);
?>
Gewijzigd op 28/05/2014 13:07:01 door Ozzie PHP
 
NOLot -

NOLot -

28/05/2014 14:59:02
Quote Anchor link
Factory pattern zozo
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 17:07:33
Quote Anchor link
>> Factory pattern zozo

Zo heeft dat toch? Of zeg ik iets raars nu?
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2014 19:54:29
Quote Anchor link
Volgens mij gaan we nu compleet de verkeerde kant op.

Ipv nog een klasse erbij te maken omdat we zo graag een aparte configure method willen hebben moeten we eerder gaan nadenken of dit wel is wat je wilt.

Waarom zou ServiceConfigurator bijv. niet met meerdere inputs kunnen werken? Waarom zou ik per input een nieuwe instance moeten aanmaken? Het zou veel logischer zijn als ServiceConfigurator een stateless class zou zijn en de configure method de services in de container zou zetten aan de hand van de input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$loader
= new ContainerChainLoader(array(
    $yamlLoader, $xmlLoader, $phpLoader
));
$resources = array(
    BASE_DIR.'/config/services.yml',
    // ...
);
foreach ($modules as $module) {
    $resources[] = $module->getConfigResources();
}


$containerConfig = new SeriveConfigurator($loader);

$containerConfig->configure($container, $resources);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 21:11:43
Quote Anchor link
Hmmm... dat is iets om over na te denken inderdaad. Met stateless bedoel je dat er geen class properties aanwezig zijn?

Waarom geef je trouwens 3 loaders mee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.