[oop] valid state

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/05/2014 23:26:02
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik probeer voor mezelf wat duidelijker te krijgen wat precies een "valid state" van een object is. Regelmatig lees ik dat je via de constructor een object in een valid state moet brengen. Nu vraag ik me af hoe ik dat moet zien.

Een fictief voorbeeldje. Stel ik heb een class die een pannenkoek bakt :-)

Nu geef ik de ingrediënten voor de pannenkoek mee aan de constructor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pannenkoekenbakker
= new Pannenkoekenbakker($ingredienten);
?>

Ik heb nu dus de ingrediënten aan de constructor doorgegeven en deze worden geset als class property. Is de class nu in een "valid state"?

Als ik de de pannenkoek uit de pannenkoekenbakker wil halen, ziet dat er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$pannenkoekenbakker
   = new Pannenkoekenbakker($ingredienten);
$heerlijke_pannenkoek = $pannenkoekenbakker->getPannenkoek();
?>

De oplettende lezer zal het misschien zijn opgevallen dat ik een pannenkoek opvraag, maar dat er nog geen pannenkoek is gebakken!

Mijn vraag is nu, was de Pannenkoekenbakker class hierboven dan wel in een "valid state"? Had de constructor eerst een pannenkoek moeten bakken om een "valid state" te bereiken? Of is het voldoende om in de constructor uitsluitend de ingrediënten te setten om in een "valid state" te geraken, en moet ik vervolgens zelf handmatig de "bakken" method aanroepen voordat ik een pannenkoek kan opvragen? Zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$pannenkoekenbakker
= new Pannenkoekenbakker($ingredienten);
$pannenkoekenbakker->bakken();
$heerlijke_pannenkoek = $pannenkoekenbakker->getPannenkoek();
?>

Wanneer is de "valid state" bereikt vraag ik me af? Als ik in dit laatste voorbeeld een pannenkoek opvraag, terwijl die nog niet is gebakken dan heb ik een probleem. Is het dan toch de taak van de constructor om de pannenkoek te bakken om zodoende een "valid state" te bereiken?
Gewijzigd op 27/05/2014 23:28:02 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:44:48
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/05/2014 07:31:50
Quote Anchor link
Je kunt (en moet) zelf bepalen wat een "valid state" is.

De class Pannenkoekenbakker kan bijvoorbeeld bij de aanroep van bakken() ook terugmelden: "Pannenkoeken bakken is op dit moment niet mogelijk, want mijn recources (ingrediënten) zijn op."

Het verhaal verandert als een class Pannenkoekenbakker altijd een object moet opleveren dat kan bakken(). Dan zul je dat in de constructor moeten regelen, zodat na new Pannenkoekenbakker() direct bakken() kan worden aangeroepen.

Je kunt het vergelijken met de constructors van PDO en MySQLi. Kan er geen databaseverbinding worden geopend, dan falen die en krijg je geen "valid" object. Logisch, want je hebt zonder connectie geen "valid" connectie-object: het object is een representatie van iets anders, maar dat bestaat niet, dus is het object "invalid". Dat kan, net zoals bij je Pannenkoekenbakker, gebeuren doordat je ze de verkeerde ingrediënten meegeeft of doordat er te weinig externe resources zijn (bijvoorbeeld door een "Too many connections").
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/05/2014 09:27:14
Quote Anchor link
"Is de class nu in een "valid state"?"
Ja, de class wel. Over het object kan ik niets zeggen. Maar als de constructor correct (case-by-case basis) geschreven is, dan wel. Er vanuit gaand dat er geen exception gegooid is natuurlijk, in dat gevan is er namelik geen object. (Er vanuit gaand dat er geen 'this leak' plaats vindt in de constructor.)

"De oplettende lezer zal het misschien zijn opgevallen dat ik een pannenkoek opvraag, maar dat er nog geen pannenkoek is gebakken!"
Dit klinkt eerder als een method die hernoemt moet worden zodat het duidelijk wordt dat er telkens een nieuwe pannenkoek gebakken wordt.
Als je eerst bakken() aan moet roepen voordat je getPannenkoek() successvol aan kan roepen zou het zo kunnen zijn dat je de fout hebt gemaakt om het Sequential coupling anti-pattern toe te passen. (Weer een case-by-case basis, een legitieme use case is dat de remove($key) methode alleen een non-null waarde returned als er eerst add($key, $value) is aangeroepen met de zelfde key.)
Een reden om zulke constructies te vermijden is dat het bij multi-threading niet echt lekker werkt. Dingen afleren is moeilijk, begin zo vroeg mogelijk.
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2014 09:50:52
Quote Anchor link
En wat als we nu getPannenkoeken hernoemen naar bakken? Klaar!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 10:59:23
Quote Anchor link
Het is (vind ik) lastig om uit te leggen wat ik precies bedoel, dus vandaar ook het misschien wat vreemde voorbeeld van de Pannenkoekenbakker.

@Wouter

>> En wat als we nu getPannenkoeken hernoemen naar bakken? Klaar!

Dat zou kunnen, maar ik wil direct als ik getPannenkoek aanroep een pannenkoek krijgen, en ik wil niet dat ie dan nog moet worden gebakken. Ik wil dus dat dat pannenkoek al klaar ligt op het moment dat ik hem aanroep.

@Dos:

>> Ja, de class wel. Over het object kan ik niets zeggen.

Oké... goede opmerking. En daar heb ik gelijk een vraag over. Is het de taak van de constructor om een class in valid state te brengen, of een object?

>> Als je eerst bakken() aan moet roepen voordat je getPannenkoek() successvol aan kan roepen zou het zo kunnen zijn dat je de fout hebt gemaakt om het Sequential coupling anti-pattern toe te passen.

Dat is precies wat er aan de hand is! Ik moet eerst bakken alvorens ik mijn pannenkoek kan opvragen! Fijn om te leren dat dit dus een anti-pattern is wat ik niet moet gebruiken in dit geval. Is de oplossing dan inderdaad om in de constructor al te gaan bakken?

@Ward:

>> ...zodat na new Pannenkoekenbakker() direct bakken() kan worden aangeroepen.

Bedoel je dan dat bakken() IN de contructor zelf wordt aangeroepen?
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2014 11:33:19
Quote Anchor link
>> Dat zou kunnen, maar ik wil direct als ik getPannenkoek aanroep een pannenkoek krijgen, en ik wil niet dat ie dan nog moet worden gebakken. Ik wil dus dat dat pannenkoek al klaar ligt op het moment dat ik hem aanroep.

Dat is behoorlijk krom toch? Of hij moet worden gebakken of op zijn minst worden opgewarmt. Dus een bakken() en opwarmen() method zou dan beter zijn.

Vertel eens je echte probleem, dan kunnen we daar feedback op geven.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/05/2014 11:33:22
Quote Anchor link
Quote:
Is de oplossing dan inderdaad om in de constructor al te gaan bakken?

Geen idee. Dat zou betekenen dat één Pannenkoekenbakker object maar één pannenkoek kan bakken. En ik kreeg nou juist het idee dat Pannenkoekenbakker een factory was zodat je niet telkens een nieuw Pannenkoekenbakker object hoeft je maken voor pannenkoeken met de zelfde ingredienten. Dan zou de callee namelijk net zo goed zelf een Pannenkoek object aan kunnen maken.

Quote:
Is het de taak van de constructor om een class in valid state te brengen, of een object?

De constructor is (in PHP) een (speciale) instance method. Voor elk object wordt een constructor aangeroepen. Het kan dus niet zo zijn dat constructors de class in een valide staat moeten brengen aangezien het mogelijk is dat een een class wordt gebruikt zonder dat er een instantie van die class bestaat. Dat zou betekenen dat de constructor niet is uitgevoerd en dus de class zich in een invalide staat bevind. Dit mag niet voorkomen.

In Java zou je kunnen zeggen dat een constructor een speciaal non-static initilizer block is, welke constructor uitgevoerd wordt hangt af van de parameters die je mee geeft, je kan die daarna niet nog eens uitvoeren.
Een static initializer block is er logischerwijs verantwoordelijk voor om de class in een valide staat te brengen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
package x;

import y;
import z;

public class Test {
    // non-static initializer
    {
        System.out.println("wordt uitgevoerd tijdens het creren van een object, ik geloof n Object's constructor en vr alle andere parent constructors");
    }
    // static initialize block
    static {
        System.out.println("wordt uitgevoerd tijdens het laden van de class");
    }

    // conditioneel non-static initializer
    public Test(String fullName) {
        // ...
    }

    // conditioneel non-static initializer
    public Test(String firstName, String LastName) {
        // ...
    }
}


Als we dat vertalen naar PHP krijgen we zoiets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

namespace x;

use y;
use z;
// static initializer block A {
echo "wordt uitgevoerd tijdens het laden van de class";
// }
class Test {

    // geen non-static initializer blocks mogelijk

    public function __construct($a, $b = NULL) {
        // ...
    }
}

// static initializer block B {
echo "wordt uitgevoerd tijdens het laden van de class";
// }
?>
Gewijzigd op 28/05/2014 11:39:33 door Dos Moonen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/05/2014 11:34:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/05/2014 10:59:23:
@Ward:

>> ...zodat na new Pannenkoekenbakker() direct bakken() kan worden aangeroepen.

Bedoel je dan dat bakken() IN de contructor zelf wordt aangeroepen?

Nee, als een new Pannenkoekenbakker() alleen een geldige Pannenkoekenbakker is indien deze de methode bakken() ondersteunt maar het object daarvoor eerst in een bepaalde toestand moet worden gebracht, dan hoor je daarvoor de constructor te gebruiken.

Je moet voorkomen dat je objecten moet initialiseren. Dat is het domein van de constructor. Of anders gezegd: je wilt niet dat er ongeldige objecten in omloop zijn, want daarmee programmeer je bugs die later tot problemen kunnen leiden. Zoals het Wikipedia-artikel over sequential coupling ook zegt: de aanwezigheid van een methode met "init", "start" of "begin" is een veeg teken dat je een anti-pattern gebruikt.

Wil je niet de constructor gebruiken, dan kun je een ander creational pattern gebruiken om de verantwoordelijkheid te delegeren aan een andere klasse, bijvoorbeeld aan een PannenkoekenbakkerInstituut. Dat PannenkoekenbakkerInstituut zorgt er vervolgens voor dat er alleen Pannenkoekenbakkers te werk worden gesteld die de methode bakken() ondersteunen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 13:06:23
Quote Anchor link
Dankjewel voor de reacties.

@Dos: oké. Dank je voor de toelichting. Een constructor brengt dus een object in een valide staat.

Ik zal nog even op de vraag van Wouter in gaan.

>> Vertel eens je echte probleem, dan kunnen we daar feedback op geven.

Het was een gedachte waar ik mee speelde. Lastig om uit te leggen. Het had te maken met als je iets wilt gebruiken wat eerst geconfigureerd moet worden. Maar beter zou je dan het Factory pattern kunnen gebruiken denk ik nu. Stel je wilt bijv. services configureren, ik zat te denken... moet je dan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$configurator
= new ServicesConfigurator($input);
$configurator->configure(); // hiet zat dus mijn twijfel, moet de constructor dit niet doen?
$services = $configurator->getServices();
?>

Nu ik er even met jullie over heb gebabbeld denk ik dat dit een beter oplossing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$services
= ServicesBuilder::build($input);
?>
Gewijzigd op 28/05/2014 13:07:01 door Ozzie PHP
 
NOLot -

NOLot -

28/05/2014 14:59:02
Quote Anchor link
Factory pattern zozo
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 17:07:33
Quote Anchor link
>> Factory pattern zozo

Zo heeft dat toch? Of zeg ik iets raars nu?
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2014 19:54:29
Quote Anchor link
Volgens mij gaan we nu compleet de verkeerde kant op.

Ipv nog een klasse erbij te maken omdat we zo graag een aparte configure method willen hebben moeten we eerder gaan nadenken of dit wel is wat je wilt.

Waarom zou ServiceConfigurator bijv. niet met meerdere inputs kunnen werken? Waarom zou ik per input een nieuwe instance moeten aanmaken? Het zou veel logischer zijn als ServiceConfigurator een stateless class zou zijn en de configure method de services in de container zou zetten aan de hand van de input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$loader
= new ContainerChainLoader(array(
    $yamlLoader, $xmlLoader, $phpLoader
));
$resources = array(
    BASE_DIR.'/config/services.yml',
    // ...
);
foreach ($modules as $module) {
    $resources[] = $module->getConfigResources();
}


$containerConfig = new SeriveConfigurator($loader);

$containerConfig->configure($container, $resources);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 21:11:43
Quote Anchor link
Hmmm... dat is iets om over na te denken inderdaad. Met stateless bedoel je dat er geen class properties aanwezig zijn?

Waarom geef je trouwens 3 loaders mee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.