[oop] waar controleren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 16:44:06
Quote Anchor link
Ola,

Ik heb een vraag. Stel we hebben een user class. Een user vult op een formulier op de website zijn e-mailadres in. Nu wil ik het e-mailadres toevoegen aan het User object.

Waar ik benieuwd naar ben is op welk moment je gaat controleren of het e-mailadres geldig is. Doe je dat voordat je het e-mailadres toevoegt aan het User object? Dus zo:

// de code klopt niet helemaal en is niet volledig
// het gaat enkel even om de denkwijze

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$mail
= validate($_POST['mail']);
$user->setMail($mail);
?>

Of... laat je de setMail() method in de User class het e-mailadres controleren? Zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
public function setMail($mail) {
  $mail = validate($_POST['mail']);
  $this->mail = $mail;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:52:24
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/02/2014 17:19:39
Quote Anchor link
Je kunt de validatie beter aan de methode overlaten. In de class User kunnen andere of aanvullende regels gelden voor e-mailadressen dan in andere klassen.

Wel kun je de algemene validatie natuurlijk delegeren aan een aparte klasse voor een e-mailadres.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class User
{
    public function setMail($mail)
    {

        if (EmailAddress::isValid($mail)) {
            $this->mail = $mail;
        }
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 17:37:22
Quote Anchor link
Thanks Ward. Dat was ook mijn 1e gedachte.

Ik vroeg me alleen het volgende af. Je controleert het mailadres in de class zelf (evenals naam, geboortedatum e.d.). Vervolgens sla je de user op. De volgende keer haal je de (al gecontroleerde) gegevens uit de database. Je gebruikt weer de setters, en dan wordt alles weer opnieuw gecontroleerd. Dat is dus dubbelop. Hoe kun je dat voorkomen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

26/02/2014 17:50:31
Quote Anchor link
Ik doe het zelf buiten de User class.
Hier haal ik mijn hele post door de FormValidator class. Is alles correct dan gooi ik hem pas in het User object.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

if ($form -> isMethod('post')) {

    $fields = $form -> getFields(array('user', 'pass', 'email', 'role', 'fullname'));

    $validator = new FormValidator($fields);

    $validator -> rule('required', array('user', 'pass', 'email', 'fullname'));
    $validator -> rule('email', 'email');
    $validator -> rule('in', 'role', array(1, 2));

    if ($validator -> validate()) {

        $user -> setUsername($fields['user']);
        $user -> setPassword($fields['pass']);
        $user -> setEmail($fields['email']);
        $user -> setRole($fields['role']);
        $user -> setFullname($fields['fullname']);

        $user -> create();
        //....
        
    } else {
        print_r($validator -> errors());
    }
}

?>
Gewijzigd op 26/02/2014 17:52:47 door Jordi Kroon
 
- Raoul -

- Raoul -

26/02/2014 18:51:18
Quote Anchor link
Ik sluit me aan bij Jordi. Een user classe mag geen validatie doen!!! Dat behoort namelijk niet tot z'n verantwoordelijkheden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 19:53:19
Quote Anchor link
Dankjulliewel heren!

@Jordi:

Ik zit even jouw code te bekijken en heb een paar vraagjes.
- Waar maak jij je user object aan?
- Ik zie dat je de fullname niet controleert op bijv. het aantal tekens en of er geen cijders in staan?
- Zet je altijd spaties rondom -> ? Dus $foo -> foo(); (viel me ineens op)
- Wat doet de create method?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

26/02/2014 22:08:55
Quote Anchor link
De create method maakt een nieuwe gebruiker aan. Verder check ik nog in de method of de user niet al bestaat etc, maar dat is in dit voorbeeld niet relevant. Ik check altijd alles eerst voordat ik alles in het user object gooi. Het user object maak ik in het begin al aan, maar het is beter om dit te doen na de validate.

Ik gebruik altijd spaties rondom " -> ". Dit doet mijn IDE (Aptana) automatisch bij re-indenting. Inmiddels ben ik er aan gewend en merk ik dat je code uiteindelijk overzichtelijker wordt als je er spaties omheen zet.

Verder controleer ik hier niet op het aantal chars en of het cijfers bevat of niet aangezien het code is uit mijn backend systeem (persoonlijk gebruik) :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2014 23:29:59
Quote Anchor link
>> De create method maakt een nieuwe gebruiker aan.

Hoe bedoel je dit? Je hebt toch al een user object?

>> Ik gebruik altijd spaties rondom " -> ".

Ah oké. Ga je je code dan ook op die manier uitlijnen? Dus dat je de pijlen gelijkzet? Bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$validator
-> rule('in', 'role', array(1, 2));
$user      -> setName('Piet');
?>
 
- Raoul -

- Raoul -

27/02/2014 22:00:27
Quote Anchor link
over die save() method: Hij bedoelt waarschijnlijk dat hij dan insert in de database. Wat overigens ook geen verantwoordelijkheid van de user classe mag zijn; daar heb je mappers voor.
Gewijzigd op 27/02/2014 22:00:37 door - Raoul -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2014 22:05:59
Quote Anchor link
Oké, thanks Raoul!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.