Op datum weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark

mark

01/01/2008 13:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een probleem en hopelijk is het mogelijk om dit op te lossen. Het gaat om het volgende:

Ik heb een site met daarin ook een fotoalbum. Deze fotoalbum maak geen gebruik van Mysql.

Het gaat om deze pagina:
http://www.jsmedua.nl/fotoalbum/fotoalbum.php

Als ik foto´s wil plaatsen, dan doe ik dat doormiddel van een map te maken in de ftp en daar de foto´s in te plaatsen. Het script plaats de map naam met daarin de foto´s op de site. Nu wil ik die albums op datum weergeven, dus gewoon wanneer een map aangemaakt is die komt dan bovenaan te staan. Is dit mogelijk ja/nee? ik hoor het graag.

Is dit te weinig info dan kun je dat gerust zeggen.

Met vriendelijke groet,

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:51:06
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Dan zou je alle mappen samen met tijdstipe waarop ze aangemaakt zijn (te achterhalen met filectime()) en deze vervolgens sorteren met een van de sort() functies.
 
Bart van der veen

bart van der veen

01/01/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$mappen
=array(); //lege array maken

if ($dir = @opendir(".")) { //deze map gaan we uitlezen
  while (($file = readdir($dir)) !== false) {
    if($file!=".." && $file!="." && is_dir($file)){ //is het wel een map
        $datum=date ("YmdHis", filemtime($file)); //datum opzoeken voor bij de map    
        $mappen[$datum] = $file; //key en value maken voor element
    }    
  }

  closedir($dir);
}

krsort ($mappen); //oudste map onderaan
//ksort ($mappen); //oudste map bovenaan

echo'<pre>';
print_r($mappen); //ff laten zien...
echo'</pre>';
?>
 
Mark

mark

01/01/2008 19:01:00
Quote Anchor link
Dit is de code die de mappen uit leest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($aantal_subdirs > 0) {

    sort ($subdir);

    echo "<table>\n";
    for ($i =0; $i < $aantal_subdirs; $i++) {
        $directory_name = eregi_replace("_", " ", $subdir[$i]);
        echo "<tr><td><a href=?album=".urlencode($album)."/".urlencode($directory_name).">".$directory_name."</a></td></tr>\n";


    }

    echo "</table>";
?>


Hier moet ik deze op datum sorteren dan?
 
Bart van der veen

bart van der veen

01/01/2008 19:02:00
Quote Anchor link
lees mijn post dan... soms
 
Mark

mark

01/01/2008 21:17:00
Quote Anchor link
@ Bart,

Hij weergeeft ze wel op de goede manier, alleen hij maakt er geen links kan. En zet er een rij nummers voor de map naam neer.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/01/2008 21:21:00
Quote Anchor link
Ik heb Bart's voorbeeld iets aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $mappen
= array();
    if ($dir = @opendir(".")) {
        while (($file = readdir($dir)) !== false) {
            if($file != ".." && $file != "." && is_dir ($file)){
                $datum = date ("YmdHis", filemtime($file));
                $mappen[$datum] = $file; //key en value maken voor element
            }    
        }

        closedir($dir);
    }

    krsort ($mappen);
    foreach ($mappen as $map) {
        echo '<p><a href="' . $map . '">' . $map . '</a></p>';
    }

?>
 
Mark

mark

02/01/2008 09:17:00
Quote Anchor link
@ Jan,

Die werkt wel alleen link niet op de juiste manier door naar de fotoalbums.

http://www.jsmedua.nl/fotoalbum/fotoalbum1.php

Het bovenstaande rijtje is het orginele script, de onderstaande die van jouw.

Ik dacht als ik dit vervang:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<p><a href="' . $map . '">' . $map . '</a></p>';
?>

voor dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<tr><td><a href=?album=".urlencode($album)."/".urlencode($directory_name).">".$directory_name."</a></td></tr>\n";
?>

Moet die wel werken, maar helaas dan verdwijnen juiste alle links.
Misschien is dit handiger voor jullie; http://www.plaatscode.be/4714/

Daar staat het fotoalbum script, en het draait om het stukje:
// Subalbums weergeven

PS. erg bedankt dat jullie mij willen helpen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2008 09:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<p><a href="?album=' . urlencode($map) . '">' . urlencode($map) . '</a></p>';
?>

Zoiets? Je moet natuurlijk een beetje met die link gaan spelen totdat je de juiste variant hebt.
 
Mark

mark

02/01/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Iedereen bedankt, hij werkt nu:D

Dit was btw de uitkomst van de link;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<br><a href="?album=' . './' . $map . '">' . $map . '</a>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.