op volgorde id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

Nick

20/11/2008 20:00:00
Quote Anchor link
Ik heb een CMS en nou doet hij dus een menu weergeven maar nou staat hij niet op volgorde op id zou ik dit erin kunnen doen en met wat want dan kan ik ervan leren.
mijn code:
http://nicdew77.pastebin.com/m43b220e7
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:30:54
 
Benny Lava

Benny Lava

20/11/2008 20:29:00
Quote Anchor link
Je kunt met een query sorteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $sql
= "SELECT id, titel FROM pagina ORDER BY id";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Benny Lava
 
Bo az

Bo az

20/11/2008 20:38:00
Quote Anchor link
Waarom zou je op id willen sorteren? Een kolom id met een auto_increment waarde heeft namelijk geen betekenis, je kan dus ook geen waarde hechten aan de volgorde. Een datum kolom kan je sorteren om de oudste of de nieuwste te krijgen, enz.
 
Nick

Nick

20/11/2008 20:45:00
Quote Anchor link
Dankje benny

BOAZ: ik vind het zo veel handiger.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

20/11/2008 20:49:00
Quote Anchor link
dus je sorteert een menu op volgorde waarop het toegevoegd is.

wat als je een button toevoegt die je graag bovenaan ziet staan?

het is handiger om simpel weg 1 extra int veld toe te voegen en daarop te sorteren. daarmee kun je dan ook je menu uitlezen en wijzigen mocht je dat willen. over handig gesproken :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.