Opbouw Formulier: checkbox/algemene label?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »
Mark L

Mark L

13/07/2010 19:29:18
Quote Anchor link
Omdat ik me recent in OOP heb verdiept, ben ik van plan om een formulier-class te maken. Hierdoor wil ik heel makkelijk een formulier op het scherm tonen, die qua HTML goed in elkaar zit en ook gebruiksvriendelijk is.

Nu heb ik hierover veel gelezen op internet en ik heb besloten dat dit mijn standaard opmaak van HTML-tags word
Voorbeeld 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label for="input">Vul uw e-mail adres in.</label>
            <input type="text" name="email" id="input" />
        </div>
    </fieldset>
</form>


Dit lukt me allemaal wel.

Maar nu wil je ook wel eens een set Checkboxjes gebruiken. Na een checkbox wil ik een label doen
Voorbeeld 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
<input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>


Nu staan deze labels aangesloten met de juiste checkboxen. Maar als ik bijvoorbeeld eerst een "vraag" wil stellen, zoals bij voorbeeld 1 'Vul uw e-mail adres in.', hoe link ik deze dan met alle checkboxen? Want een screenreader moet ook de link leggen tussen de "vraag" en de checkboxen.

Onderstaande kan in ieder geval niet, want dan zou je de algemene label 'Click de checkboxen.' koppelen aan één checkbox, terwijl deze aan een rij checkboxen gekoppeld moet worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label>Click de checkboxen.</label>
            <input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
            <input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>

        </div>
    </fieldset>
</form>


Wat is hier een goede oplossing voor? Een fieldset in de fieldset, waarbij de legend de "vraag" is?

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt voor het antwoord,
Mark L.
Gewijzigd op 13/07/2010 19:37:40 door Mark L
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:27:19
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

13/07/2010 21:48:10
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je precies wilt doen, maar een <input type="checkbox"> kun je ook insluiten met <label>:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label><input type="checkbox" name="check1" ... /> Beschrijving 1</label>
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 21:55:04
Quote Anchor link
Ik wil een connectie leggen tussen een groep checkboxen en een tekst, zodat screenreaders (software voor slechtziende mensen) deze connectie begrijpen en aan de gebruiker vertellen.

Nu weet ik hoe ik de link leg tussen één checkbox en één stukje tekst. Maar nu wil ik dus één tekst hebben die een connectie heeft met een groep checkboxen. Zoiets bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?
[ ] Rood
[ ] Oranje
[x] Geel
[ ] Bruin
[x] Blauw
[x] Groen
[ ] Paars
[ ] Roze


Hoe kan ik dan zorgen dat de checkboxen van toepassing zijn op de tekst 'Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?', zodat dit door screenreaders (en andere software) begrepen word.

Edit:
De software moet dus begrijpen dat de vraag bij die mogelijke antwoorden hoort.
Gewijzigd op 13/07/2010 21:55:55 door Mark L
 
Hipska BE

Hipska BE

13/07/2010 22:39:19
Quote Anchor link
Ik zou zelf fieldset nemen.

Maar als er software mee moet kunnen werken, zou ik eerst eens kijken wat die software precies ondersteund. Dus hoe de software wil dat jij het maakt.
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 23:26:51
Quote Anchor link
Ik ben eruit. Het word inderdaad geadviseerd om fieldsets te gebruiken in samenstelling met een legend om een groep checkboxen heen.

Nu had ik nog een laatste vraag:
Soms heb je ook wel eens meerdere input-velden naast elkaar nodig.
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Naam: [voornaam][tussenvoegsel][achternaam]


Nu is dit dus niet via een label te regelen, omdat een label maar voor één element gebruikt kan worden en we hebben er hier 3.
Nu denk ik automatisch - met de kennis over de checkboxen - dan gebruiken we hier ook een fieldset voor.
Het probleem is echter dat het stylen van een fieldset (met een legend) moeilijk is in Internet Explorer (het zal eens niet). Maar ik ben bang dat ik dit maar voor lief moet nemen (en misschien kom ik nog wel een manier tegen waardoor je ook in IE een element NAAST een legend kan zetten.)

@ Iedereen bedankt voor het meedenken,
Hier kan ik wat mee :)
Mark L.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.