Opbouw Formulier: checkbox/algemene label?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »
Mark L

Mark L

13/07/2010 19:29:18
Quote Anchor link
Omdat ik me recent in OOP heb verdiept, ben ik van plan om een formulier-class te maken. Hierdoor wil ik heel makkelijk een formulier op het scherm tonen, die qua HTML goed in elkaar zit en ook gebruiksvriendelijk is.

Nu heb ik hierover veel gelezen op internet en ik heb besloten dat dit mijn standaard opmaak van HTML-tags word
Voorbeeld 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label for="input">Vul uw e-mail adres in.</label>
            <input type="text" name="email" id="input" />
        </div>
    </fieldset>
</form>


Dit lukt me allemaal wel.

Maar nu wil je ook wel eens een set Checkboxjes gebruiken. Na een checkbox wil ik een label doen
Voorbeeld 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
<input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>


Nu staan deze labels aangesloten met de juiste checkboxen. Maar als ik bijvoorbeeld eerst een "vraag" wil stellen, zoals bij voorbeeld 1 'Vul uw e-mail adres in.', hoe link ik deze dan met alle checkboxen? Want een screenreader moet ook de link leggen tussen de "vraag" en de checkboxen.

Onderstaande kan in ieder geval niet, want dan zou je de algemene label 'Click de checkboxen.' koppelen aan één checkbox, terwijl deze aan een rij checkboxen gekoppeld moet worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label>Click de checkboxen.</label>
            <input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
            <input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>

        </div>
    </fieldset>
</form>


Wat is hier een goede oplossing voor? Een fieldset in de fieldset, waarbij de legend de "vraag" is?

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt voor het antwoord,
Mark L.
Gewijzigd op 13/07/2010 19:37:40 door Mark L
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:50:12
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

13/07/2010 21:48:10
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je precies wilt doen, maar een <input type="checkbox"> kun je ook insluiten met <label>:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label><input type="checkbox" name="check1" ... /> Beschrijving 1</label>
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 21:55:04
Quote Anchor link
Ik wil een connectie leggen tussen een groep checkboxen en een tekst, zodat screenreaders (software voor slechtziende mensen) deze connectie begrijpen en aan de gebruiker vertellen.

Nu weet ik hoe ik de link leg tussen één checkbox en één stukje tekst. Maar nu wil ik dus één tekst hebben die een connectie heeft met een groep checkboxen. Zoiets bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?
[ ] Rood
[ ] Oranje
[x] Geel
[ ] Bruin
[x] Blauw
[x] Groen
[ ] Paars
[ ] Roze


Hoe kan ik dan zorgen dat de checkboxen van toepassing zijn op de tekst 'Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?', zodat dit door screenreaders (en andere software) begrepen word.

Edit:
De software moet dus begrijpen dat de vraag bij die mogelijke antwoorden hoort.
Gewijzigd op 13/07/2010 21:55:55 door Mark L
 
Hipska BE

Hipska BE

13/07/2010 22:39:19
Quote Anchor link
Ik zou zelf fieldset nemen.

Maar als er software mee moet kunnen werken, zou ik eerst eens kijken wat die software precies ondersteund. Dus hoe de software wil dat jij het maakt.
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 23:26:51
Quote Anchor link
Ik ben eruit. Het word inderdaad geadviseerd om fieldsets te gebruiken in samenstelling met een legend om een groep checkboxen heen.

Nu had ik nog een laatste vraag:
Soms heb je ook wel eens meerdere input-velden naast elkaar nodig.
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Naam: [voornaam][tussenvoegsel][achternaam]


Nu is dit dus niet via een label te regelen, omdat een label maar voor één element gebruikt kan worden en we hebben er hier 3.
Nu denk ik automatisch - met de kennis over de checkboxen - dan gebruiken we hier ook een fieldset voor.
Het probleem is echter dat het stylen van een fieldset (met een legend) moeilijk is in Internet Explorer (het zal eens niet). Maar ik ben bang dat ik dit maar voor lief moet nemen (en misschien kom ik nog wel een manier tegen waardoor je ook in IE een element NAAST een legend kan zetten.)

@ Iedereen bedankt voor het meedenken,
Hier kan ik wat mee :)
Mark L.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.