Opbouw Formulier: checkbox/algemene label?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »
Mark L

Mark L

13/07/2010 19:29:18
Quote Anchor link
Omdat ik me recent in OOP heb verdiept, ben ik van plan om een formulier-class te maken. Hierdoor wil ik heel makkelijk een formulier op het scherm tonen, die qua HTML goed in elkaar zit en ook gebruiksvriendelijk is.

Nu heb ik hierover veel gelezen op internet en ik heb besloten dat dit mijn standaard opmaak van HTML-tags word
Voorbeeld 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label for="input">Vul uw e-mail adres in.</label>
            <input type="text" name="email" id="input" />
        </div>
    </fieldset>
</form>


Dit lukt me allemaal wel.

Maar nu wil je ook wel eens een set Checkboxjes gebruiken. Na een checkbox wil ik een label doen
Voorbeeld 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
<input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>


Nu staan deze labels aangesloten met de juiste checkboxen. Maar als ik bijvoorbeeld eerst een "vraag" wil stellen, zoals bij voorbeeld 1 'Vul uw e-mail adres in.', hoe link ik deze dan met alle checkboxen? Want een screenreader moet ook de link leggen tussen de "vraag" en de checkboxen.

Onderstaande kan in ieder geval niet, want dan zou je de algemene label 'Click de checkboxen.' koppelen aan één checkbox, terwijl deze aan een rij checkboxen gekoppeld moet worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label>Click de checkboxen.</label>
            <input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
            <input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>

        </div>
    </fieldset>
</form>


Wat is hier een goede oplossing voor? Een fieldset in de fieldset, waarbij de legend de "vraag" is?

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt voor het antwoord,
Mark L.
Gewijzigd op 13/07/2010 19:37:40 door Mark L
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:54:16
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

13/07/2010 21:48:10
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je precies wilt doen, maar een <input type="checkbox"> kun je ook insluiten met <label>:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label><input type="checkbox" name="check1" ... /> Beschrijving 1</label>
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 21:55:04
Quote Anchor link
Ik wil een connectie leggen tussen een groep checkboxen en een tekst, zodat screenreaders (software voor slechtziende mensen) deze connectie begrijpen en aan de gebruiker vertellen.

Nu weet ik hoe ik de link leg tussen één checkbox en één stukje tekst. Maar nu wil ik dus één tekst hebben die een connectie heeft met een groep checkboxen. Zoiets bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?
[ ] Rood
[ ] Oranje
[x] Geel
[ ] Bruin
[x] Blauw
[x] Groen
[ ] Paars
[ ] Roze


Hoe kan ik dan zorgen dat de checkboxen van toepassing zijn op de tekst 'Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?', zodat dit door screenreaders (en andere software) begrepen word.

Edit:
De software moet dus begrijpen dat de vraag bij die mogelijke antwoorden hoort.
Gewijzigd op 13/07/2010 21:55:55 door Mark L
 
Hipska BE

Hipska BE

13/07/2010 22:39:19
Quote Anchor link
Ik zou zelf fieldset nemen.

Maar als er software mee moet kunnen werken, zou ik eerst eens kijken wat die software precies ondersteund. Dus hoe de software wil dat jij het maakt.
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 23:26:51
Quote Anchor link
Ik ben eruit. Het word inderdaad geadviseerd om fieldsets te gebruiken in samenstelling met een legend om een groep checkboxen heen.

Nu had ik nog een laatste vraag:
Soms heb je ook wel eens meerdere input-velden naast elkaar nodig.
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Naam: [voornaam][tussenvoegsel][achternaam]


Nu is dit dus niet via een label te regelen, omdat een label maar voor één element gebruikt kan worden en we hebben er hier 3.
Nu denk ik automatisch - met de kennis over de checkboxen - dan gebruiken we hier ook een fieldset voor.
Het probleem is echter dat het stylen van een fieldset (met een legend) moeilijk is in Internet Explorer (het zal eens niet). Maar ik ben bang dat ik dit maar voor lief moet nemen (en misschien kom ik nog wel een manier tegen waardoor je ook in IE een element NAAST een legend kan zetten.)

@ Iedereen bedankt voor het meedenken,
Hier kan ik wat mee :)
Mark L.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.