Opbouwen van site met div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Roel H

Roel H

29/08/2010 20:42:30
Quote Anchor link
Aangezien mijn huidige site niet al te fraai is probeer ik die opnieuw te maken..
En nu probeer ik hem dus met <div> dingen op te bouwen. helaas krijg ik het niet geheel voor elkaar zoals ik wil.

heb een main-div waar ik alles binnen probeer te zetten als ik de header en het menu erin plaats pakt die nog de achtergrond van de main div.
nu probeer ik onder het menu een linker een midden en een rechter stuk te krijgen.

maar als ik een linker kolom maak en daarin weer divjes plaats valt dit eigenlijk weer buiten de main div. als ik dan de linker kolom verwijder en dan wel de divjes laat staan die daarin staan komt het wel binnen de maindiv te staan..

Euhmz ja begrijpen jullie het nog :)

Heb een voorbeeldje bijgevoegd zoals ik het graag zou willen maar niet krijg..
Afbeelding
iemand tips hoe ik het wel zo voor elkaar krijg.?
alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:03:38
 
Elio vp

Elio vp

29/08/2010 20:54:37
Quote Anchor link
Wat heb je momenteel al?

Kan je je cssstyle eens laten zien..

In principe is het niet zo moeilijk hoor..

Je maakt in jou geval 3 "hoofd" div's

#header
#content
#footer

dan om het simpel te houden voor je content maak je 3 divjes

.links
.center
.rechts

En zo kan je rustig verder op bouwen..

Let wel op dat je totale breedte van die .links/rechts/center evenveel als je breedte van je #content.

En anders moet je eens online kijken voor wat css tutorials..want ik kan het toch niet goed uitleggen :p
heel moeilijk is het niet ze..

Succes!!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2010 20:55:04
Quote Anchor link
code?
 
Milo S

Milo S

29/08/2010 21:19:38
Quote Anchor link
Stel je hebt de volgende html opbouw binnen je body.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<div class="wrapper">
    
    <div class="header">
    </div>
    
    <ul class="menu">
        <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
        <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
        <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
        <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
        <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
    </ul>
    
    <div class="left">
        <div class="blok">
        </div>
        
        <div class="blok">
        </div>
    </div>
    
    <div class="middle">
    </div>
    
    <div class="right">
        <div class="blok">
        </div>
        
        <div class="blok">
        </div>
    </div>

</div>


Dan kan je door middel van css classes je pagina opmaken.
Hierin staat met commentaar wat nodig is om jou opbouw te geven derest kan je zelf toevoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
body {
/*
Aangeven welke lettertyp, kleur, formaat.
*/    
}
div.wrapper {
/*
Vaste breedte meegeven en margin: 0px auto; zodat hij in het midden komt.
*/
}

div.header {
/*
Deze div geef je vaste breedte en hoogte
En je float naar links
*/    
}

div.left {
/*
Deze div geeft je een vaste breedte + een left margin.
En je float naar links.
*/
}
div.right {
/*
Deze div geeft je een vaste breedte + een right margin.
En je float naar links.
*/    
}
    div.blok {
    /*
    De div geeft je een vaste breedte en eventueel een lijntje / achtergrond kleur.
    En je float naar links.
    */
    }
    
div.middle {
/*
Deze float je naar links met een vaste breedte.
*/
}


voor een menu moet je maar even googlen op "menu html css" dan vind je zoveel goede resultaten, ik heb nu geen tijd meer om dat te laten zien dus moet je even googlen.
Gewijzigd op 29/08/2010 21:20:04 door Milo S
 
Roel H

Roel H

30/08/2010 20:55:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<div id="mainsite">
<!--- BEGIN HEADER  -->
<div id="header">
<img src="images/layout/header.jpg" style="opacity: 0.2; filter: alpha(opacity=20);">
</div>
<!--- END HEADER  -->

<!--- BEGIN MENU  -->
<div id="smoothmenu1" class="ddsmoothmenu">
<ul>

<li><a href="#">Gastenboek</a>
  <ul>
  <li><a href="sponsor.php">Bekijken</a></li>
  <li><a href="clubvan.php">Schrijven</a></li>
  </ul>
</li>
<li><a href="contact.php">Contact</a></li>
</ul>
</div>
<!--- END MENU  -->
<!--- BEGIN mainleft  -->

<!--- BEGIN fotoleft  -->
<div id="mainleft">
<div id="fotoleft">
<img src="images/tijdelijk/foto200.jpg" />
</div>
<!--- BEGIN fotoleft  -->
<div id="sponsortable">
<div id="headsmall">
TITEL
</div>
TABEL 1
</div>
</div>

<!--- END mainleft  -->
</div>
</div>


en de css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
div#mainsite{
    width:1024px;
    left: 50%;
    margin-left: -512px; /* - (width/2) */
    position: relative;
    border-left:1px solid black;
    border-right:1px solid black;
    height:100%;
    background-color: #CCCCCC;
}

div#header {
    border: 0 none;
    top-margin:0px;
    margin-bottom:0px;
}


div#sponsortable {
    width: 210px;
    height: 100%;
    border: 1px solid black;
    margin-left: 6px;
    background-color:#000;
    color:#0F3;
    text-align:center;
    height: 100%;
}

div#headsmall {
    width: 198px;
    border: 1px solid black;
    margin: 5px;
    text-align:center;
    
}

div#mainleft {
    width: 225px;
    height: 100%;
    background-color:#C00;
    float: left;
}

div#fotoleft {
    width: 200px;
    background-color:#C00;
    margin: 12px;
    background-color:#000;
}


Dat was dus wat ik tot nu toe had maar dat ging dan dus niet goed.
Ben nu bezig de dingen die hierboven staat uit te proberen kijken of dat wel lukt.

In ieder geval al bedankt voor de hulp.
 
Milo S

Milo S

30/08/2010 21:57:30
Quote Anchor link
Als het niet lukt, meld het maar dan zet ik de echt nodige dingen er in zodat je alleen nog maar extra design stukken er in hoeft te stoppen ;).
 
Roel H

Roel H

10/10/2010 16:45:37
Quote Anchor link
Nou ons seizoen voorbij is heb ik weer wat tijd om hier mee bezig te gaan.

Helaas wil het me dus nog steeds niet lukken.. de "basis" ( header en daaronder 3 rijen naast elkaar) krijg ik er wel in maar als ik dan wat extra's toevoeg gaat alles in de war :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2010 16:50:30
Quote Anchor link
Wat voeg je dan waar toe?
 
Roel H

Roel H

10/10/2010 16:52:43
Quote Anchor link
Aar anoniem op 10/10/2010 16:50:30:
Wat voeg je dan waar toe?

Als ik in het midden gedeelte iets bij voeg zorgt dat ervoor dat alles weer verspringt en doet.
dus een main content midden div en daarin dus weer een paar verdeel divjes plaats.

Toevoeging op 10/10/2010 17:29:01:

Als ik een border links en rechts aangeef aan de "hoofd" div dan geeft hij deze border alleen aan de header ook als ik er nog een "content" div onderzet.. als ik hierbij geen class of id aangeef bij de content div dan wordt de border wel weergegeven.

<div id=hoofd>
<div id=header>
De header
</div>

<div id=content>
De content
</div>
</div>
Gewijzigd op 11/10/2010 15:16:01 door Roel H
 
Roel H

Roel H

11/10/2010 20:37:18
Quote Anchor link
Wederom druk bezig, en het werkt nu ongeveer. maar probeer nu een div te centreren in een div. als ik google kom ik veel spul tegen over het centreren van een div op midden van scherm.

iemand idee? of zit ik verkeerd te zoeken ?
 
Milo S

Milo S

11/10/2010 20:45:22
Quote Anchor link
IE: text-align: center;
FF en derest: margin: 0px auto;
 
Roel H

Roel H

11/10/2010 20:59:59
Quote Anchor link
Milo S op 11/10/2010 20:45:22:
IE: text-align: center;
FF en derest: margin: 0px auto;


Nou dan zal er wel weer iets niet kloppen maar dat doet dus niets.
gebruik google Chrome
 
Milo S

Milo S

11/10/2010 21:44:36
Quote Anchor link
Dan doe je zelf iets fout want dat is de beste oplossing... Je kan ook ruimte tussen div en zijkant door 2 delen endat als margin meegeven
 
Moe BE

Moe BE

12/10/2010 09:01:49
Quote Anchor link
Heb je mss een online voorbeeld?
Dat helpt namelijk wat makkelijker.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/10/2010 10:01:47
Quote Anchor link
Roel H op 11/10/2010 20:59:59:
Milo S op 11/10/2010 20:45:22:
IE: text-align: center;
FF en derest: margin: 0px auto;


Nou dan zal er wel weer iets niet kloppen maar dat doet dus niets.
gebruik google Chrome


Dan staat er warschijnlijk position: absolute/relative in de div
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

12/10/2010 13:11:40
Quote Anchor link
probeer gebruik te maken van float:left/right en clear:both..

float css
clear css

beiden is te gebruiken met divs
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/10/2010 14:13:23
Quote Anchor link
ik gebruik vaak een validator, is voor dit soort dingen heel handig
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/10/2010 14:25:39
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 12/10/2010 14:13:23:
ik gebruik vaak een validator, is voor dit soort dingen heel handig


Gebruik de addon van Firefox (HTML validator) Werkt veel makkelijker en sneller en is tevens ook offline te gebruiken.
 
Roel H

Roel H

12/10/2010 17:17:17
Quote Anchor link
Heb ff hetgeen online gezet zodat jullie je blik er eens op kunnen werpen.
http://www.kbdracing.nl/divtest/
de kleuren zijn genomen om het voor me eigen iets duidelijk te krijgen qua breedtes en tabellen.

Zal de validator er eens over heen halen

Bedankt voor alle reacties
Gewijzigd op 12/10/2010 17:18:14 door Roel H
 
Milo S

Milo S

12/10/2010 17:58:31
Quote Anchor link
Waarom zo eigenwijs? Heb in het begin van dit topic bijna kant en klaar vb gegeven en je doet er bijna niks mee? Daarmee kan je precies jou lay-out maken zonder dat het een chaos is.

Je gebruikt nog steeds position is heel niet nodig. Zie je dat bij mijn vb staan als absoluut nodig? Nee precies met margin en float kan je deze lay-out zo maken.

Maak deze lay-out eerst eens met allen kleuren zonder afbeeldingen. En scrollbar meuk is niet voor alle browsers. Dit laat ons ook meteen weten dat je IE gebruikt, want in FF zie je er niks van Gelukkig.

JS is trouwens uitschakelbaar en daarom niet handig om te gebruiken en zeker niet voor je menu!
 
Roel H

Roel H

12/10/2010 21:57:41
Quote Anchor link
Milo S op 12/10/2010 17:58:31:
Waarom zo eigenwijs? Heb in het begin van dit topic bijna kant en klaar vb gegeven en je doet er bijna niks mee? Daarmee kan je precies jou lay-out maken zonder dat het een chaos is.

Je gebruikt nog steeds position is heel niet nodig. Zie je dat bij mijn vb staan als absoluut nodig? Nee precies met margin en float kan je deze lay-out zo maken.

Maak deze lay-out eerst eens met allen kleuren zonder afbeeldingen. En scrollbar meuk is niet voor alle browsers. Dit laat ons ook meteen weten dat je IE gebruikt, want in FF zie je er niks van Gelukkig.

JS is trouwens uitschakelbaar en daarom niet handig om te gebruiken en zeker niet voor je menu!


Het is niet om eigenwijs te doen, meer om dat het op dat moment niet wil en dan begin ik er dus dingen om heen te prutsen om het wel werkend te krijgen... wat dus ook niet wil :)

Maar heb nu die gehele op zet van jou gebruikt maar krijg nu nog steeds die blokken niet auto gecenterd.

-- edit--
het begint te werken.. :)
bij .blok had jij (Milo S) bij jou voorbeeld float: left; staan waarom is dat ?
als ik dat daar weg haal en margin: 0px auto; erneer zet wordt het wel gecentreerd.
Gewijzigd op 12/10/2010 22:08:55 door Roel H
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.