opdracht lukt me niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

B Barkie

B Barkie

05/01/2022 14:13:07
Quote Anchor link
Hallo mensen van het topic,
Dit is de eerste keer in me leven iets op een forum ga zetten.
Maar ik sta vast met 2 php opdrachten met html en ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.


gr,
B

Toevoeging op 05/01/2022 14:19:41:

Ik ben namelijk nu bezig met een opdracht en ik heb daar 3 textboxen
1 = Tafel
2 = startwaarde
3 = eind waarde
Startwaarde regelt bij welk nummer hij begint
Eindwaarde regelt waarbij hij stopt
tafel bepaalt waar de som mee begint. Eigenlijk is het dus zo
tafel *startwaarde tot eindwaarde.
8 is de tafel 4 is start waarde en 8 is de eindwaarde dus hij begint met 8 * 4 en loopt door tot 8 * 8
In de output moet dan bvb staan
8 x 4 =
8 x 5 =
8 x 6 =
8 x 7 =
8 x 8 =
Ik maak ook gebruik van de servercommand post en function en forloop. Zou iemand deze opdracht voor mij kunnen uitvogelen? heb er al teveel tijd aan besteed haha
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:48:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2022 14:19:52
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: Brand los!
Heb je al hier gekeken?

https://www.w3schools.com/php/php_looping_for.asp

Met het voorbeeld van die site:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for ($x = 0; $x <= 10; $x++) {
  echo "The number is: $x <br>";
}

?>

- Je begint bij 0 in de variabele $x.
- Dan wordt de iteratie met die echo steeds herhaald tot de waarde lager of gelijk is aan 10.
- De $x++ betekent dat hij aan het eind van de iteratie steeds het getal uit $x met 1 ophoogt.

Best simpel als je het doorhebt. Zo kan je ook eenvoudig tafels genereren.

Als je formulieren gebruikt, dan kan je met $_POST['tafel'], $_POST['startwaarde'] en $_POST['eindwaarde'] de waardes van je invoer gebruiken als een 'tafel-calculator'.
Gewijzigd op 05/01/2022 14:26:57 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.