open_basedir restriction in effect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom K

Tom K

23/02/2009 13:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php
    /*
    *    DevHouse Upload Script Version 1
    *    Created by Tom Keim
    */

    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors','On');
    $i=2;
    function
fewn($file, $type, $i)
    {

        $oi = ($i<=9) ? '0'.$i : $i;
        $nfile = $file.$oi.'.'.$type;
        if(file_exists($nfile))
        {

            fewn($file, $type, $oi);
        }

        else
        {
            return $nfile;
        }
    }

    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    $upload_dir = md5($ip);
    $upload_dir = preg_replace('#[0-6]#', '', $upload_dir);
    $upload_dir = preg_replace('#[a-bA-b]#', '', $upload_dir);
    
    //
    $types = array();
    $types['L'] = array ( "image/pjpeg", "image/jpeg", "image/gif", "image/png", "image/xpng" );
    $types['S'] = array ( "jpg", "jpeg", "gif", "png");
    //
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if(isset($_POST['uploadFile']))
        {

            if(in_array($_FILES['file']['type'], $types['L']))
            {

                $file = explode( "." , $_FILES['file']['name'] );
                $type = array_pop($file);
                $name = $file[0];
                if(in_array($type, $types['S']))
                {

                    $dir = 'ul/'.$upload_dir.'/';
                    if(!is_dir($dir))
                    {

                        mkdir($dir, 0777);
                    }

                    $fullfile = $dir . $name;
                    if(file_exists($fullfile.'.'.$type))
                    {

                        $filename = fewn($fullfile, $type, $i);
                        if(move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $filename))
                        {

                            echo 'bestand geupload!';
                        }

                        else
                        {
                            echo 'bestand niet geupload!';
                        }
        
                    }

                    else
                    {
                        
                    
                    if(move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $fullfile.'.'.$type))
                    {

                        echo 'bestand geupload!';
                    }
else{echo 'bestand niet geupload!';} }
                }

                else
                {
                    echo 'De bestand extentie is niet toegestaan, je kunt alleen gebruikmaken van jpg, jpeg, gif en png';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Het type bestand is niet toegestaan, de volgende bestand types worden toegestaan: jpg, jpeg, gif en png';
            }
        }
    }

?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="index.php">
     <input type="file" name="file" /><br />
    <input type="submit" value="Bestand Uploaden" name="uploadFile" />
</form>
    


het is een upload script. als ik dit uitvoer, en het bestand wat ik wil uploaden bestaat al, wordt er automatisch door de functie fewn 02 achter geplaatst, de bedoeling is dat als het bestand met 02 erachter ook bestaat dat er dan 03 wordt achter geplaatst, dit zie je in de functie fewn. Maar als 02 bestaat, dan krijg ik helaas een error:

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/home/deb16749/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /usr/home/deb16749/domains/devhouse.nl/public_html/upload/index.php on line 52

weet iemand hoe ik dit op kan lossen???

Tom
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:35:32
 
Tom K

Tom K

23/02/2009 13:54:00
Quote Anchor link
het werkt al door fewn met het volgende te vervangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function fewn($file, $type, $i)
    {

        while(true)
        {

            $oi = ($i<=9) ? '0'.$i : $i;
            $nfile = $file.$oi.'.'.$type;
            if(!file_exists($nfile))
            {

                return $nfile;
                break;
            }

            else
            {
                $i++;
            }
        }
    }

?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom K
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Of gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function fewn($file, $type, $i)
    {

        $oi = ($i<=9) ? '0'.$i : $i;
        $nfile = $file.$oi.'.'.$type;
        if(file_exists($nfile))
        {

            fewn($file, $type, $i + 1);
        }

        else
        {
            return $nfile;
        }
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.