opendir: opent geen mappen met ' er in

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kay Kay

Kay Kay

01/01/2009 02:48:00
Quote Anchor link
Ik heb bijvoorbeeld de map "foto's".

opendir() kan deze niet openen omdat er quotes in staan.

Hoe moet ik het pad naar de map noemen, zodat de functie opendir() deze opent als er single quotes in staan?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:22:58
 
TJVB tvb

TJVB tvb

01/01/2009 11:09:00
Quote Anchor link
wat voor error krijg je dan?

EDIT
Ik heb zelf even wat getest maar het werkt bij mij gewoon.
De code is qua logica niet geheel netjes opgebouwd maar dient alleen als voorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<pre><?php
error_reporting(E_ALL);
$dir = "./foto's/";
echo 'Files in '.$dir.PHP_EOL;
$result = opendir($dir);
while(($file = readdir($result)) !== false)
{

        echo 'filename:'.$file.' (filetype: '.filetype($dir.$file).')'.PHP_EOL;
}

closedir($result);
?>
</pre>

http://test.tjvb.nl/test.php <-- voorbeeld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

01/01/2009 11:49:00
Quote Anchor link
Gebruik glob(). Is wel PHP5.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 13:19:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb bijvoorbeeld de map "foto's".
Gebruik dan ook nooit van die vreemde tekens in je mapnamen, dat zal hoe dan ook ooit eens problemen opleveren. Beperk je met map- en bestandsnamen enkel tot cijfers, letters en underscores, dan kom je nooit in de problemen...
 
- SanThe -

- SanThe -

01/01/2009 14:13:00
Quote Anchor link
HaTe schreef op 01.01.2009 02:48:
Ik heb bijvoorbeeld de map "foto's".
opendir() kan deze niet openen omdat er quotes in staan.

Die horen daar ook niet te staan. Simpel.
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Maar hoe dan ook, de code doet het gewoon hoor, met of zonder rare tekens.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 14:33:00
Quote Anchor link
yorick17 schreef op 01.01.2009 14:15:
Maar hoe dan ook, de code doet het gewoon hoor, met of zonder rare tekens.
Dat doet er niet toe, de meeste problemen zijn wel op te lossen zonder daadwerkelijk de oorzaak aan te pakken.

Als jij graag quotes en andere vreemde tekens in je bestandsnamen wilt gebruiken, moet je dat zeker doen. Kom dan alleen niet hier uithuilen als je script hopeloos de fout in gaat...
 
Kay Kay

Kay Kay

01/01/2009 15:06:00
Quote Anchor link
I know, maar voor een fotoalbum ziet het er toch wel netter uit dat het wel kan. En ook voor andere mensen is het handig die niet snappen waarom het het dan niet doet als ze een mapje aanmaken.

Maargoed, ik probeer nog wel wat.

//edit
Ik heb de tekens gewoon weggelaten. Geen zin in gezeik
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kay Kay
 
- SanThe -

- SanThe -

01/01/2009 15:09:00
Quote Anchor link
HaTe schreef op 01.01.2009 15:06:
En ook voor andere mensen is het handig die niet snappen waarom het het dan niet doet als ze een mapje aanmaken.

Dan zet je alle 'vreemde'' tekens toch even om in underscores.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.