openen in nieuw venster?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Voula

Voula

21/03/2006 12:31:00
Quote Anchor link
Hoi hoi daar is ze weer ;)

ben met iets bezig:
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
// hieronder de variabelen

var Beeldbreedte=320;//breedte
var Beeldhoogte=240;//hoogte
var Rand=true;//wel of geen rand ( false or true )
var Randkleur="#000000";//kleur rand
var Snelheid=40;//snelheid
var Pauze=2500; // 1 seconde = 1000
var Verticaal=1;//horizontaal of vertikaal fotoboek ( 1 of 0 )

// plaats hieronder je afbeeldingen iedere foto is apart zelfs aan een link te koppelen

Afbeeldingen=new Array(
"foto1.jpg","http://www.adobe.nl/products/acrobat/readstep2.html",
"foto2.jpg","http://www.java.com/nl/download/windows_ie.jsp",
"foto3.jpg","http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/default.aspx?ln=nl",
"foto4.jpg","http://www.winamp.com/player/free.php",
"foto5.jpg","http://www.winzip.nl/downwzeval.htm",
"foto6.jpg","http://www.tvgids.nl/" // na de laatste foto geen komma meer plaatsen
);
// Hieronder niets meer wijzigen

var BLI,BMI,BRI,BTI,HOEK=0,AFBC=6,MAXB,RICHTING=1;
var B_MSz,HALT=false;AFBV=new Array(Afbeeldingen.length);

function fotoboek(){
if(document.getElementById){
for(i=0;i<Afbeeldingen.length;i+=2){
AFBV=new Image();AFBV.src=Afbeeldingen}
BoekDiv=document.getElementById("Boek");
BLI=document.createElement("img");BoekDiv.appendChild(BLI);
BRI=document.createElement("img");BoekDiv.appendChild(BRI);
BMI=document.createElement("img");BoekDiv.appendChild(BMI);
BLI.style.position=BMI.style.position=BRI.style.position="absolute";
BLI.style.zIndex=BRI.style.zIndex=0;BMI.style.zIndex=1;
BLI.style.top=(Verticaal?Beeldhoogte+1:0)+"px";
BLI.style.left=0+"px";
BMI.style.top=0+"px";
BMI.style.left=(Verticaal?0:Beeldbreedte+1)+"px";
BRI.style.top=0+"px";
BRI.style.left=(Verticaal?0:Beeldbreedte+1)+"px";
BLI.style.height=Beeldhoogte+"px";
BMI.style.height=Beeldhoogte+"px";
BRI.style.height=Beeldhoogte+"px";
BLI.style.width=Beeldbreedte+"px";
BMI.style.width=Beeldbreedte+"px";
BRI.style.width=Beeldbreedte+"px";
if(Rand){
BLI.style.borderStyle=BMI.style.borderStyle=BRI.style.borderStyle="solid";
BLI.style.borderWidth=1+"px";
BMI.style.borderWidth=1+"px";
BRI.style.borderWidth=1+"px";
BLI.style.borderColor=BMI.style.borderColor=BRI.style.borderColor=Randkleur}
BLI.src=AFBV[0].src;
BLI.lnk=Afbeeldingen[1];
BMI.src=AFBV[2].src;
BMI.lnk=Afbeeldingen[3];
BRI.src=AFBV[4].src;
BRI.lnk=Afbeeldingen[5];
BLI.onclick=BMI.onclick=BRI.onclick=HYPERLINK;
BLI.onmouseover=BMI.onmouseover=BRI.onmouseover=STOP;
BLI.onmouseout=BMI.onmouseout=BRI.onmouseout=START;
AFBEELDINGEN()}}

function AFBEELDINGEN(){
if(!HALT){
if(Verticaal){
B_MSz=Math.abs(Math.round(Math.cos(HOEK)*Beeldhoogte));
MidOffset=!RICHTING?Beeldhoogte+1:Beeldhoogte-B_MSz;
BMI.style.top=MidOffset+"px";
BMI.style.height=B_MSz+"px"}
else{B_MSz=Math.abs(Math.round(Math.cos(HOEK)*Beeldbreedte));
MidOffset=RICHTING?Beeldbreedte+1:Beeldbreedte-B_MSz;
BMI.style.left=MidOffset+"px";
BMI.style.width=B_MSz+"px"}
HOEK+=Snelheid/720*Math.PI;
if(HOEK>=Math.PI/2&&RICHTING){
RICHTING=0;
if(AFBC==Afbeeldingen.length)AFBC=0;
BMI.src=AFBV[AFBC].src;
BMI.lnk=Afbeeldingen[AFBC+1];
AFBC+=2}
if(HOEK>=Math.PI){
RICHTING=1;
BTI=BLI;
BLI=BMI;
BMI=BTI;
if(Verticaal)BMI.style.top=0+"px";
else BMI.style.left=Beeldbreedte+1+"px";
BMI.src=BRI.src;
BMI.lnk=BRI.lnk;

setTimeout("PAUZEREN()",Pauze)}
else setTimeout("AFBEELDINGEN()",50)}
else setTimeout("AFBEELDINGEN()",50)}

function PAUZEREN(){
if(AFBC==Afbeeldingen.length)AFBC=0;
BRI.src=AFBV[AFBC].src;
BRI.lnk=Afbeeldingen[AFBC+1];
BMI.style.zIndex=2;
BLI.style.zIndex=1;
HOEK=0;
AFBC+=2;
setTimeout("AFBEELDINGEN()",50)}

function HYPERLINK(){if(this.lnk)window.location.href=this.lnk}
function STOP(){HALT=true;this.style.cursor=this.lnk?"pointer":"default"}
function START(){HALT=false}
</script>

----------------------
Wat ik eigenlijk wil is dat als ik op foto klik dat die link in een nieuw venster komt en niet dezelfde!

mis kan of weet iemand hoe?

Gr Voula
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:01:50
 
Crispijn -

Crispijn -

21/03/2006 13:36:00
Quote Anchor link
Het leest ten eerste al een stuk prettiger wanneer je script tussen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[.code] tags staat...

Dan is het fijner om te lezen!
Gewijzigd op 21/03/2006 13:36:00 door Crispijn -
 
- wes  -

- wes -

21/03/2006 13:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="jepagina.html" onFocus="this.blur()" onclick="popup(this.href,300,250);return false">


en in je .js

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function popup(mypage,w,h) {
thiswin = window.open(mypage,'pop_up','width='+w+',height='+h+',top='+((screen.height-h)/2)+',left='+((screen.width-w)/2)+',scrollbars=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,toolbar=no,resizable=no');
thiswin.focus();
}


succes!
 

21/03/2006 14:12:00
Quote Anchor link
language="JavaScript"

Afgekeurd attribuut.
 
- wes  -

- wes -

21/03/2006 14:52:00
Quote Anchor link
[rant]

sebastiaan, ipv alleen maar andermans code afkraken op inperfecties, post ook eens je geweldige perfecte code ervoor. word een beetje moe van die niet opbouwende of behulpzame stukken commentaar op elk quoteje dat verkeerd staat, iedereen die IE gebruikt en iedereen die weet wat een tabel is.

[/rant]
 
ArendJan

ArendJan

21/03/2006 15:41:00
Quote Anchor link
Helemaal met je eens wes!

Het enigste wat Sebastiaan doet is :

"slecht hoor!" Of eh... "afgekeurd"!

Maar niet : "Je kunt beter..."

Ook al ben je goed op het gebied van webdesign etc... op sociaal gebied moet je nog véél leren!
 
Kalle P

Kalle P

21/03/2006 15:43:00
Quote Anchor link
Zullen we het houden op scripting...
 

21/03/2006 15:46:00
Quote Anchor link
Het is een tip. Language is een afgekeurd attribuut en komt zonder warning de validator niet meer door.
 
Voula

Voula

22/03/2006 18:04:00
Quote Anchor link
Nou sebastiaan

Weet jij een betere code voor me dan.
Het enige wat ik wil is foto`s voorbij laten komen.
En als ik op een foto klik dan opend hij een site in een nieuw venster.

Bedoeling: een aantal logo`s die voorbij komen en bij klik op logo komt site naar boven.

Ben benieuwd hoe en wat ;)

Gr Voula
 
Kalle P

Kalle P

22/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
TARGET="_self" zorgt dat de foto in het zelfde scherm laadt.
 
Voula

Voula

22/03/2006 18:13:00
Quote Anchor link
Waar moet ik da neerzetten :(

Hier:
"foto1.jpg",TARGET="_self""http://www.adobe.nl/products/acrobat/readstep2.html",

Of ergens anders in het script? :
TARGET="_self"
Gr voula
 
Voula

Voula

22/03/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Maar moet toch TARGET="_blank" zijn toch als ik in nieuw venster wil laten openen.
 
Kalle P

Kalle P

22/03/2006 18:17:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dan ook wat anders in je code veranderem.

Ik denk dat je hier iets mee moet doen:

function HYPERLINK(){if(this.lnk)window.location.href=this.lnk}
 
Kalle P

Kalle P

22/03/2006 18:18:00
Quote Anchor link
Voula:
Maar moet toch TARGET="_blank" zijn toch als ik in nieuw venster wil laten openen.


Oh ik dacht dat je bedoelde in het zelfde. Dan heb je gelijk. _blank.
 
Winston Smith

Winston Smith

22/03/2006 18:24:00
Quote Anchor link
misschien window.open in plaats van window.location?

Edit:
Waarschijnlijk window.open(this.lnk), maar ik ben nog altijd niet goed in JavaScript en daarbij is de code niet heel goed leesbaar (ben overigens bezig JavaScript te leren :D)
Gewijzigd op 22/03/2006 18:26:00 door Winston Smith
 
Kalle P

Kalle P

22/03/2006 18:32:00
Quote Anchor link
Met window.open() open je een nieuw venster, dus je zou weleens gelijk kunnen hebben.
 
Voula

Voula

22/03/2006 18:33:00
Quote Anchor link
Kasper Thx

Heb het zo gedaan:
function HYPERLINK(){if(this.lnk)window.open(this.lnk)}

Helemaal goed.
FF rotzooien en ja hoor.

Kalle ook bedankt voor het meedenken.

We zijn eruit en weer wat geleerd!

Gr Voula
 
Winston Smith

Winston Smith

22/03/2006 18:41:00
Quote Anchor link
Graag gedaan :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.