[opgelost] 5 hoogste hits selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick  -

Rick -

07/03/2011 17:18:37
Quote Anchor link
Beste forum leden,

Ik heb op mij site een tabel waarin een aantal hits staat en een video id.
Het klinkt simpel (is waarschijnlijk ook zo) maar ik kom er niet achter hoe ik de 5 video id's kan echoën, met de meeste hits in volgorde van hoogst naar laagst.

tabel structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
id, hits
----------
1, 20
2, 86
3, 5
4, 923
5, 2221
6, 32
7, 18
8, 69
9, 54
10, 88
-------


Rick
Gewijzigd op 07/03/2011 19:06:00 door Rick -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:25:00
 
- Mark -

- Mark -

07/03/2011 17:50:54
Quote Anchor link
Dat kan met SELECT id FROM table ORDER BY hits DESC LIMIT 5

Als je de volgorde wilt omdraaien dan moet je van DESC ASC maken.
Gewijzigd op 07/03/2011 17:54:23 door - Mark -
 
Rick  -

Rick -

07/03/2011 17:52:49
Quote Anchor link
sorry, maar ik wil het met verschillende query's omdat het ook op verschillende pagina's komt 1 pagina voor hoogste, een pagina voor 1 na hoogste enz
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/03/2011 18:01:29
Quote Anchor link
Als je het in een while loop hebt staan dan moet je de tweede loop gebruiken voor nummer twee? Zoiets bedoel je?
 
Rick  -

Rick -

07/03/2011 18:06:02
Quote Anchor link
ik heb een pagina en daar wil het id met de meeste hits
ik heb een pagina en daar wil ik de id met de op 1 na meeste hits
ik heb een pagina en daar wil ik de id met de op 2 na meeste hits
ik heb een pagina en daar wil ik de id met de op 3 na meeste hits
ik heb een pagina en daar wil ik de id met de op 4 na meeste hits

klinkt nogal verwarrend maar heb dus 5 paginas voor de top 5
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/03/2011 18:09:01
Quote Anchor link
Ik begrijp wat je bedoeld..
Ik kan je niet verder helpen, ik weet het ook nog niet zo goed..
Misschien nog in de database één maken met rang, en elke keer als een pagina wordt geopend dat hij ze opnieuw indexeert?
Gewijzigd op 07/03/2011 18:10:05 door Ocirina Ocirina
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/03/2011 18:18:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$pagina
=  ...;  // zie zelf maar hoe je hier aan komt.  Begin met 0, niet met 1.
$sql = "SELECT id FROM table ORDER BY hits DESC LIMIT ". (int) $pagina .", 1";
?>
Gewijzigd op 07/03/2011 18:20:21 door Kris Peeters
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/03/2011 18:18:23
Quote Anchor link
Edit: zie oplossing van Kris :-)
Gewijzigd op 07/03/2011 18:18:59 door Joren de Wit
 
Rick  -

Rick -

07/03/2011 19:05:38
Quote Anchor link
Bedankt! ik heb het werkend gekregen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.