[Opgelost] Deel van image pad verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank WD

Frank WD

09/03/2012 23:13:26
Quote Anchor link
Beste leden,

In een script waar ik op moment mee bezig ben maak ik gebruik van tinymce editor in samen werking van ajaxfilemanager, dit werkt top.

Deze Ajaxfilemanager kan ik ook aan een input veld koppelen, ook dit lukt goed.
Zodra ik via deze input dus een image selecteer dan krijg ik de volgende url in mij input: http://website.nl/nieuws/images/foto.jpg

Nu wil ik eigenlijk alles voor foto.jpg weg halen voor ik deze waarde in de database stop. Maar welke functie en weke opbouw heb ik daar voor nodig. Deze waarde word door middel van een $_POST['image'] in de database gezet.

Of zeggen jullie van gewoon de volledige pad naar de database schrijven?
Deze optie zou ook wel goed voor mij werken alleen ik struikel dan tegen de grote van de database wat hij dan word met alle onnodige url er voor. Aan de andere kant zeg ik volledige pad opslaan en aanroepen.

Hoor graag welke functie ik zou moeten gebruiken om die url te bewerken of de mening om het niet te doen.

EDIT:
De url wil ik er voor weg hebben normaal omdat ik bij het aanroepen altijd doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="../nieuws/image/'.$row['ímages'].'" />'; // Hier alleen foto in database
?>

Maar als jullie zeggen dat dit beter is dan laten we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="'.$row['ímages'].'" />'; // Hier dus volledig pad in database
?>
Gewijzigd op 10/03/2012 01:38:20 door Frank WD
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:14:19
 
Jens erd

Jens erd

09/03/2012 23:24:01
Quote Anchor link
Ik denk dat je met Pathinfo wel verder kunt komen. Overigens is een volledig path wegschrijven overbodig; mocht je ooit de afbeeldingen in een andere dir plaatsen dan moet je al je database resultaten stuk voor stuk gaan bewerken om het geheel weer werkend te krijgen. Gewoon alleen de bestandsnaam plaatsen dus.
 
Frank WD

Frank WD

09/03/2012 23:43:44
Quote Anchor link
Jens,

Bedankt dit lijkt wat ik zocht.

Het het op deze manier toegepast en het werkt zoals ik wou.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
/**
* We hebben alle gegevens dus we gaan ze afhandelen om ze naar de database te sturen
*
* Hier even de file naam met extension uit de volledige pad halen
* http://website.nl/images/images.jpg word images.jpg
*/

$images = pathinfo($_POST['images']);

$query = ("INSERT INTO
    inmemorial
    (
        images
    )
    VALUES
    (                        '"
.mysql_real_escape_string($images['basename'])."'                        
    )"
);
$result = mysql_query( $query );
?>
Gewijzigd op 10/03/2012 01:42:08 door Frank WD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.