[Opgelost] fckEditor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »
Albert de Wit

Albert de Wit

22/08/2012 20:48:22
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet niet of dit topic onder deze categorie hoort maar ik kan een betere categorie niet bedenken.

Ik heb fckEditor gedownload, en in mijn localhost opgenomen in de htdocs en wat mee geknutseld. Ik heb nu een pagina met daarin een sample included, maar als ik die pagina open in localhost krijg ik:

Quote:
Object niet gevonden!

De gevraagde URL was niet gevonden op deze server. De link op deze pagina pagina is verkeerd of achterhaald. Gelieve de auteur van die pagina in te lichten over deze fout.

Indien u van oordeel bent dat deze server in fout is, gelieve de webmaster te contacteren.

Error 404



Heeft iemand hier ervaring mee en kan diegene mij hiermee helpen? Ik ben al wat aan het rotzooien geweest maar tevergeefs.
Gewijzigd op 23/08/2012 10:23:04 door Albert de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:11:48
 
Bart V B

Bart V B

22/08/2012 20:53:17
Quote Anchor link
Albert, je geeft alleen maar aan dat je een probleem hebt.
Je verteld niet wat je hebt verandert, en geeft ook geen relevante code.
Dat betekend dat wij moeten gaan zoeken naar een spelt in een hooiberg.

Vermoedelijk zit er iets fout in je paden.
 
Gert-willem Sanders

gert-willem Sanders

22/08/2012 20:54:16
Quote Anchor link
ik begrijp je niet helemaal maar miss helpt t om 127.0.0.1 ipv localhost te gebruiken
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/08/2012 20:56:41
Quote Anchor link
Bart V B op 22/08/2012 20:53:17:
Albert, je geeft alleen maar aan dat je een probleem hebt.
Je verteld niet wat je hebt verandert, en geeft ook geen relevante code.
Dat betekend dat wij moeten gaan zoeken naar een spelt in een hooiberg.


Ik zei daarom ook of er iemand ervaring hier mee heeft. Dus iemand die hetzelfde probleem als mij had.


Gert-willem Sanders op 22/08/2012 20:54:16:
ik begrijp je niet helemaal maar miss helpt t om 127.0.0.1 ipv localhost te gebruiken


Werkt ook niet voor mij.
 
Bart V B

Bart V B

22/08/2012 21:01:35
Quote Anchor link
Nou ja, ik denk niet dat jij de enige bent met dit probleem nee.

Als ik het bij google intik dan krijg ik de eerste hit op het forum van fckeditor dit topic: http://cksource.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=10272
Niet echt het meest recente, maar komt toch zeer overeen met jou probleem.
Dus ik gok zomaar dat de paden niet kloppen. En zonder relevante code is het lastig meedenken wat jij voor je neus hebt op het scherm..
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/08/2012 21:11:47
Quote Anchor link
in die link staat

$oFCKeditor->BasePath = 'includes/fckeditor/' ;

wat ik in mijn php bestand heb staan

$oFCKeditor->BasePath = $sBasePath ;

$sBasePath = $_SERVER['PHP_SELF'] ;

Dus

$oFCKeditor->BasePath = $_SERVER['PHP_SELF'];

Moet dit worden:

$oFCKeditor->BasePath = '/fckeditor/';

?





Toevoeging op 22/08/2012 21:21:10:

hier is nog wat actuele code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$sBasePath = $_SERVER['PHP_SELF'] ;
$sBasePath = substr( $sBasePath, 0, strpos( $sBasePath, "_samples" ) ) ;

$oFCKeditor = new FCKeditor('fckeditor1') ;
$oFCKeditor->BasePath = $sBasePath ;

if ( isset($_GET['Toolbar']) )
    $oFCKeditor->ToolbarSet = preg_replace("/[^a-z]/i", "", $_GET['Toolbar']);

$oFCKeditor->Value = '' ;
$oFCKeditor->Create() ;
 
Bart V B

Bart V B

22/08/2012 21:22:12
Quote Anchor link
In welke map staat het?
Kan wel, maar je moet even kijken waar het precies staat. Kan ook zijn dat je eerst terug moet dus iets van ../ of fckeditor/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2012 21:25:54
Quote Anchor link
Is FCKeditor niet een beetje verouderd? Het heet nu CKeditor en en is flink stabieler er verbeterd sinds de laatste oude FCK-editor versie.
Gewijzigd op 22/08/2012 21:27:10 door - Ariën -
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/08/2012 21:43:14
Quote Anchor link
ah wacht even, ik weet niet precies wat ik heb gedaan maar nu krijg ik dit bericht:

Warning: include(fckeditor/fckeditor.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\fckeditor\_samples\php\sample03.php on line 24

Warning: include(): Failed opening 'fckeditor/fckeditor.php' for inclusion (include_path='.;\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\fckeditor\_samples\php\sample03.php on line 24


Fatal error: Class 'FCKeditor' not found in C:\xampp\htdocs\fckeditor\_samples\php\sample03.php on line 47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2012 21:44:52
Quote Anchor link
Het pad klopt niet...
Zie ook mijn reactie en stap eens op CKeditor over..
Gewijzigd op 22/08/2012 21:45:53 door - Ariën -
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/08/2012 22:06:11
Quote Anchor link
ik zal eens kijken, bedankt

Toevoeging op 22/08/2012 22:24:22:

Ik heb ckeditor gedownload, in htdocs gezet en een sample uitgevoerd. Deed prima. Nu heb ik hem geinclude, en nu werkt hij niet meer, nouja, het laat alleen maar een doodnormale textarea zien.
 
Write Down

Write Down

22/08/2012 22:45:42
Quote Anchor link
In dat geval, kijk is in de bron. Probeer is of je de javascript bestanden kan 'volgen'. Als je bijvoorbeeld de bron van deze website bekijkt (in chrome CRTL +U) en je klikt dan op het .js bestand, zie je het bestand.

Als dat niet het geval is, klopt je path niet :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2012 22:47:10
Quote Anchor link
Laat relevante code eens zien?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/08/2012 23:28:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php


            // Include the CKEditor class.
            include_once "../../ckeditor.php";
            // The initial value to be displayed in the editor.
            $initialValue = 'blahblah';
            // Create a class instance.
            $CKEditor = new CKEditor();
            // Path to the CKEditor directory, ideally use an absolute path instead of a relative dir.
            //   $CKEditor->basePath = '/ckeditor/'
            // If not set, CKEditor will try to detect the correct path.

            $CKEditor->basePath = '../../';
            // Create a textarea element and attach CKEditor to it.
            $CKEditor->editor("awdtor1", $initialValue);
?>


als ik nu naar localhost/ckeditor/_samples/php/standalone.php ga krijg ik gewoon CKEditor ervoor.

als ik deze file include in een index.php, en de


include_once "../../ckeditor.php";

naar


include_once "ckeditor/ckeditor.php";

verander krijg ik alleen maar een textarea te zien
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/08/2012 07:45:46
Quote Anchor link
Kans groot dat je het verkeerde pad gebruikt. Zo ook reactie van Write Down.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

23/08/2012 09:19:34
Quote Anchor link
het pad kan denk ik niet verkeerd zijn. hij genereerd immers die textarea
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/08/2012 09:58:04
Quote Anchor link
Je hoeft ckeditor.php niet te gebruiken om de html te genereren, je geeft gewoon een id aan een textarea en dan het volgende stukje javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
calEditor = CKEDITOR.replace( 'descItem',
                                    { height:'250',
                                      customConfig: 'calconfig.js',
                                         enterMode: CKEDITOR.ENTER_BR,
                                         removePlugins: 'elementspath',
                                         resize_enabled: false,
                                      filebrowserImageBrowseUrl : '/kcfinder/browse.php?type=images',
                                      filebrowserFlashBrowseUrl : '/kcfinder/browse.php?type=flash'
                                       } );
Gewijzigd op 23/08/2012 09:59:58 door Ger van Steenderen
 
Albert de Wit

Albert de Wit

23/08/2012 10:17:49
Quote Anchor link
waarom dat gebruiken als CKEditor dit voorschrijft?

This sample shows how to create a CKEditor instance with PHP.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include_once "ckeditor/ckeditor.php";

// Create a class instance.
$CKEditor = new CKEditor();

// Path to the CKEditor directory.
$CKEditor->basePath = '/ckeditor/';

// Create a textarea element and attach CKEditor to it.
$CKEditor->editor("textarea_id", "This is some sample text");
?>


Dat doet het ook prima, alleen niet als ik die code in mijn index.php zet en de paths heb aangepast, dan krijg ik gewoon een doodsimpele <textarea>

Toevoeging op 23/08/2012 10:22:05:

YES!

Het werkt :D

Ik moest de basePath aanpassen namelijk

niet '/ckeditor/'

maar 'ckeditor/'

ik weet ook niet waarom maar, who cares, het werkt :D

Iedereen bedankt voor jullie hulp en tijd!
Gewijzigd op 23/08/2012 10:22:51 door Albert de Wit
 
Write Down

Write Down

23/08/2012 11:06:46
Quote Anchor link
Heel simpel, /ckeditor/ is een ander path dan ckeditor :-). Dus nu weet je waarom.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/08/2012 11:19:09
Quote Anchor link
Albert de Wit op 23/08/2012 10:17:49:
waarom dat gebruiken als CKEditor dit voorschrijft?

This sample shows how to create a CKEditor instance with PHP.

CKEditor schrijft helemaal niks voor. Ik persoonlijk ben er geen voorstander van om PHP JS te laten genereren, dus ik geef er de voorkeur aan om dat zelf te doen.
Maar, het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, en dat is het belangrijkste :-)
Gewijzigd op 23/08/2012 11:20:03 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.