[Opgelost] FF hieght probleem!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »
Joey Drieling

Joey Drieling

05/09/2010 21:09:06
Quote Anchor link
Ik heb een button gemaakt werk prima in IE maar in FF luistert hij niet naar de hieght.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Page title</title>
<style type="text/css">
<!--
.button {
color: #FFF;
font: normal 12px Arial;
text-decoration: none;
cursor: pointer;
height: 23px;
padding: 0px 0px 0px 3px;
background: url(l.png) no-repeat left top;
}

.button span {
height: 23px;
padding: 4px 15px 0px 12px;
background: url(r.png) no-repeat right top;
}

.button:hover {
background: url(l_H.png) no-repeat left top;
}

.button:hover span {
background: url(r_h.png) no-repeat right top;
}
-->
</style>
</head>
<body>
<a href="#" class="button"><span>Test text</span></a>
</body>
</html>

Test URL: http://h1.ripway.com/rakoda/button_test/Button_test.html
Gewijzigd op 07/09/2010 07:22:03 door Joey Drieling
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:53:06
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/09/2010 21:11:57
Quote Anchor link
Een <a> element is een inline element. Geen block element. Met andere woorden, een inline element kun je niet een height mee geven, als je al een height mee wil geven, moet je dat doen door padding of je moet een display: block mee geven aan het <a> element.

Dat laatste moet je echter alleen doen als je weet wat je doet. Je kunt niet een <a> element gebruiken in een lange zin. Zodra je er een block element van maakt, breekt het met de rest van de text.

PS> het is dus niet FF die het fout doet, maar IE. Opdat je dat even weet.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/09/2010 21:15:09
Quote Anchor link
even een klein dingetje wat niet met je vraag te maken heeft:
waarom laat je de achtergrond van je plaatje niet horizontaal herhalen, als je nu de mouseover gebruikt, is hij voor een halve seconde even wit.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/09/2010 21:15:52
Quote Anchor link
Ja okay ik snap wel dat de fout bij IE licht die acepteert bijna alles, maar hoe moet ik dan wel goed doen om het in FF het zelf de als in IE te krijgen zonder dat de tekst brekt.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/09/2010 21:17:25
Quote Anchor link
Merijn Venema op 05/09/2010 21:11:57:
als je al een height mee wil geven, moet je dat doen door padding of je moet een display: block mee geven aan het <a> element.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/09/2010 21:17:38
Quote Anchor link
@vincent
De mouse over plaatje is lichter dat je wit ziet is dat hij de hover plaatje langzaam laad.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/09/2010 21:20:22
Quote Anchor link
Wat je het beste kunt doen is dus met padding werken. Als je je .button een line-height van 18px mee geeft, weet je je hoe hoog elke regel is. Als je dat weet, kun je met padding de rest recht zetten.

Maar, wat je ook kunt doen ( het gaat hier immers om een menu ), is een <ul> maken, en binnen die <ul> voor elke <a> een <li> maken.

Op die manier kun je de <li> floaten, zodat ze naast elkaar vallen, kun je je <a> een display:block geven, en als je het goed uit meet, heb je geen hoogtes en breedtes meer nodig. Als je deze methode kiest, moet je er op verdacht zijn dat zowel de <li> als ook de <a> geen height en width krijgen. Anders zal IE6 niet weten wat ie er mee moet.

Dus:

<ul>
<li>
<a>
<span>


De <li> floaten, de <a> paddings mee geven en een display:block, en dat zou het wel moeten doen
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/09/2010 21:32:46
Quote Anchor link
maar het gaat om een lose buttons en vond een list beetje teveel daar voor.
Gewijzigd op 05/09/2010 21:33:59 door Joey Drieling
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/09/2010 21:43:14
Quote Anchor link
Als het een lose button is, is het niet nodig inderdaad. Dan moet je het dus met padding doen he :)

Als je weet hoe hoog het plaatje is, en het moet een inline button worden, ( zoals je aangeeft ) dan moet je een line-height opgeven voor je text ( wat je als het goed is sowieso doet ) en als je de line-height weet, kun je de padding bepalen. Je kunt heel wat met CSS hoor.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/09/2010 21:49:07
Quote Anchor link
Ik heb nu dit werkt in FF goed aleen komt het rechter achtergrond om hoog in IE.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<style type="text/css">
<!--
.button {
color: #FFF;
font: normal 12px Arial;
text-decoration: none;
cursor: pointer;
line-height: 18px;
padding: 4px 0px 4px 3px;
background: url(l.png) no-repeat left top;
}

.button span {
padding: 4px 15px 4px 12px;
background: url(r.png) no-repeat right top;
}

.button:hover {
background: url(l_H.png) no-repeat left top;
}

.button:hover span {
background: url(r_h.png) no-repeat right top;
}
-->
</style>

En als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
padding: 0px 0px 4px 3px;

Dan krijg ik het omgekeerde probleem
Gewijzigd op 05/09/2010 21:51:49 door Joey Drieling
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/09/2010 22:07:44
Quote Anchor link
Heb je een link voor me? Je topic openingslink werkt wel, maar bevat niet de code die hier is opgegeven. Dan kan ik even mee kijken, is wat makkelijker dan naar de code staren.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/09/2010 22:21:50
Quote Anchor link
Deze werkt in FF maar niet in IE.

http://h1.ripway.com/rakoda/button_test/Button_test_2.html

zet ik bij de padding 4px op 0px krijg ik het omgedraide probleem.

Toevoeging op 05/09/2010 23:01:25:

Ik heb het met display block geprobeert maar dan breekt hij de regel weer is er geen fix voor IE voor dit probleem met die px verschil.
Gewijzigd op 05/09/2010 23:02:01 door Joey Drieling
 
Marc rc is as

Marc rc is as

06/09/2010 17:42:43
Quote Anchor link
Waarom die span? zoals Marijn al zegt: gebruik ul li.
Zet die buttons in een div met een id.

Probeer dit, misschien wat lomp ge-css-st maar dit werkt in alle browsers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Page title</title>
<style type="text/css">
<!--
#button ul {
    height: 35px;
    list-style: none;
    overflow: hidden;
    display: inline;
    float:left;
}

#button ul li {
    background:url(l.png) top left no-repeat;
    float: left;
    display: inline;
    overflow: hidden;
}

#button ul li a {
    width:auto;
    float:left;
    display: inline;
    overflow: hidden;
    padding: 3px 15px 5px 13px;
    margin-left: 2px;
    text-decoration:none;
    background: url(r.png) top right no-repeat;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 12px;
    color: #FFF;
}

#button li:hover {
    background:url(l_H.png) top left no-repeat;
    float: left;
    display: inline;
}

#button ul li a:hover {
    width:auto;
    float:left;
    display: inline;
    overflow: hidden;
    text-decoration:none;
    padding: 3px 15px 5px 13px;
    margin-left: 2px;
    background:url(r_h.png) top right no-repeat;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 12px;
    color: #FFF;
}

-->
</style>
</head>
<body>
<div id="button">
<ul>
<li><a href="#" class="button">Test text</a></li>
</ul>
</div>
</body>
</html>
 
Joey Drieling

Joey Drieling

06/09/2010 18:55:53
Quote Anchor link
Ik heb hem nu op nieuw gemaakt en met de padding bezig geweest, heb ook de background herhaald. Zo heb ik minder plaatjes nodig bedankt Vincent Huisman voor de tip. Hij werkt nu goed zowel in IE als FF. Voor IE heb ik wel een fix gemaakt, aan gezien IE de tekst 1px hoger zet.

Hier de URL: http://h1.ripway.com/rakoda/button_test/Button_test_3.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.