[opgelost] in select keuze make dan tekst verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

20/01/2019 22:22:57
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik laat in een FORM met een pulldown keuze menu een keuze maken. Dan druk ik op een button (knop) die er voor zorgt dat de keuzes worden opgeslagen. Aansluitend volgt er de melding dat ik de boel heb opgeslagen.

Tot zo ver gaat het goed!

Maar zodra er een keuze gemaakt wordt, wil ik deze melding laten verdwijnen. de variabele met de tekst die ik toon en die dus weer verwijderd moet worden is $opmerking.


Wie heeft er een hint voor me?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
date_default_timezone_set("Europe/Amsterdam");
setlocale( LC_ALL, array( 'nl_NL.UTF-8', 'nld_NLD.UTF-8', 'nld@euro', 'nl@euro', 'dutch', 'Dutch_Netherlands' ) );
//setlocale(LC_MONETARY,'nl_NL.UTF-8');
include("databaseopenen.php");
include("administratieopenen.php");

$opmerking = "";

$instellingen_dagboek_datum=array();
$instellingen_dagboek_nummer=array();
$instellingen_gebruik_btw=array();

$verberg_knop_verwijderen = "";
$verberg_knop_toevoegen = "disabled";
    
// indien het formulier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {// Is er op opslaan gedrukt
    if((isset($_POST["knop"])) and ($_POST["knop"]=="1")) {
        // overschrijf de standaardwaarden voor de waarden die ge-POST zijn
        $dagboek_datum = $_POST["dagboek_datum"];
        $dagboek_nummer = $_POST["dagboek_nummer"];
        $gebruik_btw = $_POST["gebruik_btw"];
        $query_instellingen_gewijzigd = "UPDATE tabel_administraties SET administraties_sorteer_jp_datum='".$dagboek_datum."',administraties_sorteer_jp_nummer='".$dagboek_nummer."',administraties_gebruik_btw='".$gebruik_btw."' WHERE administraties_id=".$adm_id;
        if (mysqli_query($connect, $query_instellingen_gewijzigd)) {
            $opmerking = "De instellingen zijn bijgewerkt.<BR>";
        }
else{
            $opmerking = "De instellingen zijn niet bijgewerkt.".$connect->error."<BR>";
        }
    }
}
else{
    //er is dus niet op opslaan gedrukt.
    if (is_null($record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum'])){
        $dagboek_datum = 0;
    }
else{
        $dagboek_datum = $record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum'];
    }

    if (is_null($record_administratie['administraties_sorteer_jp_nummer'])){
        $dagboek_nummer = 0;
    }
else{
        $dagboek_nummer = $record_administratie['administraties_sorteer_jp_nummer'];
    }

    if (is_null($record_administratie['administraties_gebruik_btw'])){
        $gebruik_btw = 0;
    }
else{
        $gebruik_btw = $record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum'];
    }
}


$homelink="index.php?id=".$adm_id;
$homeuit="";
$homeknop="<a href=".$homelink."><img src='images/leeg.png' class='button_home' alt='Basispagina van deze administratie'></a>";
                            
$verwijderlink="";
$verwijderuit="disabled";
$verwijderknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_delete' alt='Verwijderen' ".$verwijderuit."></button>";

$bewerklink="";
$bewerkuit="disabled";
$bewerkknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_edit' alt='Bewerken' ".$bewerkuit."></button>";

$lijstlink="";
$lijstuit="disabled";
$lijstknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_lijst' alt='Lijst' ".$lijstuit."></a>";

$toevoeglink="";
$toevoeguit="disabled";
$toevoegknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_add' alt='Toevoegen' ".$toevoeguit."></button>";

$dagboek="dagboeken.php?id=".$adm_id;

$melding = "Standaard voorkeur instellingen";
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Geldboom dagboekbestand</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">         
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/buttons.css">         
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/menu.css">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/normalize.css"/>
    </head>
<body>
    <table class="empty">
        <tr>
            <?php include("bedrijf.php"); ?>
            <td class="programmadeel">
                <form name="form_zoekperiode" method='post'>
                    <table>
                    <tr>
                    <td class="programmadeel_1" rowspan="2"><img src="images/leeg1.png" class="menu_instellingen"></td>
                    <td class="programmadeel_1"><a href=<?php echo $dagboek; ?> ><img src="images/leeg1_kop.png" class="menu_ink_uit_kop"></a></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    </tr>
                    <tr><td colspan="8" height="600" bgcolor=#F3BB7A valign="top">
                        <table align="center" width="745">
                                    <col width="243">
                                    <col width="161">
                                    <col width="8">
                                    <col width="100">
                                    <col width="8">
                                    <col width="223">
                            <tr><td align="center" colspan="6">
                                <h1><B><?php echo $melding; ?><B></h1>
                                </td>
                            </tr>
                            
                            <tr><td align="center" colspan="6" Valign="middle"><HR></td></tr>
                        </table>
                        <table align="center" width="745">
                            <tr><td>
                                <table align="center" width="745">                        
                                    <tr><td colspan="7" align="center">
                                    
                                        <form action="instellingen.php" method='post'>
                                        
                                            <p><div class="pf"><b><u>Dagboeken</u></b></div></p>
                                            <p><div class="pf">Datum sorteren: <select id="dagboek_datum" name="dagboek_datum" tabindex="1">
                                                                        <option value="0" <?php if (isset($dagboek_datum) && $dagboek_datum==0) {echo " 'selected'"; if ($dagboek_datum!=$record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum']){$opmerking="";}}else{ if (!isset($dagboek_datum)){echo " 'selected'";}} ?>>Nee</option>
                                                                        <option value="1" <?php if (isset($dagboek_datum) && $dagboek_datum==1) {echo " 'selected'"; if ($dagboek_datum!=$record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum']){$opmerking="";}}?>>Recentste -> Oudste</option>
                                                                        <option value="2" <?php if (isset($dagboek_datum) && $dagboek_datum==2) {echo " 'selected'"; if ($dagboek_datum!=$record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum']){$opmerking="";}}?>>Oudste -> Recentste</option>
                                                                    </select></div></p>
                                            <p><div class="pf">Volgnummer sorteren: <select id="dagboek_nummer" name="dagboek_nummer" tabindex="2">
                                                                        <option value="0" <?php if (isset($dagboek_nummer) && $dagboek_nummer==0) {echo " 'selected'"; }else{ if (!isset($dagboek_nummer)){echo " 'selected'";}} ?>>Nee</option>
                                                                        <option value="1" <?php if (isset($dagboek_nummer) && $dagboek_nummer==1) {echo " 'selected'"; }?>>Laag -> Hoog</option>
                                                                        <option value="2" <?php if (isset($dagboek_nummer) && $dagboek_nummer==2) {echo " 'selected'"; }?>>Hoog -> Laag</option>
                                                                    </select></div></p>
                                            <p><br></p>
                                            <p><div class="pf"><b><u>BTW</u></b></div></p>
                                            <p><div class="pf">Gebruiken <select id="gebruik_btw" name="gebruik_btw" tabindex="3">
                                                                        <option value="0" <?php if (isset($gebruik_btw) && $gebruik_btw==0) {echo " 'selected'"; }else{ if (!isset($gebruik_btw)){echo " 'selected'";}} ?>>Nee</option>
                                                                        <option value="1" <?php if (isset($gebruik_btw) && $gebruik_btw==1) {echo " 'selected'"; }?>>Ja</option>
                                                                    </select></div></p>
                                        
                                            <br><br>
                                            <button type="submit" src="images/leeg.png" class="button_bewaren" value="1" name="knop" tabindex="4" alt="Bewaren"></button>
                                        
                                        </form>
                                        <p><br><?php echo $opmerking; ?></p>
                                        
                                    </td></tr>
                                </table>
                            </td></tr>
                        </table>
                        </td></tr>
                    </table>
                </form>
            </td>
        </tr>
    </table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 21/01/2019 20:21:32 door Frits van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:15:30
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

20/01/2019 22:39:25
Quote Anchor link
Je zou op de <form> een onchange kunnen zetten die de <p> met $opmerking (even een id geven) verbergt/verwijdert. Deze onchange vangt dan alle change events binnen het form, dus zodra iemand "iets" wijzigt is de opmerking weg.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

20/01/2019 22:56:03
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat, bedankt voor de reactie.
Het klinkt aannemelijk en ik heb de volgende regel van regel 123 gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="instellingen.php" method='post' onchange="<?php $opmerking=NULL; ?>" >

Maar dat werkt niet. Als ik dit doe, en ik druk op de bewaarknop, geeft hij de standaard waarden die hij moet krijgen alleen als de warden niet bestaan. Of hij springt standaard naar de bovenste. Dat geeft het zelfde effect.


Toevoeging op 20/01/2019 23:33:13:

Ik merkte dat ik wat foutjes had laten staan. met een gewijzigde regel 123 er bij ziet de code er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
date_default_timezone_set("Europe/Amsterdam");
setlocale( LC_ALL, array( 'nl_NL.UTF-8', 'nld_NLD.UTF-8', 'nld@euro', 'nl@euro', 'dutch', 'Dutch_Netherlands' ) );
//setlocale(LC_MONETARY,'nl_NL.UTF-8');
include("databaseopenen.php");
include("administratieopenen.php");

$opmerking = "";

$instellingen_dagboek_datum=array();
$instellingen_dagboek_nummer=array();
$instellingen_gebruik_btw=array();

$verberg_knop_verwijderen = "";
$verberg_knop_toevoegen = "disabled";
    
// indien het formulier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {// Is er op opslaan gedrukt
    if((isset($_POST["knop"])) and ($_POST["knop"]=="1")) {
        // overschrijf de standaardwaarden voor de waarden die ge-POST zijn
        $dagboek_datum = $_POST["dagboek_datum"];
        $dagboek_nummer = $_POST["dagboek_nummer"];
        $gebruik_btw = $_POST["gebruik_btw"];
        $query_instellingen_gewijzigd = "UPDATE tabel_administraties SET administraties_sorteer_jp_datum='".$dagboek_datum."',administraties_sorteer_jp_nummer='".$dagboek_nummer."',administraties_gebruik_btw='".$gebruik_btw."' WHERE administraties_id=".$adm_id;
        if (mysqli_query($connect, $query_instellingen_gewijzigd)) {
            $opmerking = "De instellingen zijn bijgewerkt.<BR>";
        }
else{
            $opmerking = "De instellingen zijn niet bijgewerkt.".$connect->error."<BR>";
        }
    }
}
else{
    //er is dus niet op opslaan gedrukt.
    if (is_null($record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum'])){
        $dagboek_datum = 0;
    }
else{
        $dagboek_datum = $record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum'];
    }

    if (is_null($record_administratie['administraties_sorteer_jp_nummer'])){
        $dagboek_nummer = 0;
    }
else{
        $dagboek_nummer = $record_administratie['administraties_sorteer_jp_nummer'];
    }

    if (is_null($record_administratie['administraties_gebruik_btw'])){
        $gebruik_btw = 0;
    }
else{
        $gebruik_btw = $record_administratie['administraties_sorteer_jp_datum'];
    }
}


$homelink="index.php?id=".$adm_id;
$homeuit="";
$homeknop="<a href=".$homelink."><img src='images/leeg.png' class='button_home' alt='Basispagina van deze administratie'></a>";
                            
$verwijderlink="";
$verwijderuit="disabled";
$verwijderknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_delete' alt='Verwijderen' ".$verwijderuit."></button>";

$bewerklink="";
$bewerkuit="disabled";
$bewerkknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_edit' alt='Bewerken' ".$bewerkuit."></button>";

$lijstlink="";
$lijstuit="disabled";
$lijstknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_lijst' alt='Lijst' ".$lijstuit."></a>";

$toevoeglink="";
$toevoeguit="disabled";
$toevoegknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_add' alt='Toevoegen' ".$toevoeguit."></button>";

$dagboek="dagboeken.php?id=".$adm_id;

$melding = "Standaard voorkeur instellingen";
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Geldboom dagboekbestand</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">         
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/buttons.css">         
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/menu.css">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/normalize.css"/>
    </head>
<body>
    <table class="empty">
        <tr>
            <?php include("bedrijf.php"); ?>
            <td class="programmadeel">
                <form name="form_zoekperiode" method='post'>
                    <table>
                    <tr>
                    <td class="programmadeel_1" rowspan="2"><img src="images/leeg1.png" class="menu_instellingen"></td>
                    <td class="programmadeel_1"><a href=<?php echo $dagboek; ?> ><img src="images/leeg1_kop.png" class="menu_ink_uit_kop"></a></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    <td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" ></td>
                    </tr>
                    <tr><td colspan="8" height="600" bgcolor=#F3BB7A valign="top">
                        <table align="center" width="745">
                                    <col width="243">
                                    <col width="161">
                                    <col width="8">
                                    <col width="100">
                                    <col width="8">
                                    <col width="223">
                            <tr><td align="center" colspan="6">
                                <h1><B><?php echo $melding; ?><B></h1>
                                </td>
                            </tr>
                            
                            <tr><td align="center" colspan="6" Valign="middle"><HR></td></tr>
                        </table>
                        <table align="center" width="745">
                            <tr><td>
                                <table align="center" width="745">                        
                                    <tr><td colspan="7" align="center">
                                    
                                        <form action="instellingen.php" method='post' onchange="<?php $opmerking=NULL; ?>">
                                        
                                            <p><div class="pf"><b><u>Dagboeken</u></b></div></p>
                                            <p><div class="pf">Datum sorteren: <select id="dagboek_datum" name="dagboek_datum" tabindex="1">
                                                                        <option value="0" <?php if (isset($dagboek_datum) && $dagboek_datum==0) {echo " selected='selected'"; }else{ if (!isset($dagboek_datum)){echo " selected='selected'";}} ?>>Nee</option>
                                                                        <option value="1" <?php if (isset($dagboek_datum) && $dagboek_datum==1) {echo " selected='selected'"; }?>>Recentste -> Oudste</option>
                                                                        <option value="2" <?php if (isset($dagboek_datum) && $dagboek_datum==2) {echo " selected='selected'"; }?>>Oudste -> Recentste</option>
                                                                    </select></div></p>
                                            <p><div class="pf">Volgnummer sorteren: <select id="dagboek_nummer" name="dagboek_nummer" tabindex="2">
                                                                        <option value="0" <?php if (isset($dagboek_nummer) && $dagboek_nummer==0) {echo " selected='selected'"; }else{ if (!isset($dagboek_nummer)){echo " selected='selected'";}} ?>>Nee</option>
                                                                        <option value="1" <?php if (isset($dagboek_nummer) && $dagboek_nummer==1) {echo " selected='selected'"; }?>>Laag -> Hoog</option>
                                                                        <option value="2" <?php if (isset($dagboek_nummer) && $dagboek_nummer==2) {echo " selected='selected'"; }?>>Hoog -> Laag</option>
                                                                    </select></div></p>
                                            <p><br></p>
                                            <p><div class="pf"><b><u>BTW</u></b></div></p>
                                            <p><div class="pf">Gebruiken <select id="gebruik_btw" name="gebruik_btw" tabindex="3">
                                                                        <option value="0" <?php if (isset($gebruik_btw) && $gebruik_btw==0) {echo " selected='selected'"; }else{ if (!isset($gebruik_btw)){echo " selected='selected'";}} ?>>Nee</option>
                                                                        <option value="1" <?php if (isset($gebruik_btw) && $gebruik_btw==1) {echo " selected='selected'"; }?>>Ja</option>
                                                                    </select></div></p>
                                        
                                            <br><br>
                                            <button type="submit" src="images/leeg.png" class="button_bewaren" value="1" name="knop" tabindex="4" alt="Bewaren"></button>
                                            
                                        </form>
                                    
                                        <p><br><?php echo $opmerking; ?></p>
                                    </td></tr>
                                </table>
                            </td></tr>
                        </table>
                        </td></tr>
                    </table>
                </form>
            </td>
        </tr>
    </table>
</body>
</html>


het resultaat dat ik nu heb, is dat ik helemaal gen melding krijg.
Gewijzigd op 20/01/2019 23:34:26 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 23:58:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onchange="<?php $opmerking=NULL; ?>"


Wat wil je hiermee bereiken? je echo'ed niks. En JavaScript heeft bovendien ook geen weet van PHP.
Gewijzigd op 21/01/2019 01:41:39 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

21/01/2019 00:04:18
Quote Anchor link
Hiermee wil ik de variabele $opmerking leeg maken. Dat zou moeten gebeuren als er iets in het form gewijzigd wordt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/01/2019 00:36:47
Quote Anchor link
HTML en JavaScript hebben geen weet van PHP en vice versa. In een onchange (dit is client side, in je browser) een PHP-waarde aanpassen (dit is server side, aan de webserver kant) haalt dus niet zoveel uit.

Ik denk dat dit probleem ook mede ontstaat doordat je het weergeven van het formulier en het verwerken min of meer bij elkaar hebt gestopt, althans, dit alles loopt een beetje door elkaar? Waarschijnlijk wordt alles makkelijker (en zeker overzichtelijker) als je deze acties wat meer uit elkaar trekt. Dit heeft ook tot gevolg dat als je de verwerk-stap hebt gescheiden van de weergave-actie je daarna ook andere keuzes hebt, bijvoorbeeld een volledige page refresh.

En dan is daar nog de wens om een boodschap te tonen als er iets is opgeslagen, ook daar zijn allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld dat je je formulier verwerkt met AJAX (en je dus effectief niet meer wegnavigeert van je pagina) en dat je een boodschap toont in een inline popup ofzo.

Een andere mogelijkheid is een zogenaamde "session flash message". Dit is een boodschap die eenmalig wordt getoond na de eerstvolgende page-refresh (en daarna weer weg is).

Maar stap 1 is wat orde aanbrengen in de acties en deze scheiden.

Ook kan het aantal regels code voor het weergeven van formuliervelden en -waarden teruggebracht worden door de herhalende delen in loopjes te zetten.

Wanneer je site een hoop formulieren heeft loont het wellicht ook de moeite om een formuliersysteem te maken waarin je makkelijk formulieren in elkaar kunt draaien, en dat daarmee direct ook de validatie (voor een groot deel) geregeld is. Deze investering heb je dan vrij snel terugverdiend.
Gewijzigd op 21/01/2019 00:37:08 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2019 01:12:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<p><br><?php echo $opmerking; ?></p>

<p><br><span id="blabla"><?php echo $opmerking; ?></span></p>

en

<form action="instellingen.php" method='post' onchange="<?php $opmerking=NULL; ?>">

<form action="instellingen.php" method='post' onchange="document.getElementById('blabla').innerHTML=''">
Gewijzigd op 21/01/2019 01:13:12 door - SanThe -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

21/01/2019 08:51:08
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel. bedankt voor de uitgebreide uitleg. Het klinkt logisch, maar ik zal er even de tijd voor moeten nemen. AJAX ken ik alleen van naam en van een session flash message heb ik nog nooit gehoord.

-SanThe -, Bedankt voor de regels. Kan je me ook vertellen wat jouw regels doen? Want ik begrijp alleen dat ik regel 1 moet vervangen door regel3 en regel 7 door regel 9, maar wat gebeurt er op de regels 3 en 9?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2019 10:37:00
Quote Anchor link
In het eerste gedeelte zorg ik ervoor dat de $opmerking in een <span></span> met id wordt geplaatst.

In het tweede gedeelte wordt bij de onchange Javascript gebruikt om de span met dat id leeg te maken.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

21/01/2019 20:20:52
Quote Anchor link
-SanThe - Hartelijk dank voor de uitleg en de bijna oplossing. Door de onchange niet in de form opdracht maar in de select van de pulldown menu's te plaatsen, werkt het precies zo als ik wil.
Heel erg bedankt dus.

Thomas van den Heuvel, ook bedankt weer voor het meedenken. En ook bedankt voor de aanwijzing omtrent het structureren van de pagina. Ik doe mijn best, maar soms vind ik het nog binnen de marge van de code op een andere plek.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.