[OPGELOST!] Nederlandse tekst van 5000 woorden genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erick Schluter

Erick Schluter

22/08/2011 16:09:38
Quote Anchor link
Ik heb een gekke situatie en kom er niet uit.

De bedoeling is dat ik 100.000 nederlandse woorden (afkomstig van waar dan ook) door elkaar hussel tot mooie paragrafen.

Zeg maar een soort 'Lorem Ipsum' maar dan met nederlandse woorden.

Nu vond ik het volgende:
http://www.haykranen.nl/dummytekst/

Maar als ik hier lappen tekst mee genereer en vervolgens kopieer & plak...dan verschijnen in de zoekresultaten de pagina's waar ik de tekst vandaan heb gekopieerd en de pagina's waarop ik vervolgens deze tekst heb gebruikt.

Dat is niet netjes natuurlijk.

Dus het gaat om het: 'door elkaar husselen van woorden uit een tekst'.

Iemand een ideetje?
Gewijzigd op 22/08/2011 17:43:42 door Erick Schluter
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:13:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 16:14:03
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/08/2011 16:28:27
Quote Anchor link
Hey Aar,

Dat 'shuffle' heb ik bekeken...maar ik begrijp niet hoe ik een array maak van een lap tekst van bv. 5000 woorden.

Heb jij misschien een voorbeeldje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 16:32:51
Quote Anchor link
Als ik die site zo zien wordt er gewoon gewisseld in een aantal paragrafen.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/08/2011 16:37:52
Quote Anchor link
Ja...maar...Ik heb nu iets dat leest een extern .txt bestandje...dus hoe ik 5000 woorden tevoorschijn tover is me gelukt (met behulp van de eerder genoemde link). Maar hoe ik hier nu 'shuffle' op toepas ontgaat me.

Ik heb het volgdende scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$file = file_get_contents('tekst_a.txt');
$file_array = explode("\n",$file);

foreach($file_array as $line) {
echo $line."<br />\n";
}

En dit presenteert netjes de tekst uit het .txt bestandje.
Gewijzigd op 22/08/2011 16:39:01 door Erick Schluter
 
Pim -

Pim -

22/08/2011 16:55:43
Quote Anchor link
Het is toch veel leuker om een bestaande rechtenvrije NL (literaire) tekst als opvulling te gebruiken ipv wat random woorden achter elkaar?
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/08/2011 17:05:33
Quote Anchor link
Hey Pim,
Daar heb je misschien gelijk in...maar mijn opdrachtgever wilt 'geen regels tekst die ook op andere websites worden gebruikt'.

Als ik dus een rechtenvrije lap tekst gebruik en uit de tekst een regeltje pak en deze met bv. Google ga zoeken...dan komen er talloze pagina's tevoorschijn...die ook gebruik hebben gemaakt van dezelfde rechtenvrije tekst.

En dat willen we niet.

Dus teksten van http://www.haykranen.nl/dummytekst/ wil ik graag kunnen husselen.

Jij wellicht een verlossend idee?
Of aanvulling op mijn scriptje dat ik hier eerder noemde?
Gewijzigd op 22/08/2011 17:06:40 door Erick Schluter
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 17:11:55
Quote Anchor link
Wat maakt een rechtenvrij en veel gebruikte lorem ipsum nou uit voor een website. Het is toch tijdelijk neem ik aan?
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/08/2011 17:21:44
Quote Anchor link
Hey Aar,

Het blijft voorlopig wel even staan...that's the problem.

Ik heb nu het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$file = file_get_contents('tekst_a.txt');
$file_array = explode("\n",$file);

shuffle($file_array);
foreach($file_array as $line) {
echo $line."<br />\n\n";
}

Mijn vorige scriptje met 'shuffle' toegevoegd.

Echter...'shuffle' doet zijn werk enkel en alleen op gehele alineas...dus niet op de individuele woorden...en in het .txt bestandje staan nu 2 alineas. Deze 2 alineas worden nu dus om & om getoond door de 'shuffle'.

Kom er echt niet uit...
Gewijzigd op 22/08/2011 17:23:05 door Erick Schluter
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

22/08/2011 17:23:18
Quote Anchor link
probeer dan de explode op een spatie uit te voeren, ipv op een newline.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/08/2011 17:41:30
Quote Anchor link
Hey Jacco,

Dat is het!
Stom dat ik dat zelf niet kan bedenken...weer een wijze les.

Hier hetgeen ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$file = file_get_contents('tekst_a.txt');
$file_array = explode(" ",$file);

shuffle($file_array);
foreach($file_array as $line) {
echo $line."\n";
}


Hartstikke bedankt allen, ik kan weer voort!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.