[OPGELOST] probleem met array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

06/11/2011 20:43:52
Quote Anchor link
Ik probeer bestanden uit te lezen van een directory in een array. Allen als ik met print_r de array uitlees, dan krijg ik iets anders dan als ik met foreach uitlees. Bij foreach mis ik de key van de $plaatjes[0]

de code is:

Quote:
<pre>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    echo getcwd(). "<br />";
    $dir = getcwd();
    $plaatjes = scandir($dir);
    print_r ($plaatjes);
    reset($plaatjes);
    echo "<br /";
    foreach($plaatjes as $key => $waarde) {
        echo "$key ==> $waarde <br/>";
    }

?>

</pre>


Het resultaat is:
Quote:
/home/www/www3/php
Array
(
[0] => .
[1] => ..
[2] => head.php
[3] => head.php~
[4] => test.php
[5] => test.php~
)

.
1 ==> ..
2 ==> head.php
3 ==> head.php~
4 ==> test.php
5 ==> test.php~


Wie weet hoe het komt of waar ik iets verkeerds heb gedaan.

Groet,

Jop
Gewijzigd op 06/11/2011 21:00:17 door
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:25:06
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2011 20:51:29
Quote Anchor link
Haal regel 6 eens weg.
 
Jelmer -

Jelmer -

06/11/2011 20:51:59
Quote Anchor link
Zou het komen omdat je je <br/> element niet afsluit? Het eerst volgende sluit-haakje is dat van je pijl ==>, dus misschien ziet hij de key plus de twee is-gelijktekens als onderdeel van je <br> element?
 
Eddy B

Eddy B

06/11/2011 20:59:06
Quote Anchor link
Ik snap het niet helemaal, maar wil je dit bereiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$variabel[$key] = $waarde;


$variabel wordt dan je array.
 

06/11/2011 20:59:38
Quote Anchor link
@Jelmer: je hebt helemaal gelijk. het zijn soms die kleine dingen die het hem doen. Bedank!

Moet ik dit topic op een of andere wijze beeindigen?
 
Eddy B

Eddy B

06/11/2011 21:01:55
Quote Anchor link
Nee hoor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.