[Opgelost] SQL Query geef niet alle records weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs X

Thijs X

07/04/2007 11:49:00
Quote Anchor link
Probleem opgelost!


Hallo allemaal ;)

Zit met het volgende probleem, heb 3 verschillende selects
- Voor het showen van leden waarbij de naam begint met een teken ( 124 etc )
- Voor het showen van leden waarbij de naam begint met een willekeurige letter bijv A
- Voor het showen van alle leden ( dit is wanneer er nergens op sorteren is gedrukt of iets dergelijks )

Nu is het probleem dat hij niet alle records weergeeft op een of andere manier :\
Voorbeeldje: http://php.ferket.net/ledensysteem/ledenlijst.php
(Druk maar eens ergens op om te sorteren dan zie je dat er ineens een andere record bij komt, staan 3 records in de DB)

Mijn SQL's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?
// Alleen tekens
        $sql = "
        SELECT
            id,
            naam,
            status,
            geslacht,
            datum_toegevoegd,
            laatst_actief,
        DATE_FORMAT(datum_toegevoegd , '%d-%m-%Y @ %H:%i' )
        AS
            datum_toegevoegd
        FROM
            leden
        WHERE
            naam
        NOT REGEXP
            '^[a-z]'
        AND
            status <> '0'
        ORDER BY
            "
.addslashes($sorteer)." ".addslashes($type)."
        LIMIT "
.addslashes($id).", 25";


// Voor 1 letter
        $sql = "
        SELECT
            id,
            naam,
            status,
            geslacht,
            datum_toegevoegd,
            laatst_actief,
        DATE_FORMAT(datum_toegevoegd , '%d-%m-%Y @ %H:%i' )
        AS
            datum_toegevoegd
        FROM
            leden
        WHERE
            naam
        LIKE
            '"
.addslashes($letter)."%'
        AND
            status <> '0'
        ORDER BY
            "
.addslashes($sorteer)." ".addslashes($type)."
        LIMIT "
.addslashes($id).", 25";


// Voor alles

    $sql = "
    SELECT
        id,
        naam,
        status,
        geslacht,
        datum_toegevoegd,
        laatst_actief,
    DATE_FORMAT(datum_toegevoegd , '%d-%m-%Y @ %H:%i' )
    AS
        datum_toegevoegd
    FROM
        leden
    WHERE
        status <> '0'
    ORDER BY
        "
.addslashes($sorteer)." ".addslashes($type)."
    LIMIT "
.addslashes($id).", 25";

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:17:51
 
Frank -

Frank -

07/04/2007 14:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
DATE_FORMAT(datum_toegevoegd , '%d-%m-%Y @ %H:%i' )
    AS
        datum_toegevoegd

Een alias met dezelfde naam als het orgineel? Dus in de trant van Thijs AS Thijs AS Thijs AS Thijs AS Thijs en zo kan ik nog wel even doorgaan.Dat is natuurlijk volkomen zinloos.

Daarnaast creeer je nu een probleem, je kunt nu geen gebruik meer maken van het origineel om bv. te gaan sorteren. Het origneel 'yyyy-mm-dd' is nu vervangen door 'dd-mm-yyyy' wat geen datum is en waar je geen ene ruk mee kunt. Leuk voor op het scherm, maar that's it.

Kortom, een alias MOET altijd een andere naam hebben dan het origineel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.