opgelost: while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 14:44:06
Quote Anchor link
Meestal doe ik een update van één record, maar nu wil ik één veld (als die leeg is) updaten voor alle records.
Hieronder de code. Maar deze stopt na 1 record.
Mogelijk heeft dat te maken met '%%", maar weet even niet hoe dit moet en zag via google ook niet echt iets.
Weet een van jullie dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE id LIKE :id ");
        $pdoResult->bindValue(':id', '%%');
        $pdoResult->execute(array(':id' => '%%' ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = $row['gedcomnummer'] ;
        if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid."   ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>
Gewijzigd op 13/12/2018 18:46:43 door Theo Huitema
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:18:55
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:20:05
Quote Anchor link
Waarom eerst de records met een leeg veld zoeken als je direct die regels kunt aanpassen .

Regel 14 uitvoeren is dan voldoende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
update db_bidprentjes set gedcomnummer=0 where gedcomnummer = ''


Dit soort dingen kan je oefenen in phpMyAdmin of gelijke client.
Gewijzigd op 13/12/2018 15:26:24 door Adoptive Solution
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 15:41:08
Quote Anchor link
Ik wil eigenlijk een loop maken en controleren of de variabele al een waarde heeft, zo niet, dan vullen met een waarde nul.
De controle op een waarde doe ik met -> if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
Maar hoe maak ik zo'n loop dat de while statement alle records doorloopt?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:48:10
Quote Anchor link
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

En aangenomen dat id een indexnummer is kan je het record daarmee terugvinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:19:23
Quote Anchor link
En dit:
Quote:
UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id

Is ook niet het idee van prepared statements...

Daarbij, je prepare-d de UPDATE-query weliswaar, maar je kent nergens een waarde toe aan de :id in die query, noch voer je de query uit met een execute. Of was dit eerst om te testen of dit werkt voordat je de update daadwerkelijk ging uitvoeren?

Overigens is dit:
Quote:
WHERE id LIKE :id

nogal onzinnig. Bij id's zou je niet te hoeven "raden", een id is er juist voor dat je een record direct -op een deterministische manier- kunt aanwijzen.

Een veel betere WHERE-conditie is die van @Adoptive:
Adoptive Solution op 13/12/2018 15:48:10:
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

Want dat zijn de records die je wilt updaten.

EDIT: Sterker nog, zou je dit niet met één query kunnen doen, zonder loop?

UPDATE <tabel> SET <te_wijzigen_kolom> = <gewenste_waarde> WHERE <te_wijzigen_kolom> = <ongewenste_waarde>

of
WHERE <te_wijzigen_kolom> != <gewenste_waarde>

ofzo?
Gewijzigd op 13/12/2018 16:23:06 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 16:20:19
Quote Anchor link
De code aangepast naar..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
$Zged='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = '0';
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer=$Ged WHERE id=:id ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid." -  ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>


De echo geeft : - 352 - 0
Dus eerste lege record is nr 352, de waarde Ged$ is nul.
Maar het veld wordt niet bijgewerkt, in phpmyadmin blijft veld (varchar(15)) leeg.
Ook stopt het bij record 352, de overige records loopt hij niet door.

id is inderdaad primaire sleutel en index.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:22:38
Quote Anchor link
Zie mijn bovenstaande reactie met toevoeging.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 17:16:10
Quote Anchor link
Ik probeer jullie adviezen op te volgen, maar zie nog niet waarom het niet lukt.
De update doet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php  
$Zged
='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {

        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);


    }
// while
    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }          
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 17:29:48
Quote Anchor link
Zou dit de oplossing zijn ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
$pdoResult = $pdoConnect->prepare($update_query);
$pdoResult->execute();


Handleiding waaruit de inspiratie komt :

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "UPDATE MyGuests SET lastname='Doe' WHERE id=2";
// Prepare statement
$stmt = $conn->prepare($sql);
// execute the query
$stmt->execute();
Gewijzigd op 13/12/2018 17:30:24 door Adoptive Solution
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 18:08:29
Quote Anchor link
Je zou zelfs rechtstreeks een query kunnen uitvoeren met PDO::query(), een prepare() is niet nodig.

En als je er over nadenkt is dit een eenmalige wijziging, dus een rechtstreekse query in phpMyAdmin of een mysql shell zou veel logischer zijn, hier hoeft verder geen letter (PHP-)code voor aan te pas te komen, het is namelijk geen complexe conversie ofzo, maar een eenmalige omzetting.
Gewijzigd op 13/12/2018 18:08:53 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:17:11
Quote Anchor link
Had ik ook al geprobeerd Thomas. Het lukte wel in phpadmin om een veld met waarde wijzigen, maar niet om een veld met NULL.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 18:24:42
Quote Anchor link
Daar liep ik ook tegenaan.

Maar gelukkig hielp het internet.

Gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE gedcomnummer IS NULL
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:46:09
Quote Anchor link
Badankt Adoptive en Thomas daarmee lukte het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.