opgelost: while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 14:44:06
Quote Anchor link
Meestal doe ik een update van één record, maar nu wil ik één veld (als die leeg is) updaten voor alle records.
Hieronder de code. Maar deze stopt na 1 record.
Mogelijk heeft dat te maken met '%%", maar weet even niet hoe dit moet en zag via google ook niet echt iets.
Weet een van jullie dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE id LIKE :id ");
        $pdoResult->bindValue(':id', '%%');
        $pdoResult->execute(array(':id' => '%%' ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = $row['gedcomnummer'] ;
        if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid."   ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>
Gewijzigd op 13/12/2018 18:46:43 door Theo Huitema
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:13:36
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:20:05
Quote Anchor link
Waarom eerst de records met een leeg veld zoeken als je direct die regels kunt aanpassen .

Regel 14 uitvoeren is dan voldoende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
update db_bidprentjes set gedcomnummer=0 where gedcomnummer = ''


Dit soort dingen kan je oefenen in phpMyAdmin of gelijke client.
Gewijzigd op 13/12/2018 15:26:24 door Adoptive Solution
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 15:41:08
Quote Anchor link
Ik wil eigenlijk een loop maken en controleren of de variabele al een waarde heeft, zo niet, dan vullen met een waarde nul.
De controle op een waarde doe ik met -> if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
Maar hoe maak ik zo'n loop dat de while statement alle records doorloopt?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:48:10
Quote Anchor link
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

En aangenomen dat id een indexnummer is kan je het record daarmee terugvinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:19:23
Quote Anchor link
En dit:
Quote:
UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id

Is ook niet het idee van prepared statements...

Daarbij, je prepare-d de UPDATE-query weliswaar, maar je kent nergens een waarde toe aan de :id in die query, noch voer je de query uit met een execute. Of was dit eerst om te testen of dit werkt voordat je de update daadwerkelijk ging uitvoeren?

Overigens is dit:
Quote:
WHERE id LIKE :id

nogal onzinnig. Bij id's zou je niet te hoeven "raden", een id is er juist voor dat je een record direct -op een deterministische manier- kunt aanwijzen.

Een veel betere WHERE-conditie is die van @Adoptive:
Adoptive Solution op 13/12/2018 15:48:10:
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

Want dat zijn de records die je wilt updaten.

EDIT: Sterker nog, zou je dit niet met één query kunnen doen, zonder loop?

UPDATE <tabel> SET <te_wijzigen_kolom> = <gewenste_waarde> WHERE <te_wijzigen_kolom> = <ongewenste_waarde>

of
WHERE <te_wijzigen_kolom> != <gewenste_waarde>

ofzo?
Gewijzigd op 13/12/2018 16:23:06 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 16:20:19
Quote Anchor link
De code aangepast naar..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
$Zged='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = '0';
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer=$Ged WHERE id=:id ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid." -  ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>


De echo geeft : - 352 - 0
Dus eerste lege record is nr 352, de waarde Ged$ is nul.
Maar het veld wordt niet bijgewerkt, in phpmyadmin blijft veld (varchar(15)) leeg.
Ook stopt het bij record 352, de overige records loopt hij niet door.

id is inderdaad primaire sleutel en index.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:22:38
Quote Anchor link
Zie mijn bovenstaande reactie met toevoeging.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 17:16:10
Quote Anchor link
Ik probeer jullie adviezen op te volgen, maar zie nog niet waarom het niet lukt.
De update doet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php  
$Zged
='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {

        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);


    }
// while
    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }          
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 17:29:48
Quote Anchor link
Zou dit de oplossing zijn ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
$pdoResult = $pdoConnect->prepare($update_query);
$pdoResult->execute();


Handleiding waaruit de inspiratie komt :

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "UPDATE MyGuests SET lastname='Doe' WHERE id=2";
// Prepare statement
$stmt = $conn->prepare($sql);
// execute the query
$stmt->execute();
Gewijzigd op 13/12/2018 17:30:24 door Adoptive Solution
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 18:08:29
Quote Anchor link
Je zou zelfs rechtstreeks een query kunnen uitvoeren met PDO::query(), een prepare() is niet nodig.

En als je er over nadenkt is dit een eenmalige wijziging, dus een rechtstreekse query in phpMyAdmin of een mysql shell zou veel logischer zijn, hier hoeft verder geen letter (PHP-)code voor aan te pas te komen, het is namelijk geen complexe conversie ofzo, maar een eenmalige omzetting.
Gewijzigd op 13/12/2018 18:08:53 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:17:11
Quote Anchor link
Had ik ook al geprobeerd Thomas. Het lukte wel in phpadmin om een veld met waarde wijzigen, maar niet om een veld met NULL.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 18:24:42
Quote Anchor link
Daar liep ik ook tegenaan.

Maar gelukkig hielp het internet.

Gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE gedcomnummer IS NULL
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:46:09
Quote Anchor link
Badankt Adoptive en Thomas daarmee lukte het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.