opgelost: while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 14:44:06
Quote Anchor link
Meestal doe ik een update van één record, maar nu wil ik één veld (als die leeg is) updaten voor alle records.
Hieronder de code. Maar deze stopt na 1 record.
Mogelijk heeft dat te maken met '%%", maar weet even niet hoe dit moet en zag via google ook niet echt iets.
Weet een van jullie dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE id LIKE :id ");
        $pdoResult->bindValue(':id', '%%');
        $pdoResult->execute(array(':id' => '%%' ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = $row['gedcomnummer'] ;
        if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid."   ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>
Gewijzigd op 13/12/2018 18:46:43 door Theo Huitema
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:58:45
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:20:05
Quote Anchor link
Waarom eerst de records met een leeg veld zoeken als je direct die regels kunt aanpassen .

Regel 14 uitvoeren is dan voldoende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
update db_bidprentjes set gedcomnummer=0 where gedcomnummer = ''


Dit soort dingen kan je oefenen in phpMyAdmin of gelijke client.
Gewijzigd op 13/12/2018 15:26:24 door Adoptive Solution
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 15:41:08
Quote Anchor link
Ik wil eigenlijk een loop maken en controleren of de variabele al een waarde heeft, zo niet, dan vullen met een waarde nul.
De controle op een waarde doe ik met -> if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
Maar hoe maak ik zo'n loop dat de while statement alle records doorloopt?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:48:10
Quote Anchor link
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

En aangenomen dat id een indexnummer is kan je het record daarmee terugvinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:19:23
Quote Anchor link
En dit:
Quote:
UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id

Is ook niet het idee van prepared statements...

Daarbij, je prepare-d de UPDATE-query weliswaar, maar je kent nergens een waarde toe aan de :id in die query, noch voer je de query uit met een execute. Of was dit eerst om te testen of dit werkt voordat je de update daadwerkelijk ging uitvoeren?

Overigens is dit:
Quote:
WHERE id LIKE :id

nogal onzinnig. Bij id's zou je niet te hoeven "raden", een id is er juist voor dat je een record direct -op een deterministische manier- kunt aanwijzen.

Een veel betere WHERE-conditie is die van @Adoptive:
Adoptive Solution op 13/12/2018 15:48:10:
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

Want dat zijn de records die je wilt updaten.

EDIT: Sterker nog, zou je dit niet met één query kunnen doen, zonder loop?

UPDATE <tabel> SET <te_wijzigen_kolom> = <gewenste_waarde> WHERE <te_wijzigen_kolom> = <ongewenste_waarde>

of
WHERE <te_wijzigen_kolom> != <gewenste_waarde>

ofzo?
Gewijzigd op 13/12/2018 16:23:06 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 16:20:19
Quote Anchor link
De code aangepast naar..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
$Zged='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = '0';
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer=$Ged WHERE id=:id ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid." -  ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>


De echo geeft : - 352 - 0
Dus eerste lege record is nr 352, de waarde Ged$ is nul.
Maar het veld wordt niet bijgewerkt, in phpmyadmin blijft veld (varchar(15)) leeg.
Ook stopt het bij record 352, de overige records loopt hij niet door.

id is inderdaad primaire sleutel en index.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:22:38
Quote Anchor link
Zie mijn bovenstaande reactie met toevoeging.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 17:16:10
Quote Anchor link
Ik probeer jullie adviezen op te volgen, maar zie nog niet waarom het niet lukt.
De update doet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php  
$Zged
='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {

        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);


    }
// while
    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }          
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 17:29:48
Quote Anchor link
Zou dit de oplossing zijn ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
$pdoResult = $pdoConnect->prepare($update_query);
$pdoResult->execute();


Handleiding waaruit de inspiratie komt :

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "UPDATE MyGuests SET lastname='Doe' WHERE id=2";
// Prepare statement
$stmt = $conn->prepare($sql);
// execute the query
$stmt->execute();
Gewijzigd op 13/12/2018 17:30:24 door Adoptive Solution
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 18:08:29
Quote Anchor link
Je zou zelfs rechtstreeks een query kunnen uitvoeren met PDO::query(), een prepare() is niet nodig.

En als je er over nadenkt is dit een eenmalige wijziging, dus een rechtstreekse query in phpMyAdmin of een mysql shell zou veel logischer zijn, hier hoeft verder geen letter (PHP-)code voor aan te pas te komen, het is namelijk geen complexe conversie ofzo, maar een eenmalige omzetting.
Gewijzigd op 13/12/2018 18:08:53 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:17:11
Quote Anchor link
Had ik ook al geprobeerd Thomas. Het lukte wel in phpadmin om een veld met waarde wijzigen, maar niet om een veld met NULL.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 18:24:42
Quote Anchor link
Daar liep ik ook tegenaan.

Maar gelukkig hielp het internet.

Gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE gedcomnummer IS NULL
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:46:09
Quote Anchor link
Badankt Adoptive en Thomas daarmee lukte het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.