opgelost: while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 14:44:06
Quote Anchor link
Meestal doe ik een update van één record, maar nu wil ik één veld (als die leeg is) updaten voor alle records.
Hieronder de code. Maar deze stopt na 1 record.
Mogelijk heeft dat te maken met '%%", maar weet even niet hoe dit moet en zag via google ook niet echt iets.
Weet een van jullie dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE id LIKE :id ");
        $pdoResult->bindValue(':id', '%%');
        $pdoResult->execute(array(':id' => '%%' ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = $row['gedcomnummer'] ;
        if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid."   ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>
Gewijzigd op 13/12/2018 18:46:43 door Theo Huitema
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:04:37
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:20:05
Quote Anchor link
Waarom eerst de records met een leeg veld zoeken als je direct die regels kunt aanpassen .

Regel 14 uitvoeren is dan voldoende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
update db_bidprentjes set gedcomnummer=0 where gedcomnummer = ''


Dit soort dingen kan je oefenen in phpMyAdmin of gelijke client.
Gewijzigd op 13/12/2018 15:26:24 door Adoptive Solution
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 15:41:08
Quote Anchor link
Ik wil eigenlijk een loop maken en controleren of de variabele al een waarde heeft, zo niet, dan vullen met een waarde nul.
De controle op een waarde doe ik met -> if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
Maar hoe maak ik zo'n loop dat de while statement alle records doorloopt?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:48:10
Quote Anchor link
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

En aangenomen dat id een indexnummer is kan je het record daarmee terugvinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:19:23
Quote Anchor link
En dit:
Quote:
UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id

Is ook niet het idee van prepared statements...

Daarbij, je prepare-d de UPDATE-query weliswaar, maar je kent nergens een waarde toe aan de :id in die query, noch voer je de query uit met een execute. Of was dit eerst om te testen of dit werkt voordat je de update daadwerkelijk ging uitvoeren?

Overigens is dit:
Quote:
WHERE id LIKE :id

nogal onzinnig. Bij id's zou je niet te hoeven "raden", een id is er juist voor dat je een record direct -op een deterministische manier- kunt aanwijzen.

Een veel betere WHERE-conditie is die van @Adoptive:
Adoptive Solution op 13/12/2018 15:48:10:
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

Want dat zijn de records die je wilt updaten.

EDIT: Sterker nog, zou je dit niet met één query kunnen doen, zonder loop?

UPDATE <tabel> SET <te_wijzigen_kolom> = <gewenste_waarde> WHERE <te_wijzigen_kolom> = <ongewenste_waarde>

of
WHERE <te_wijzigen_kolom> != <gewenste_waarde>

ofzo?
Gewijzigd op 13/12/2018 16:23:06 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 16:20:19
Quote Anchor link
De code aangepast naar..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
$Zged='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = '0';
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer=$Ged WHERE id=:id ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid." -  ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>


De echo geeft : - 352 - 0
Dus eerste lege record is nr 352, de waarde Ged$ is nul.
Maar het veld wordt niet bijgewerkt, in phpmyadmin blijft veld (varchar(15)) leeg.
Ook stopt het bij record 352, de overige records loopt hij niet door.

id is inderdaad primaire sleutel en index.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:22:38
Quote Anchor link
Zie mijn bovenstaande reactie met toevoeging.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 17:16:10
Quote Anchor link
Ik probeer jullie adviezen op te volgen, maar zie nog niet waarom het niet lukt.
De update doet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php  
$Zged
='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {

        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);


    }
// while
    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }          
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 17:29:48
Quote Anchor link
Zou dit de oplossing zijn ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
$pdoResult = $pdoConnect->prepare($update_query);
$pdoResult->execute();


Handleiding waaruit de inspiratie komt :

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "UPDATE MyGuests SET lastname='Doe' WHERE id=2";
// Prepare statement
$stmt = $conn->prepare($sql);
// execute the query
$stmt->execute();
Gewijzigd op 13/12/2018 17:30:24 door Adoptive Solution
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 18:08:29
Quote Anchor link
Je zou zelfs rechtstreeks een query kunnen uitvoeren met PDO::query(), een prepare() is niet nodig.

En als je er over nadenkt is dit een eenmalige wijziging, dus een rechtstreekse query in phpMyAdmin of een mysql shell zou veel logischer zijn, hier hoeft verder geen letter (PHP-)code voor aan te pas te komen, het is namelijk geen complexe conversie ofzo, maar een eenmalige omzetting.
Gewijzigd op 13/12/2018 18:08:53 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:17:11
Quote Anchor link
Had ik ook al geprobeerd Thomas. Het lukte wel in phpadmin om een veld met waarde wijzigen, maar niet om een veld met NULL.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 18:24:42
Quote Anchor link
Daar liep ik ook tegenaan.

Maar gelukkig hielp het internet.

Gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE gedcomnummer IS NULL
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:46:09
Quote Anchor link
Badankt Adoptive en Thomas daarmee lukte het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.