[opgelost] whitespace, tabs en regeleinden filteren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/03/2012 16:32:41
Quote Anchor link
Mensen, als ik een string heb zoals hieronder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$string = "Hoi    ik    ben
     Ozzie

   PHP."    


Hoe kan ik hier dan de (overbodige) whitespace, tabs en regeleinden uit filteren zodat deze string overblijft?

"Hoi ik ben Ozzie PHP."

DIT LIJKT TE WERKEN:

preg_replace('/\s\s+/', ' ', $string)
Gewijzigd op 31/03/2012 16:40:43 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:09:52
 
Mar cel

Mar cel

31/03/2012 17:04:29
Quote Anchor link
trim() al geprobeerd?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/03/2012 17:08:04
Quote Anchor link
Die werkt toch alleen op de zijkanten van een string en niet aan de binnenkant?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.