[opgelost][css] ie/ff probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »
Michael

michael

27/05/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Hallo PHPers

Ik zit al een tijdje met het volgende probleem: Ik heb een achtergrond plaatje over mijn body van 1 pixel hoog die ik over de gehele body wil laden. Dit doet ie perfect in Firefox maar in Internet explorer is ie echter niet te zien. Ik hoop dat jullie me even snel kunnen helpen.

Hier mijn code gestript en wel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
html *,
body * {
  margin: 0px;
  padding: 0px;
}
body {
    background: #ffffff url(/images/page_bg.png) repeat-y 50%;    
}
#container {
    margin: 0 auto;
    width: 1000px;
    background: #ffffff;    
}
#header {
    height: 115px;
    padding-left: 122px;
    position: relative;
    background: url(/images/header.png) no-repeat;
}

#left_side {
    float:left;
    width:86px;
    padding-left: 50px;
        background-color:transparent;
}

#left_text{
    height:501px;
    width:86px;
}

[\code]

en hier mijn gestripte html file

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <%= stylesheet_link_tag 'test'%>
    </head>
    <body>
          <div id="container">
                  <div id="header"></div>
                  <div id="left_side">        
                          <div id="left_text"></div>            
                  </div>        
          </div>        
    </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:09:13
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Een plaatje van 1 pixel hoog laten herhalen? Dan kun je net zo goed een achtergrondkleur voor je body opgeven. Of is hij breder? Dan gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
body    {background: url(plaatje.png) left top repeat-y;}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/05/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Niet per definitie jan.

Wat nou als er een gradient in zit :)?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Mijn edit was nog binnen de tijd ;-)
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

27/05/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 27.05.2008 15:39:
Niet per definitie jan.

Wat nou als er een gradient in zit :)?


Met een bestand van 1 pixel?

Edit: Sorry niet goed gelezen, 1 pixel HOOG, ik dachty gewoon 1 pixel :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Boris Mattijssen
 
Michael

michael

27/05/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.05.2008 15:38:
Een plaatje van 1 pixel hoog laten herhalen? Dan kun je net zo goed een achtergrondkleur voor je body opgeven. Of is hij breder? Dan gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
body    {background: url(plaatje.png) left top repeat-y;}


het plaatje bevat een border met een effect daarop. (dus kan het niet opvangen met een css border)

edit: wat zijn jullie snel met reageren :| :D:D ik zal proberen even een printscreen ergens op internet te gooien
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 15:41:00
Quote Anchor link
@ brie: hij had het alleen over 1 pixel hoog
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/05/2008 15:45:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.05.2008 15:40:
Mijn edit was nog binnen de tijd ;-)


Het feit dat je een edit nodig had valt me al van je tegen :P
 
Michael

michael

27/05/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Het is een beetje moeilijk te zien, maar bij de eerste is er dus een border met een gradient aan de linker kant en aan de rechter kant. 1 pixel hoog en veel pixels breed. als ik de div id="left text" weg haal dan doet hij het perfect.

firefox:

Afbeelding

internet explorer

Afbeelding

alvast bedankt
 
Tyrone

Tyrone

27/05/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Ja, het lijkt wel of IE geen CSS kan lezen
 
Michael

michael

27/05/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Tyrone schreef op 27.05.2008 15:54:
Ja, het lijkt wel of IE geen CSS kan lezen


het andere css leest ie gewoon (wat ik er uit gestript heb)

en die script tag lijkt een beetje raar, maar dit is Rails ipv PHP. Dit is dus gewoon goed.

Dat wat Jan had gegeven gaf hetzelfde effect
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url(/images/page_bg.png) left top repeat-y;


EDIT:
deze code houd het tegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#left_text{
    height:100px;
    width:86px;
}


Nu begint de achtergrond vanaf 100px.....

stomme kleine foutjes kosten altijd uren..... *huil*
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Mitchell

Mitchell

27/05/2008 16:02:00
Quote Anchor link
Vreemd dat je body hem niet helemaal recht naar beneden haalt.

Gebruik dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
body {
    background: #fff url(/images/page_bg.png) repeat-y top center;    
}


Edit: Waar staat je stylesheet trouwens? /stylesheet/ of /css/? Zo ja, dan moet je wel ../images/page_bg.png gebruiken.

Edit 2: html *, body * {} is niet nodig. * {} werkt ook.

Edit 3: Zie dat je het al hebt opgelost. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Michael

michael

27/05/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 27.05.2008 16:02:
Vreemd dat je body hem niet helemaal recht naar beneden haalt.

Gebruik dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
body {
    background: #fff url(/images/page_bg.png) repeat-y top center;    
}


Edit: Waar staat je stylesheet trouwens? /stylesheet/ of /css/? Zo ja, dan moet je wel ../images/page_bg.png gebruiken.

Edit 2: html *, body * {} is niet nodig. * {} werkt ook.


de stylesheet staat in een hele andere folder. een public rails folder. Dit hoort in bij een Rails applicatie. de header png include ie wel dus dat is het probleem niet.

thanks voor de 2de edit :)

edit: nee het is nog niet opgelost! :-) maar heb wel door dat dat divje het tegenhoud. als ik die height:100px maak dan begint de body achtergrond 100px te laat zeg maar

final edit: Mensen het is opgelost! Heel erg bedankt voor jullie snelle reacties!

Ik mocht kennelijk de container geen vaste breedte geven.... nu maar hopen dat ie het ook met een hoog resolutie goed doet.

bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Mitchell

Mitchell

27/05/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Volgens mij is je doctype strict hier de oorzaak van, misschien transitional gebruiken?

Nog een vraagje, waarom gebruik je vaste heights?

Edit: Linkje plaatsen? Werk op een notebook met een grote resolutie dus kan het voor je testen. ;]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Michael

michael

27/05/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 27.05.2008 16:18:
Volgens mij is je doctype strict hier de oorzaak van, misschien transitional gebruiken?

Nog een vraagje, waarom gebruik je vaste heights?

Edit: Linkje plaatsen? Werk op een notebook met een grote resolutie dus kan het voor je testen. ;]


ik moet duidelijk een width hebben van 1000px.....

transitional werkt niet. Ik heb vaste heights omdat het achtergrond plaatjes zijn. Die heb ik er hier uitgestript omdat het niet van belang was en hij ook de fout zonder doet.

Ik heb zo even snel jammer genoeg geen ruimte ergens online.... Maar waarschijnlijk vanavond wel dus dan zet ik em vanavond online :)

edit: Ok hij is opgelost! En wat een domme fout zeg! heeft niks met internet explorer te maken. Alleen met mij :D

container was namelijk background: #ffffff dus dat overlapt em natuurlijk

Ok dit is een pak van mn hart. Namelijk al 3 uur mee bezig :D

Heel erg bedankt!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.