[opgelost][css] ie/ff probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
Michael

michael

27/05/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Hallo PHPers

Ik zit al een tijdje met het volgende probleem: Ik heb een achtergrond plaatje over mijn body van 1 pixel hoog die ik over de gehele body wil laden. Dit doet ie perfect in Firefox maar in Internet explorer is ie echter niet te zien. Ik hoop dat jullie me even snel kunnen helpen.

Hier mijn code gestript en wel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
html *,
body * {
  margin: 0px;
  padding: 0px;
}
body {
    background: #ffffff url(/images/page_bg.png) repeat-y 50%;    
}
#container {
    margin: 0 auto;
    width: 1000px;
    background: #ffffff;    
}
#header {
    height: 115px;
    padding-left: 122px;
    position: relative;
    background: url(/images/header.png) no-repeat;
}

#left_side {
    float:left;
    width:86px;
    padding-left: 50px;
        background-color:transparent;
}

#left_text{
    height:501px;
    width:86px;
}

[\code]

en hier mijn gestripte html file

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <%= stylesheet_link_tag 'test'%>
    </head>
    <body>
          <div id="container">
                  <div id="header"></div>
                  <div id="left_side">        
                          <div id="left_text"></div>            
                  </div>        
          </div>        
    </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:45:09
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Een plaatje van 1 pixel hoog laten herhalen? Dan kun je net zo goed een achtergrondkleur voor je body opgeven. Of is hij breder? Dan gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
body    {background: url(plaatje.png) left top repeat-y;}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/05/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Niet per definitie jan.

Wat nou als er een gradient in zit :)?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Mijn edit was nog binnen de tijd ;-)
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

27/05/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 27.05.2008 15:39:
Niet per definitie jan.

Wat nou als er een gradient in zit :)?


Met een bestand van 1 pixel?

Edit: Sorry niet goed gelezen, 1 pixel HOOG, ik dachty gewoon 1 pixel :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Boris Mattijssen
 
Michael

michael

27/05/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.05.2008 15:38:
Een plaatje van 1 pixel hoog laten herhalen? Dan kun je net zo goed een achtergrondkleur voor je body opgeven. Of is hij breder? Dan gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
body    {background: url(plaatje.png) left top repeat-y;}


het plaatje bevat een border met een effect daarop. (dus kan het niet opvangen met een css border)

edit: wat zijn jullie snel met reageren :| :D:D ik zal proberen even een printscreen ergens op internet te gooien
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 15:41:00
Quote Anchor link
@ brie: hij had het alleen over 1 pixel hoog
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/05/2008 15:45:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.05.2008 15:40:
Mijn edit was nog binnen de tijd ;-)


Het feit dat je een edit nodig had valt me al van je tegen :P
 
Michael

michael

27/05/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Het is een beetje moeilijk te zien, maar bij de eerste is er dus een border met een gradient aan de linker kant en aan de rechter kant. 1 pixel hoog en veel pixels breed. als ik de div id="left text" weg haal dan doet hij het perfect.

firefox:

Afbeelding

internet explorer

Afbeelding

alvast bedankt
 
Tyrone

Tyrone

27/05/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Ja, het lijkt wel of IE geen CSS kan lezen
 
Michael

michael

27/05/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Tyrone schreef op 27.05.2008 15:54:
Ja, het lijkt wel of IE geen CSS kan lezen


het andere css leest ie gewoon (wat ik er uit gestript heb)

en die script tag lijkt een beetje raar, maar dit is Rails ipv PHP. Dit is dus gewoon goed.

Dat wat Jan had gegeven gaf hetzelfde effect
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url(/images/page_bg.png) left top repeat-y;


EDIT:
deze code houd het tegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#left_text{
    height:100px;
    width:86px;
}


Nu begint de achtergrond vanaf 100px.....

stomme kleine foutjes kosten altijd uren..... *huil*
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Mitchell

Mitchell

27/05/2008 16:02:00
Quote Anchor link
Vreemd dat je body hem niet helemaal recht naar beneden haalt.

Gebruik dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
body {
    background: #fff url(/images/page_bg.png) repeat-y top center;    
}


Edit: Waar staat je stylesheet trouwens? /stylesheet/ of /css/? Zo ja, dan moet je wel ../images/page_bg.png gebruiken.

Edit 2: html *, body * {} is niet nodig. * {} werkt ook.

Edit 3: Zie dat je het al hebt opgelost. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Michael

michael

27/05/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 27.05.2008 16:02:
Vreemd dat je body hem niet helemaal recht naar beneden haalt.

Gebruik dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
body {
    background: #fff url(/images/page_bg.png) repeat-y top center;    
}


Edit: Waar staat je stylesheet trouwens? /stylesheet/ of /css/? Zo ja, dan moet je wel ../images/page_bg.png gebruiken.

Edit 2: html *, body * {} is niet nodig. * {} werkt ook.


de stylesheet staat in een hele andere folder. een public rails folder. Dit hoort in bij een Rails applicatie. de header png include ie wel dus dat is het probleem niet.

thanks voor de 2de edit :)

edit: nee het is nog niet opgelost! :-) maar heb wel door dat dat divje het tegenhoud. als ik die height:100px maak dan begint de body achtergrond 100px te laat zeg maar

final edit: Mensen het is opgelost! Heel erg bedankt voor jullie snelle reacties!

Ik mocht kennelijk de container geen vaste breedte geven.... nu maar hopen dat ie het ook met een hoog resolutie goed doet.

bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Mitchell

Mitchell

27/05/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Volgens mij is je doctype strict hier de oorzaak van, misschien transitional gebruiken?

Nog een vraagje, waarom gebruik je vaste heights?

Edit: Linkje plaatsen? Werk op een notebook met een grote resolutie dus kan het voor je testen. ;]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Michael

michael

27/05/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 27.05.2008 16:18:
Volgens mij is je doctype strict hier de oorzaak van, misschien transitional gebruiken?

Nog een vraagje, waarom gebruik je vaste heights?

Edit: Linkje plaatsen? Werk op een notebook met een grote resolutie dus kan het voor je testen. ;]


ik moet duidelijk een width hebben van 1000px.....

transitional werkt niet. Ik heb vaste heights omdat het achtergrond plaatjes zijn. Die heb ik er hier uitgestript omdat het niet van belang was en hij ook de fout zonder doet.

Ik heb zo even snel jammer genoeg geen ruimte ergens online.... Maar waarschijnlijk vanavond wel dus dan zet ik em vanavond online :)

edit: Ok hij is opgelost! En wat een domme fout zeg! heeft niks met internet explorer te maken. Alleen met mij :D

container was namelijk background: #ffffff dus dat overlapt em natuurlijk

Ok dit is een pak van mn hart. Namelijk al 3 uur mee bezig :D

Heel erg bedankt!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.