[opgelost]Escape ik het op deze manier goed?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 19:58:29
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben zelf wat aan het knoeien met wat php. Weet iemand of ik dit zo goed escape?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Hallo, Dit is koen\`s test";
?>
Ik zie namelijk dit resultaat: Hallo, Dit is koen\`s test
Gewijzigd op 17/08/2012 20:19:13 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:09:40
 
Eddy E

Eddy E

17/08/2012 19:59:59
Quote Anchor link
Waarom een `?
Bedoel je niet een '?
Je escape-manier is goed. Daar kan het niet aan liggen.
Maar er komt iets met "tabel"... .en die zie ik in de code hierboven niet.
 
Leon blabla

Leon blabla

17/08/2012 20:01:03
Quote Anchor link
Je kan altijd strings escape met addslashes()
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:02:08
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie. Ik had een document in mijn scherm. En ik had het over een andere. Bedankt dat je zegt hoe het wel werkt. Ik ga het testen.
 
Bart V B

Bart V B

17/08/2012 20:03:43
Quote Anchor link
Nee, je escaped nu niets.
Je maakt nu gewoon letterlijk een string met daarin:
Quote:
Hallo, Dit is koen\`s test

Als je echt wil escapen, dan moet je met single quotes werken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hallo, Dit is koen\'s test';
?>

Die parse error kan helemaal niet, misschien in het verkeerde bestand zitten editen?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:03:47
Quote Anchor link
Nu heb ik weer verkeerd resultaat.
code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Hallo, Dit is koen\'s test";
?>

Resultaat:
Quote:
Hallo, Dit is koen\'s test
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2012 20:04:12
Quote Anchor link
Waarom escape je een 'single-quote' terwijl je een echo met "double-quotes" hebt? Nergens voor nodig? Een kwestie van logisch kijken, in dit ene regeltje moet je dat zo zien.
Gewijzigd op 17/08/2012 20:05:14 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

17/08/2012 20:05:08
Quote Anchor link
Die error hoort niet bij deze fout, tevens hoor je dit helemaal niet te escapen. Wat leesvoer: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/correct-quoten/772/
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:05:41
Quote Anchor link
Ik escape die omdat ik hem gebruik als apostrof. Want 'koens' staat niet echt mooi. En ik doe een beetje knoeien met een boek erbij dus daarom wil ik juist zo een apostrof
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2012 20:07:56
Quote Anchor link
Waarom escape je hem dan, terwijl je string gebruik maakt dubbele quotes?
Gewijzigd op 17/08/2012 20:08:42 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

17/08/2012 20:08:26
Quote Anchor link
Die hoef je helemaal niet te escapen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hallo, Dit is koen`s test';
?>

Die apostrof kan gewoon in een string hoor.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:08:49
Quote Anchor link
Wouter J op 17/08/2012 20:05:08:
Die error hoort niet bij deze fout, tevens hoor je dit helemaal niet te escapen. Wat leesvoer: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/correct-quoten/772/

Dat helpt me niet echt op weg. Ik zie bij http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/correct-quoten/772/uitzondering-2-escaped-characters/2088/ alleen hoe je een regel einde doet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2012 20:09:42
Quote Anchor link
En Bart, er is ook een verschil tussen ` en ' ;-)
maar goed, ik snap je, je zal vast op een tablet of ander mobiel device zitten, gok ik.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:09:44
Quote Anchor link
Bart V B op 17/08/2012 20:08:26:
Die hoef je helemaal niet te escapen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hallo, Dit is koen`s test';
?>

Die apostrof kan gewoon in een string hoor.


Las in PHP en MySQL voor dummie`s dat PHP dat zie als een quote en dan geeft php een foutmelding
 
Wouter J

Wouter J

17/08/2012 20:11:42
Quote Anchor link
PHP ziet dat niet als quote maar als een afkorting voor de exec functie.

En leg me eens uit waarom PHP escapen in het leven heeft geroepen?
 
Bart V B

Bart V B

17/08/2012 20:11:57
Quote Anchor link
Ja? Wat is nou het daadwerkelijke probleem?
Omschrijf het eens wat beter. Dit is gewoon gokken wat we nu moeten doen.
Een string is een string, dat is zo en blijft zo.
Wat voor karakter daar ook in staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2012 20:12:01
Quote Anchor link
Okee ` is geen apostrof, maar een ander vaag teken wat er op lijkt.
En ' is een apostrof.

Als je een 'single-quoted' echo gebruikt moet je alles met een single-quote escapen.
Als je een "double-quoted" echo gebruikt, moet je alle double-quotes escapen.

Maar gezien ` een ander teken is en dus geen apostrof, dan hoef je deze niet te escapen, want PHP heeft er niks mee van doen. Als het een single-quoted string was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hallo, Dit is koen\'s test';
?>



Toevoeging op 17/08/2012 20:12:56:

Wouter J op 17/08/2012 20:11:42:
PHP ziet dat niet als quote maar als een afkorting voor de exec functie.

Leg eens even uit? Was de ` niet iets wat met UNIX te maken had? En hoe mogen we dit tekentje nou noemen?
Gewijzigd op 17/08/2012 20:13:25 door - Ariën -
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:14:41
Quote Anchor link
Dat tekentje heeft niks met UNIX te maken. Ik noem dat tekentje altijd apostrof
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2012 20:16:03
Quote Anchor link
Nee, dat is ' een rechte, dat is een apostrof voor zover ik weet (indien je het in een string gebruikt), anders is het een single quote.

Maar hoe we `` dan mogen noemen? Apostrof 2? Apostrof NG Ehh..?

Toevoeging op 17/08/2012 20:17:09:

Koen Hollander op 17/08/2012 20:14:41:
Dat tekentje heeft niks met UNIX te maken. Ik noem dat tekentje altijd apostrof

Lol, ik zie het vaker bij UNIX naar voren komen in shell-scripts.
Gewijzigd op 17/08/2012 20:16:38 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

17/08/2012 20:17:58
Quote Anchor link
` is een backtrick.

Met de ` kun je volgens mij dingen in bash laten uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
`cd C:\Users\foo\mymap; mkdir foobar; cd foobar`
?>
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/08/2012 20:18:40
Quote Anchor link
Bedankt voor de vele reactie's. Het probleem is opgelost
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.