[Opgelost]/[jquery/ajax]Snelle instelling menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »
Martijn L

Martijn L

02/07/2013 23:25:05
Quote Anchor link
Ik ben bezig een balk aan de onderkant te maken met opties.
Hier kan een gebruiker dan de balk zelf samenstellen d.m.v. het menu.

Het probleem waar ik nu mee zit is, dat dit enkel eenmalig uitgevoerd kan worden.
Dus bijvoorbeeld je hebt een optie aan staan, dan kan deze alleen maar uit en andersom.

Afbeelding

Het menu is nog niet werkend dus de opties die aan- en uitstaan kloppen niet met de balk eronder.

javascript.php heeft nog geen functie, dus toevoegen heeft weinig zin. Het zet bij iedere optie een ander woordje in de balk om te testen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
$(document).ready(function() {
    // Hang een event listener voor het klik event aan de class .ajaxableVar
    $('.put_on').click(function(){
        //this.setAttribute("class", "put_off");
        $.ajax({
            // In dit geval wil ik een post maar het kan ook met bijv. GET variabelen
            type: "POST",
            // De data die we willen posten als variabel ajaxableVar is de inhoud van
            // this (in dit geval dus de inhoud van het element waarop we geklikt hebben)
            data: ({optie : $(this).val()}),
            // Het url waarnaar de AJAX request gaat
            url: 'js/javascript.php',
            success: function(data) {
                // We plaatsen het resultaat van de call als content van de div
                // #ajaxResult
                $('#Check').html(data);
            }
        });
        $(this).css({"background-image":"url(images/icon_unchecked.png)"});
    });
    $('.put_off').click(function(){
        //this.setAttribute("class", "put_on");
        $.ajax({
            // In dit geval wil ik een post maar het kan ook met bijv. GET variabelen
            type: "POST",
            // De data die we willen posten als variabel ajaxableVar is de inhoud van
            // this (in dit geval dus de inhoud van het element waarop we geklikt hebben)
            data: ({optie : $(this).val()}),
            // Het url waarnaar de AJAX request gaat
            url: 'js/javascript.php',
            success: function(data) {
                // We plaatsen het resultaat van de call als content van de div
                // #ajaxResult
                $('#Check').html(data);
            }
        });
        $(this).css({"background-image":"url(images/icon_checked.png)"});
    });
});

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<div id="settings" style="display: block;">
   <ul>
      <li>
         &nbsp;&nbsp;Instellingen
      </li>
      <li>
         <input id="1" class="put_on" style="background: url(images/icon_checked.png) right no-repeat;" type="button" name="Users" value="Users" />
      </li>
      <li>
         <input id="2" class="put_off" style="background: url(images/icon_unchecked.png) right no-repeat;" type="button" name="Website link" value="Website link" />
      </li>
      <li>
         <input id="3" class="put_on" style="background: url(images/icon_checked.png) right no-repeat;" type="button" name="Status" value="Status" />
      </li>
   </ul>
</div>


EDIT:
Code tags toegevoegd
Gewijzigd op 03/07/2013 11:00:00 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:24:06
 
Wouter J

Wouter J

02/07/2013 23:53:04
Quote Anchor link
En wat is je vraag? In het geval van "hoe kan ik het limiteren tot 1x?" is het antwoord gebruik jQuery.one
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 00:00:16
Quote Anchor link
Nee het kan nu maar 1 keer.

Dus als hij bijvoorbeeld de optie "Users" uitstaat en ik klik erop dan gaat die aan. Dan komt er dus een vinkje. Klik ik nog een keer op de optie "Users" dan gaat het vinkje niet weg. Dus je kan hem maar eenmalig aanpassen per keer dat je de pagina herlaad, terwijl ik dit graag onbeperkt wil hebben.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2013 08:34:35
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de functie aanzetten aan het element hangt. Ik geef in dit soort situaties het element altijd een dubbele class en een data attribuut waarin ik de status bij hou (<input class="checkable put_off" data-aan_uit="0" />)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$(document).ready(function() {
    $('.checkable').click(function(){
        var el = $(this);
        if(parseInt(el.data('aan_uit')) == 0) {
            el.removeClass('put_off');
            el.addClass('put_on');
            el.data('aan_uit', 1);
        }
        else {
            el.removeClass('put_on');
            el.addClass('put_off');
            el.data('aan_uit', 0);
        }
        $.ajax({
               type: 'POST',
               url: 'js/javascript.php',
               data: {
                   optie: el.attr('name'),
                   waarde: el.data('aan_uit')
               },
               success: function(data) {
                   $('#check').html(data)
               }
        });
    });
});
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 08:55:08
Quote Anchor link
Of niet met de click() functie werken, maar met de on() functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$('body').on('click', '.put_on', function(){

});
$('body').on('click', '.put_off', function(){

});
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 10:59:39
Quote Anchor link
Ger van Steenderen je oplossing werkt. Bedankt. Erwin H bedankt voor de hulp. Heb jou oplossing niet werkend gekregen.
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 11:19:49
Quote Anchor link
Daar zou ik dan alsnog wel naar kijken als ik jou was. Het grote voordeel van on() boven click() (en andere event handlers) is dat on() altijd werkt, ook op dynamisch gegenereerde elementen, terwijl click alleen werkt op de elementen die bij het laden van de pagina aanwezig zijn. Of eigenlijk beter gezegd, die aanwezig zijn op het moment dat je de event handler functie bindt. Daarnaast is on() ook nog eens sneller dan click().
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2013 11:45:41
Quote Anchor link
Volgens de jquery handleiding is .click een verkorte versie van .on('click') of .trigger('click').
Het is inderdaad beter om .on te gebruiken, maar het effect zal in dit geval hetzelfde blijven, bij het inladen van het document krijgen de elementen met de class put_off de functie om de checkbox 'aan te zetten' (en omgekeerd).
JQuery documentatie:
Event handlers are bound only to the currently selected elements; they must exist on the page at the time your code makes the call to .on()
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 13:13:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 03/07/2013 11:45:41:
Volgens de jquery handleiding is .click een verkorte versie van .on('click') of .trigger('click').
Het is inderdaad beter om .on te gebruiken, maar het effect zal in dit geval hetzelfde blijven, bij het inladen van het document krijgen de elementen met de class put_off de functie om de checkbox 'aan te zetten' (en omgekeerd).
JQuery documentatie:
Event handlers are bound only to the currently selected elements; they must exist on the page at the time your code makes the call to .on()





Ik heb het nu werkend met onclick. Ik gebruikte een te verouderde versie van jquery, namelijk jquery 1.3.1. Maar wat ik mij dan afvraag is als click() een eenvoudige manier is van on('click') waarom is deze dan pas ingevoerd bij jquery 1.7+?

De reden waarom ik een verouderde versie gebruikte was, omdat ik mijn slider eerst had draaien op een buggie jquery script blijkt nu. Ik gebruikte jquery 1.6 volgens mij gehost bij google. Die veroorzaakte een raar resultaat van mijn functie in de slider.
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 14:51:18
Quote Anchor link
Dat verklaart inderdaad waarom het eerder niet werkte, had ik natuurlijk er wel bij kunnen zetten.
In jquery bestond on() niet voor versie 1.7. click() was toen dus ook nog geen shorthand voor on('click'). Bij de introductie van on() is dat veranderd.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2013 14:52:53
Quote Anchor link
Ik denk dat eenvoudiger niet de juiste uitdrukking is.
Met .click kan je zowel een eventhandler toekennen als de event triggeren.
Dan moet jQuery dus 'uit gaan zoeken' wat jouw bedoeling is, terwijl dat met .on of .trigger al duidelijk is.
En in die zin is het dus sneller.

Wat nu precies de reden is dat .click is ingevoerd weet ik niet, daarvoor werk ik nog niet lang genoeg met jQuery.
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 15:04:27
Quote Anchor link
Erwin H op 03/07/2013 14:51:18:
Dat verklaart inderdaad waarom het eerder niet werkte, had ik natuurlijk er wel bij kunnen zetten.
In jquery bestond on() niet voor versie 1.7. click() was toen dus ook nog geen shorthand voor on('click'). Bij de introductie van on() is dat veranderd.


Is het verstandig om altijd de nieuwste versie te gebruiken? Er is zover ik kan vinden een lijst met bijvoorbeeld nightly/unstable of stable versies. of zijn ze ten alle tijden stabiel in gebruik als ze uit worden gebracht.(Dan doen ze het beter dan google)
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 15:42:37
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 03/07/2013 14:52:53:
Wat nu precies de reden is dat .click is ingevoerd weet ik niet, daarvoor werk ik nog niet lang genoeg met jQuery.

click was er eerst. De goede vraag is dus waarom die nog bestaat. Ik neem aan vanwege backwards compatibility.
Martijn L op 03/07/2013 15:04:27:
Is het verstandig om altijd de nieuwste versie te gebruiken? Er is zover ik kan vinden een lijst met bijvoorbeeld nightly/unstable of stable versies. of zijn ze ten alle tijden stabiel in gebruik als ze uit worden gebracht.

In principe wel, maar nu 2.0 uit is moet je dan wel een keuze maken vanwege het feit dat men support voor een aantal (oude) browsers daarin heeft laten vallen. Wil je die dus nog ondersteunen dan moet je op 1.9 blijven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.