[opgelost]Probleem met inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Landleven Tips

Landleven Tips

25/04/2013 18:52:32
Quote Anchor link
Ik heb het probleem inmiddels op een andere manier opgelost. In ieder geval bedankt voor het kijken en helpen.

Hallo,

Momenteel zit ik met een probleem waar ik maar niet uit raak. Ik ben bezig met een (oud) login systeem te vernieuwen en te verbeteren. Nou ging ik het eerst testen op mijn localhost en uit mijn verbazing deed hij niet meer dan wat hij moet doen, ik krijg nu namelijk zodra ik probeer in te loggen de melding te zien dat er geen gebruikersnaam of wachtwoord is ingevoerd. Hieronder de code;

login_check.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
    $root
="/home/a8200271/public_html/V1.2/";
    include_once $root.'/core/init.php';
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    

        if(empty($username) || empty($password)) {
            if(empty($username)) {
                $errors[] = 'Vul een gebruikersnaam in';
            }

            if(empty($password)) {
                $errors[] = 'Vul een wachtwoord in';
            }
        }
else {
            $login = m_login($username, $password);
            if($login === false) {
                $errors[] = 'Sorry er is geen gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd.';
            }
else {
                $_SESSION['uid'] = $login;
                echo 'Session set';
                echo $_SESSION['uid'];
            }
                
        }
    }
else {
        header('Location: index.php');
        exit();
    }

?>


    <div class="container" style="margin-top: 5%;">
    <p>
        <h3>Oeps...</h3>
        Er ging iets fout;<?php echo output_errors($errors); ?>
    </p>
    </div>
<?php
    include $root.'includes/hero-unit.php';
?>


functie m_login
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function m_login($username, $password) {
        $user_id  = m_userid($username);
        $password = sha1($password);
        
        echo $password;
    
        return (mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(userid) FROM admins WHERE username = '". mysql_real_escape_string($username) ."' AND password = '$password'"), 0) == 1) ? $user_id : false;
    }

?>


Ik hoop dat jullie de fout kunnen vinden, ik ben er al ruim 2 uur mee bezig.

[update]Even ter toevoeging, het gaat dus fout bij regel 18 van login_check.php
Gewijzigd op 25/04/2013 19:54:28 door Landleven Tips
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:13:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2013 18:57:46
Quote Anchor link
Zou je even een goede titel willen verzinnen door je bericht aan te passen?
Alvast bedankt!

Ikzelf zie dat je de session_start(); mist.
Gewijzigd op 25/04/2013 18:58:33 door - Ariën -
 
Landleven Tips

Landleven Tips

25/04/2013 19:00:42
Quote Anchor link
Hallo Aar,

Ik heb de titel aangepast, de session_start() zit in mijn init.php die ik include.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/08/2013 02:15:34
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb het probleem inmiddels op een andere manier opgelost. In ieder geval bedankt voor het kijken en helpen.


Kun je dan ook ff zeggen hoe je het hebt opgelost, dan hebben andere er misschien ook wat aan.
Gewijzigd op 30/08/2013 02:18:41 door Niek Kasius
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.