[Opgelost]Vreemd gedrag unset ()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »
M A

M A

07/06/2011 20:16:54
Quote Anchor link
Hallo,
in de onderstaande code gedraagt de methode resetErrors () zich vreemd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
// file classes.php

class A
{
  private $errors;

  public function A ()
  {

    $this -> errors = array ();
   }


   public function getErrors ()
  {

    return $this -> errors;
  }


  public function resetErrors ()
  {

    unset ($this -> errors);
    $this -> errors = array ();
  }


  public function doSomeThing ()
  {

    B::doSomeThing ($this -> errors);
  }
}


class B
{
  public static function doSomeThing (&$errors)
  {

    if (1>2)
      $errors [] = "No, it is not possible";
    else
      $errors [] = "YES";
  }
}


class C
{
  public static function getErrorMessage ($errors)
  {

    $result = "";
    foreach ($errors as $error)
      $result .= $error;
    return $result;
  }
}

?>


en het bestand index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
  // file index.php
  include_once 'classes.php';

  session_start ();

  if (!isset ($_SESSION ['test'])
    $_SESSION ['test'] = new A ();

  $_SESSION ['test'] -> doSomeThing ();

  echo '<html><head><title>TEST</title></head><body>' .
    C::getErrorMessage ($_SESSION ['test'] -> getErrors ()) .
    '</body></html>';

  $_SESSION ['test'] -> resetErrors ();
?>


Als de code wordt uitgevoerd is, is de array errors bij het uitvoeren van getErrorMessage () leeg.
Nu als ik de laatste regel weg haal (dus $_SESSION ['test'] -> resetErrors ();) dan verschijnt het error-bericht wel op het scherm maar oude berichten blijven in de array.
Heeft iemand enig idee hoe dit komt?
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 08/06/2011 00:18:54 door M A
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:51:22
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/06/2011 22:17:09
Quote Anchor link
Ik zou in index.php de session start direct na het openen van php zetten en daarna pas een include doen.

Geen idee of het enig effect heeft, maar moet in $this -> erros = array (); (regel 10, classes.php) niet errors zijn?
 
Arjan -

Arjan -

07/06/2011 22:36:41
Quote Anchor link
Het is sowieso raar om eerst een unset() uit te voeren en vervolgens weer de variabele te definiëren. Een $this->errors = array(); is voldoende om een (lege) array aan te maken.
Unset verwijderd de gegeven variabele, waardoor officieel de variabale $this->errors niet meer bestaat, dus daarna deze weer aanmaken is onlogisch.
 
M A

M A

07/06/2011 22:58:57
Quote Anchor link
@Obelix en Idefix
ik heb die regel al aangepast. Dank je wel! Session start heeft daar niets mee te maken.

@Arjan:
Ik heb deze ook uitgeprobeerd met hetzelfde resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
class A
{
  private $errors;

  public function A ()
  {
    $this -> errors = array (0);
   }

   public function getErrors ()
  {
    return $this -> errors;
  }

  public function resetErrors ()
  {
    foreach ($this -> errors as $index => $error)
      if ($index != 0)
        unset ($this -> errors [$index]);
  }

  public function doSomeThing ()
  {
    B::doSomeThing ($this -> errors);
  }
}

Maar deze heeft ook niet geholpen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/06/2011 23:15:42
Quote Anchor link
@Obelix en Idefix
Dan krijg je juist een error dat de classe A niet gevonden kan worden.
Hij zet een A object in de sessie, dus bij session_start() moet die classe beschikbaar zijn, of een autoloader geregistreerd zijn die classe A kan vinden.
Dus tenzij je via een php.ini/.htaccess standaard een php bestand vooraf laat includen zal je session_start() niet als eerste aan kunnen roepen.

@M A
Je hebt wel telkens nadat je een verandering hebt aangemaakt even een keer $_SESSION = array(); aangeroepen of je PHPSESSID cookie verwijderd?
Met de code uit je openingspost, na een extra ')' op regel 7 van index.php toegevoegd te hebben, krijg ik braaf 'YES' te zien op mijn scherm.

PS. gebruik a.u.b. curly brackets ('{' & '}') bij if, for, while etc. statements!
 
M A

M A

08/06/2011 00:15:41
Quote Anchor link
Dos Moonen op 07/06/2011 23:15:42:
@Obelix en Idefix
Dan krijg je juist een error dat de classe A niet gevonden kan worden.
Hij zet een A object in de sessie, dus bij session_start() moet die classe beschikbaar zijn, of een autoloader geregistreerd zijn die classe A kan vinden.
Dus tenzij je via een php.ini/.htaccess standaard een php bestand vooraf laat includen zal je session_start() niet als eerste aan kunnen roepen.

@M A
Je hebt wel telkens nadat je een verandering hebt aangemaakt even een keer $_SESSION = array(); aangeroepen of je PHPSESSID cookie verwijderd?
Met de code uit je openingspost, na een extra ')' op regel 7 van index.php toegevoegd te hebben, krijg ik braaf 'YES' te zien op mijn scherm.

PS. gebruik a.u.b. curly brackets ('{' & '}') bij if, for, while etc. statements!

@Dos Moonen:
Thanx! In de echte code had ik een header gebruikt waarna geen die stond. Dat was de boosdoener. Jouw reactie was een eyeopener.
Gewijzigd op 08/06/2011 00:18:19 door M A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.