[Opgelost]Vreemd gedrag unset ()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
M A

M A

07/06/2011 20:16:54
Quote Anchor link
Hallo,
in de onderstaande code gedraagt de methode resetErrors () zich vreemd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
// file classes.php

class A
{
  private $errors;

  public function A ()
  {

    $this -> errors = array ();
   }


   public function getErrors ()
  {

    return $this -> errors;
  }


  public function resetErrors ()
  {

    unset ($this -> errors);
    $this -> errors = array ();
  }


  public function doSomeThing ()
  {

    B::doSomeThing ($this -> errors);
  }
}


class B
{
  public static function doSomeThing (&$errors)
  {

    if (1>2)
      $errors [] = "No, it is not possible";
    else
      $errors [] = "YES";
  }
}


class C
{
  public static function getErrorMessage ($errors)
  {

    $result = "";
    foreach ($errors as $error)
      $result .= $error;
    return $result;
  }
}

?>


en het bestand index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
  // file index.php
  include_once 'classes.php';

  session_start ();

  if (!isset ($_SESSION ['test'])
    $_SESSION ['test'] = new A ();

  $_SESSION ['test'] -> doSomeThing ();

  echo '<html><head><title>TEST</title></head><body>' .
    C::getErrorMessage ($_SESSION ['test'] -> getErrors ()) .
    '</body></html>';

  $_SESSION ['test'] -> resetErrors ();
?>


Als de code wordt uitgevoerd is, is de array errors bij het uitvoeren van getErrorMessage () leeg.
Nu als ik de laatste regel weg haal (dus $_SESSION ['test'] -> resetErrors ();) dan verschijnt het error-bericht wel op het scherm maar oude berichten blijven in de array.
Heeft iemand enig idee hoe dit komt?
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 08/06/2011 00:18:54 door M A
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:57:37
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/06/2011 22:17:09
Quote Anchor link
Ik zou in index.php de session start direct na het openen van php zetten en daarna pas een include doen.

Geen idee of het enig effect heeft, maar moet in $this -> erros = array (); (regel 10, classes.php) niet errors zijn?
 
Arjan -

Arjan -

07/06/2011 22:36:41
Quote Anchor link
Het is sowieso raar om eerst een unset() uit te voeren en vervolgens weer de variabele te definiëren. Een $this->errors = array(); is voldoende om een (lege) array aan te maken.
Unset verwijderd de gegeven variabele, waardoor officieel de variabale $this->errors niet meer bestaat, dus daarna deze weer aanmaken is onlogisch.
 
M A

M A

07/06/2011 22:58:57
Quote Anchor link
@Obelix en Idefix
ik heb die regel al aangepast. Dank je wel! Session start heeft daar niets mee te maken.

@Arjan:
Ik heb deze ook uitgeprobeerd met hetzelfde resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
class A
{
  private $errors;

  public function A ()
  {
    $this -> errors = array (0);
   }

   public function getErrors ()
  {
    return $this -> errors;
  }

  public function resetErrors ()
  {
    foreach ($this -> errors as $index => $error)
      if ($index != 0)
        unset ($this -> errors [$index]);
  }

  public function doSomeThing ()
  {
    B::doSomeThing ($this -> errors);
  }
}

Maar deze heeft ook niet geholpen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/06/2011 23:15:42
Quote Anchor link
@Obelix en Idefix
Dan krijg je juist een error dat de classe A niet gevonden kan worden.
Hij zet een A object in de sessie, dus bij session_start() moet die classe beschikbaar zijn, of een autoloader geregistreerd zijn die classe A kan vinden.
Dus tenzij je via een php.ini/.htaccess standaard een php bestand vooraf laat includen zal je session_start() niet als eerste aan kunnen roepen.

@M A
Je hebt wel telkens nadat je een verandering hebt aangemaakt even een keer $_SESSION = array(); aangeroepen of je PHPSESSID cookie verwijderd?
Met de code uit je openingspost, na een extra ')' op regel 7 van index.php toegevoegd te hebben, krijg ik braaf 'YES' te zien op mijn scherm.

PS. gebruik a.u.b. curly brackets ('{' & '}') bij if, for, while etc. statements!
 
M A

M A

08/06/2011 00:15:41
Quote Anchor link
Dos Moonen op 07/06/2011 23:15:42:
@Obelix en Idefix
Dan krijg je juist een error dat de classe A niet gevonden kan worden.
Hij zet een A object in de sessie, dus bij session_start() moet die classe beschikbaar zijn, of een autoloader geregistreerd zijn die classe A kan vinden.
Dus tenzij je via een php.ini/.htaccess standaard een php bestand vooraf laat includen zal je session_start() niet als eerste aan kunnen roepen.

@M A
Je hebt wel telkens nadat je een verandering hebt aangemaakt even een keer $_SESSION = array(); aangeroepen of je PHPSESSID cookie verwijderd?
Met de code uit je openingspost, na een extra ')' op regel 7 van index.php toegevoegd te hebben, krijg ik braaf 'YES' te zien op mijn scherm.

PS. gebruik a.u.b. curly brackets ('{' & '}') bij if, for, while etc. statements!

@Dos Moonen:
Thanx! In de echte code had ik een header gebruikt waarna geen die stond. Dat was de boosdoener. Jouw reactie was een eyeopener.
Gewijzigd op 08/06/2011 00:18:19 door M A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.