ophalen records uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Arendse

Peter Arendse

04/03/2008 19:18:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,
Via mijn online reserveringsscript worden de reserveringen via email verzonden en opgeslagen in de database.
Alleen het uitlezen van deze database geeft wat problemen.
Omdat er meerder mogelijkheden van reserveren zijn(alleen wegbrengen, retour, enz) en niet alle velden soms zijn ingevuld, wil ik alleen op het scherm zien als de kolom werkelijk een waarde heeft.
Iets gaat er mis, want bij het ophalen houdt ik een mooi wit scherm!?!?
Wie ziet de fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
include("header.html");
include("db_werk.php");
$mysql_id=mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass)
or die("kan geen verbinding maken met de de database: ".mysql_error());
mysql_select_db("schipholreservering", $mysql_id);
$sql="select * from schipholreservering";
$res=mysql_query($sql);
$fout=mysql_errno($mysql_id);
if ($fout != 0) {
$fout=mysql_error($mysql_id);
echo '<font color="#FF2306">' . $fout . '</font>';
mysql_close($mysql_id);
echo '</body></html>';
exit;

}


$mysql_id=mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass)
or die("kan geen verbinding maken met de de database: ".mysql_error());
mysql_select_db("schipholreservering", $mysql_id);
$sql= "select CONCAT(
    ELT(DAYOFWEEK(datum),
    'zondag',
     'maandag',
     'dinsdag',
     'woensdag',
     'donderdag',
     'vrijdag',
     'zaterdag'),
    ' ',
    DAYOFMONTH(datum),
    ' ',
    ELT(MONTH(datum),
    'januari',
    'februari',
    'maart',
    'april',
    'mei',
    'juni',
    'juli',
    'augustus',
    'september',
    'oktober',
    'november',
    'december'),
    ' ',
    YEAR(datum)
) AS datum_NL,DATE_FORMAT( datum, '%H:%i' ) AS tijd_NL,
naam,
adres,
woonplaats,
bedrijf,
telefoonnummer,
emailadres,
aantalpersonen,
datum1,
datum2,
datum3,
mobiel,
vluchtnummer,
opmerkingen,
contant,
creditcard,
telefonisch_bevestigen,
via_email_bevestigen,partner,
kop
from schipholreservering
ORDER BY datum ASC"
;

$res=mysql_query($sql);

$fout=mysql_errno($mysql_id);
        if ($fout != 0) {
        $fout=mysql_error($mysql_id);
        echo '<font color="#FF2306">' . $fout . '</font>';
        mysql_close($mysql_id);
        echo '</body></html>';
        exit;  
 }

  $datum1 = date("Y-m-d H:i");
  $datum2 = date("Y-m-d H:i");
  $datum3 = date("Y-m-d H:i");
  $datum4 = date("Y-m-d H:i");
  
  $ophalen= array(
        'Gemaakt op' => $res['datum'] .'' . $aResultaat['kop'],
        'Naam' => $res['naam'],
        'Adres' => $res['adres'],
        'Woonplaats' => $res['woonplaats'],
        'Bedrijf' => $res['bedrijf'],
        'Telefoonnummer' => $res['telefoonnummer'],
        'Emailadres' => $res['emailadres'],
        'Aantal personen' => $res['aantalpersonen'],
        'Vertrekdatum en tijd enkele rit' => $res['datum1'],
        'Vertrekdatum en tijd retour rit' => $res['datum2'],
        'Afhaaldatum en tijd enkele rit' => $res['datum3'],
        'Afhaaldatum en tijd retour rit' => $res['datum4'],
        'Mobiel telefoonnummer' => $res['mobiel'],
        'Vluchtnummer' => $res['vluchtnummer'],
        'Opmerkingen' => $res['opmerkingen'],
        'Contante betaling' => $res['contant'],
        'Betaling met creditcard' => $res['creditcard'],
        'Telefonische bevestiging' => $res['telefonisch_bevestigen'],
        'Bevestiging per email' => $res['via_email_bevestigen']
        );

    
  foreach($ophalen as $sKey => $sValue)  
        {

        if(trim($sValue) != '')
          
      echo '<li>'.$key.':  <b><font color =\"ff66ff\">'.$sValue.'</font></b></li>';
                  
           
           }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:08:36
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Ik zie 2 keer een exit. Misschien stopt het script daar. Zet daar even een echo voor, zodat je weet waar je bent.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

04/03/2008 19:36:00
Quote Anchor link
Hallo San The,
Eigenlijk staat er twee keer het zelfde toch, alleen selecteer ik eerst alles, en in de volgende query selecteer ik gedefinieerd.
Due eigenlijk kan ik die bovenste wel weghalen toch?
Ik heb dit verwijderd en heb onder de query, echo $res; geplaats en dat geeft:Resource id #13
Als ik echo $uitvoer; doe, krijg ik alleen array op het scherm te zien?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.