ophogen van $i werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

13/10/2006 19:47:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb de onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
foreach($wagen as $products) {
      // Split
      /*
        $product[x] -->
           x == 0 -> product id
           x == 1 -> hoeveelheid
      */

      $product = explode(",",$products);

      // Get product info
      $sql = "SELECT schoenen.id, schoenen.schoennaam, schoenen.prijs, schoenen.merk_id, merken.merknaam
             FROM schoenen, merken
             WHERE schoenen.id = "
.$product[0]." AND schoenen.merk_id = merken.id";   // Weet je nog, uit die sessie
            
      $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error()."<br>in file ".__FILE__." on line ".__LINE__);

$i=1;
     while ($row = mysql_fetch_assoc($query)) {
    
      $id = $row['id'];
      $merknaam = $row['merknaam'];
      $prijs = $row['prijs'];
      $schoennaam = $row['schoennaam'];
  echo '
  <INPUT type="hidden" NAME="itemNumber'
.$i.'" VALUE="'.$id.'">
  <INPUT type="hidden" NAME="itemDescription'
.$i.'" VALUE="'.$schoennaam.'">
  <INPUT type="hidden" NAME="itemQuantity'
.$i.'" VALUE="'.$product[1].'">
  <INPUT type="hidden" NAME="itemPrice'
.$i.'" VALUE="'.($prijs*100).'">';
$i++;
}
}

?>


Er moet een hidden formulier gegenereerd worden op basis van de gegevens uit de sessie. Dat werkt prima. Alleen de veldnamen ($i) moeten met 1 opgehoogd worden. Nu blijft de waarde 1.

Alvast bedankt
Groet
Gert
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:21:15
 
PHP Newbie

PHP Newbie

13/10/2006 19:49:00
Quote Anchor link
komt omdat je 1 nergens aanmaakt

voor de foreach moet je even $i = 0; zetten
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

13/10/2006 19:49:00
Quote Anchor link
weet het even niet zeker, maar volgens mij moet je die ; weglaten achter $i++
 
Benny Lava

Benny Lava

13/10/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 13.10.2006 19:49:
weet het even niet zeker, maar volgens mij moet je die ; weglaten achter $i++


Nee, je moet hem wel afsluiten dat klopt.

Maar wat Neb al zei je moet de var. $i even voor de foreach lus zetten..
en $i=1 weg halen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Benny Lava
 
Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

13/10/2006 19:54:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat ik de $i dan voor de forech wel op 1 moet zetten
 
PHP Newbie

PHP Newbie

13/10/2006 19:55:00
Quote Anchor link
O, die op regel 18 had ik niet gezien ;-)

Wat er nu gebeurd is dat je bij iedere foreach 1 op 1 zet, vervolgens verhoog je hem onderaan met 1, dus is ie 2, en bij de volgende foreach zet je hem weer terug op 1.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

13/10/2006 19:57:00
Quote Anchor link
Gert schreef op 13.10.2006 19:54:
Ik neem aan dat ik de $i dan voor de forech wel op 1 moet zetten


of op 0
 
- SanThe -

- SanThe -

13/10/2006 20:48:00
Quote Anchor link
Zet $i=1; eens helemaal bovenin, for de foreach.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.