Oplosing voor javascript object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joey Drieling

Joey Drieling

20/03/2011 17:58:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik kom er ff niet uit heb een javascript object gemaakt maar weet niet hoe ik de functies moet aan roepen, want ik kan nu niet de volgende functies aanroepen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
.show();
.update();


Ik weet dat als ik er een var voor set het wel werkt maar dan moet ik elke keer een var aan maken zo als dit bijvoorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
  var joey =  new Gebruiker('Joey', '20');
  joey.show();
  joey.update('21');


Op dit moment heb ik dit gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<script type="text/javascript">
<!--
function Gebruiker(naam, leeftijd) {
   this.naam = naam;
   this.leeftijd = leeftijd;
}

Gebruiker.prototype.show = function() {
   alert('Hallo '+this.naam+' je bent '+this.leeftijd+' jaar toch?');
}

Gebruiker.prototype.update = function(leeftijd) {
   this.leeftijd = leeftijd;
   this.show();
}

function nieuwe_gebruiker(){
   var nieuwe_naam = prompt("Wat is je naam.", "");
   var nieuwe_leeftijd = prompt("Wat is je leeftijd.", "");

   new Gebruiker(nieuwe_naam, nieuwe_leeftijd);
}

// -->
</script>
<button id="maak_gebruiker" onclick="javascript:nieuwe_gebruiker();">Maak nieuwe gebruiker</button>

Maar kan ff geen andere manier om nieuwe gebruikers toe te voegen en dan toch de functies te kunne aan roepen bedenken. Dus als iemand kan helpen bij voorbaat dank.
Gewijzigd op 20/03/2011 18:24:33 door Joey Drieling
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:21:36
 
Maarten PHP

Maarten PHP

20/03/2011 18:09:13
Quote Anchor link
Krijg je een error in je foutconsole van FF.
Gewijzigd op 20/03/2011 18:09:30 door Maarten PHP
 
Joey Drieling

Joey Drieling

20/03/2011 18:18:51
Quote Anchor link
Ik krijg geen errors ik weet alleen geen oplosing voor wat ik wil.
 
Jelmer -

Jelmer -

20/03/2011 22:09:51
Quote Anchor link
Wat wil je dan precies?
 
Joey Drieling

Joey Drieling

20/03/2011 22:26:07
Quote Anchor link
Als er een var voor set is die object er aan gekopelt en kan je de functies aanroepen. Maar ik weet niet van te vooren hoeveel gebruikers er worden toe ge voegd en om nou heel veel vars aan te maaken lijkt mij ook niet de bedoeling.

Maar ik wil dus dat je gebruikers kan toevoegen en die gegevens dan tijdelijk op kan slaan zo dat ik laater die gegevens weer kan gebruiken of verstuuren naar de server bijvoorbeeld.
Gewijzigd op 20/03/2011 22:26:59 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.