Opmaak IBAN-invulveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 13:56:48
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met de volgende uitdaging:
Ik wil dat de gebruiker een "mooi" opgemaakt invulveld krijgt te zien bij het invullen van een IBAN-nummer.
Alleen ontbreekt mij de inspiratie op dit moment om iets te bouwen. Ik wil n.l. dat
1. Om ELK in te vullen veld bijv een [ en ] staan, het liefst gestippeld
2. Dat na het invullen van het vereiste teken (cijfer of letter) de cursor overspringt naar het volgende in te vullen veld
3. De letters automatisch in KAPITAAL worden getoond (dit heb ik al voor elkaar)

Het zoeken naar voorbeelden, o.a. op deze site, heeft mij nog niet veel opgeleverd.
Zijn er al bestaande oplossingen?


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.upper { text-transform: uppercase; }


HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<label>IBAN-code:</label><br/>
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1"/>
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
<input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
<input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />&nbsp;&nbsp;
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;


De html-code lukt nog niet met:
a. Overspringen naar volgend veld
b. Er kunnen meer tekens in één veld worden ingevuld
c. Ik krijg de [ en ] niet in het inputveld te zien
d. De tussenruimte tussen de inputvelden krijg ik niet weg


George
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:00:19
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:05:44
Quote Anchor link
Ik zou de inputs op size="4" zetten, en de laatste op size="2", want het is gebruikelijk om een IBAN weer te geven in groepen van 4 karakters:

NL## BANK #### #### ##
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:07:32
Quote Anchor link
Waarom verschillende velden, en niet gewoon 1 geheel?
Als het bedoeld is om leesbaarheid te vergroten en ev.t. typfouten te minimaliseren, dan kan je je beroepen op de checksumcontrole van de 'Proef van de Elf' waar een rekeningnummer aan moet voldoen, en een controle op het getal halverwege de IBAN-code.

Deze is op een simpele manier te berekenen:
http://www.ibannl.org/uitleg-over-iban/
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 14:10:43
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik zover:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<section>
        <article>
            <div class="kader900">
                <label>IBAN-nummer:</label><br />
                <label>IBAN-code:</label><br/>
                <input class=" veldopmaak upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class=" veldopmaak upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
            </div>
        </article>
    </section>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
.upper {  
    text-transform: uppercase;
}

.veldopmaak {
    border-style: dashed;
    width: 12px;
}


Ik wil graag EEN teken per invulveld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:11:35
Quote Anchor link
Ik betwijfel persoonlijk of dit op een mobiele device goed zal werken?
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2014 14:12:13
Quote Anchor link
is ook een beetje jammer als je middels copy-paste je nummer wilt plaatsen

Toevoeging op 14/08/2014 14:13:56:

misschien ter inspiratie: http://bradfrostweb.com/blog/post/single-field-credit-card-input-pattern/
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 14:38:54
Quote Anchor link
Wie heeft er nog een suggestie om de cursor steeds naar het volgende veld te laten springen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:43:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function toNextField(el,content){
    if (content.length==el.maxLength){
      next=el.tabIndex
      if (next<document.forms[0].elements.length){
        document.forms[0].elements[next].focus()
        }
    }
}
</script>
</head>

<body>
<form>
<input size="3" tabindex="1" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
<input size="3" tabindex="2" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
<input size="3" tabindex="3" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
</form>
</body>
</html>


Maar ik geef eerlijk toe. Dit is een grote crime als je wilt copy-pasten.
Ik vraag me nog steeds af waarom je expliciet meerdere inputvelden wilt hebben?
Gewijzigd op 14/08/2014 14:45:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:44:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input onkeyup="document.getElementById('id_van_volgende_input').focus();" />
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2014 14:46:15
Quote Anchor link
als je dat per se wilt doen, zorg dan dat het 100% fool-proof is: paste met de muis? dus niet alleen op key-up reageren.

backspace doet wat anders dan een andere toets, dus reageer daar ook goed op.
cursor toetsen ook goed afvangen

Flink wat situaties om rekening mee te houden. Ik herinner me nog een bank-omgeving waar de betalingskenmerken van een acceptgiro ook niet altijd goed gingen. is dus kennelijk best moeilijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2014 14:51:05
Quote Anchor link
@Ward: Leuk bij een backspace... toch?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:57:43
Quote Anchor link
Niet aan gedacht: ik maak nooit geen fouten ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.