Opmaak in ontvangstbevestiging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roos

Roos

06/04/2008 20:13:00
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van een formulier waarbij de inzender van het formulier automatisch een ontvangstbericht in zijn/haar mailbox krijgt.

Nu wil ik dat bericht qua stijl wat aanpassen.

Dus in dat bericht bv. een<h2> of een class gebruiken.

Hoe doe ik dat precies? Bijvoorbeeld het woordje 'bevestiging' in een groter lettertype......

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$Antwoord="Geachte Mijnheer/Mevrouw,

Dit is een bevestiging dat uw e-mail is verzonden naar etc ";
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 19:00:28
 
Toine vd P

Toine vd P

06/04/2008 20:16:00
Quote Anchor link
Je tekst b.v.

$antwoord = '<span class="nadruk1">Belangrijke</span dingen.';

en dan in je head

<style type="text/css">
.nadruk{
font-family: tahoma;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
}
</style>
 
Roos

Roos

06/04/2008 20:23:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie maar ik krijg een parse error

Dit had ik geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'<span class="size10">testje</span>'


Aan de pagina waarop het formulier staat is een css gekoppeld........

Misschien iets van een escape?? of zo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 

06/04/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Glazen bollen bestaan niet. Wat is je error?
Stuur ook gewoon plain text mee.
Met swiftmailer of phpmailer gaat het allemaal een stukje makkelijker.
 
Jacques

jacques

07/04/2008 01:58:00
Quote Anchor link
Hallo,
Maak de juiste "header aan!

Jacques.
 

07/04/2008 02:06:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 07.04.2008 01:58:
Hallo,
Maak de juiste "header aan!

Jacques.

Welke dan? Misschien is dat dan wel handig om er bij te vermelding of een link naar iets te maken (ja, die link werkt, en lees dat hele artikel maar door, goed artikel).

@Jacques, lees mijn reactie hier eens...
 
Bas Matthee

Bas Matthee

07/04/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Deze heb ik ooit eens geschreven, hoef je geen headersw in te stellen, gewoon HTML code in je $bericht gebruiken en alles komt voor de bakker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php

//////////////////////////////////////////////////////////
// Mail class                                           //
// Author: Bas Matthee                                  //
// Date: March 2008                                     //
// Version: 1.0                                         //
//////////////////////////////////////////////////////////


class Mail {
    
    var
$MailTarget;
    var
$MailHeaders;
    var
$MailMessage;
    var
$EndOfMessage;
    var
$MailSubject;
    
    function
SetMessage($MailMessage, $MailSender='[email protected]', $MailFrom='Congrez.nl Aanmeldmodule', $MailSubject = 'U bent aangemeld!') {
        
        $this->MailSubject = $MailSubject;
        $this->SetHeaders($MailSender, $MailSubject, $MailFrom, $MailMessage);
        
    }
        
    function
SetHeaders($MailSender, $MailSubject, $MailFrom, $MailMessage) {
        
        //add From: header and return-Path
        $this->MailHeaders = "Return-Path: " . $MailFrom . "\n";        
        $this->MailHeaders .= "From: " . $MailSender . "\n";
        
        //specify MIME version 1.0
        $this->MailHeaders .= "MIME-Version: 1.0\n";
        
        //Unique boundary
        $boundary = 'MAILCLASS';
        
        //tell e-mail client this e-mail contains alternate versions
        $this->MailHeaders .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary = $boundary\n\n";
        
        $this->MailMessage = "--$boundary\n" .
                                 "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\n" .
                                 "Content-Transfer-Encoding: base64\n\n";
                                
           $this->MailMessage .= chunk_split(base64_encode($MailMessage));                       
    }

    
    function
SendMail($MailTarget) {
        
        if (mail($MailTarget, $this->MailSubject, $this->MailMessage, $this->MailHeaders)) {
            
            return true;
            
        }
else {
            
            return false;
            
        }
        
    }
    
}

?>


Gebruik: in function SetMessage de standaardwaarden aanpassen, naar de waarden die jij wilt (indien je meerdere mails met dezelfde afzender wilt versturen, dit scheelt parameters in je pagina-code), of gewoon het volgende typen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$Mailtje
= new Mail;
$Mailtje->SetMessage($hetbericht, $afzender, $afzender_omschrijving, $onderwerp);
$Mailtje->SendMail($waarhetmailtjenaartoemoet);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Matthee
 
Roos

Roos

07/04/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Bovenstaande kan ik niet allemaal volgen. Sorry. In ieder geval bedankt voor de moeite.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.