opnieuw laden van bestandjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

16/02/2004 21:35:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nieuw met PHP, dus als ik rare termen
gebruik hoor ik het wel.

Mijn eerste probleem:
Wanneer ik een php-bestandje maak
en het daarna test kom ik er regelmatig
achter dat ik een foutje heb gemaakt.
Wanneer ik dan dit foutje corrigeer en
het bestandje opnieuw test, wordt de oude
code gebruikt. Dit gebeurt ook wanneer ik
de aangepaste code opsla onder naam2.php

Blijkbaar wordt de code ergens in een geheugen
weggezet. Ik heb al geprobeerd om IE op nieuw
te starten en om Apache opnieuw te starten, maar
het mag allemaal niet baten.

Hoe kom ik daarvan af?

mvg,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:00:16
 
Bart Smulders

Bart Smulders

16/02/2004 22:41:00
Quote Anchor link
Probeer eens F5 te drukken wanneer je op je site komt. Refresh van je bestand, hierbij haalt hij opnieuw je pagina op.
 
B a s
Beheerder

B a s

16/02/2004 23:13:00
Quote Anchor link
zet je het wel in de goede directory wanneer je het upload?! (of opslaat) :)
 

17/02/2004 07:15:00
Quote Anchor link
In iedergeval bedankt voor het reageren!

Bart:
Refresh helpt niet...

Bas:
Ja, het staat in de juiste directory.

Toelichting:
Kan het zijn dat er een fout in de code zit, waardoor
het php gedeelte wordt genegeerd?

Code:
<FORM NAME="formulier1" action="formulier1.php" method="get">
Voer alstublieft uw voornaam in: <input type=text name=voornaam><BR><BR>
Voer alstublieft uw achternaam in: <input type=text name=achternaam><BR><BR>
<input type=submit name=verzenden>
</FORM>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($verzenden){
    echo "<b>Hartelijk welkom, $voornaam $achternaam.</b>";
}

?>


Ik zei toch dat ik een beginnen was...:)

mvg,
Peter
 

17/02/2004 10:06:00
Quote Anchor link
Hallo Peter,

Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($_POST["verzenden"])
{

     echo "<b>Hartelijk welkom, " . $_POST['voornaam'] . " " . $_POST['achternaam'] . "</b>";
}

?>
Gewijzigd op 17/02/2004 10:07:00 door
 

21/02/2004 15:52:00
Quote Anchor link
Dank voor de reacties.

Ik probeer een boek door te werken om het
een en ander te leren. Het heeft dan naar mijn
idee, weinig zin om andere codes te gebruiken.
Het moet gewoon werken.

Ik hoorde van mij -aanstaande- schoonvader
dat er een historie instelling zwerft in IE. Die
moest ik maar eens uit zetten.

Ik hoop dat dit gaat werken.

mvg,
Peter
 
Eris -

Eris -

22/02/2004 09:35:00
Quote Anchor link
Ben bang dat dat boek verouderd is :(
 
Bram Z

Bram Z

22/02/2004 11:59:00
Quote Anchor link
en probeer je formulier plaats naar formulier1.php ts sturen naar dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo"$PHP_SELF";?>
 

24/02/2004 00:10:00
Quote Anchor link
Ja klopt, het boek is verouderd. Ik ga trouwen, ja echt waar, dus om te sparen is alles nu low-budget. Dus ook wat oudere -veel goedkopere- boeken.

mvg,
Peter
 
Arend a

Arend a

24/02/2004 00:22:00
Quote Anchor link
Kijk anders eens naar onze gratis en up to date documentatie naar onze php/mysql howto:

http://www.phphulp.nl/docs/howto/

Zoals je later hopelijk zult leren is het nieuwe wat in php geintroduceerd is (standaard is) is de superglobals, waarin de via html/http verstuurde waarden niet meer standaard gedefinieerd worden (dus: <input name="voornaam"> wordt $voornaam). Dit is om hele fundamentele veiligheidredenen uitgezet.

Dit wil niet zeggen dat je niets aan de rest van je boek hebt, maar je moet de scripts even 'vertalen'.

dwz: wanneer men er vanuit gaat dat een variabele verstuurd wordt via http of get kan je in dit geval ook $_REQUEST['voornaam'] inplaats van $voornaam typen, en de rest zal gewoon werken.

Voor de rest heeft php ook constant veranderingen, maar niet dergelijk fundamentele veranderingen. Kleine lichte aanpassingen zijn altijd terug te vinden op www.php.net. Dit is een geweldig naslag systeem wat ik zelf tijdens het coden ook nog regelmatig raadpleeg.

Happy coding,

Adje
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 17:41:00
Quote Anchor link
Kijk ook even of je niet via een proxy kijkt, dat is een geheugen voor webpagina's...

Mozilla/Netscape: Bewerk > Instellingen > Geavanceerd > Proxies
Internet Explorer: Extra > Internet-opties > Verbinidngen > Lan Instellingen > Proxyserver

Je kan ook proberen om de cache van je browser leeg te maken... standaard slaat een browser ongeveer 50 MB aan shit op.. en daar kan best jouw testpagina tussen komen...

Elwin

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 24/02/2004 17:41:00 door Elwin - Fratsloos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.