Oppervlakte berekene dmv function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

30/09/2015 22:19:40
Quote Anchor link
Hallo forumleden, ik zit met een probleem. ik moet een soortvan calculator maken. Ik moet zeg maar een <option oppervlakte, omtrek en inhoud hebben. ernaast moet ik een lege text hebben om iets in tevullen. en naast dat komt een button berekenen. als ik die knop druk dan moet er een antwoord komen van bijvoorbeeld oppervlakte: (vul je bijvoorbeeld 4 in) dan is het 4*4= 16 vierkante meter.

dit is wat ik nu heb ik hoop dat jullie me kunnen helpen thankss!
________________________________________________

<select name="keuze">
<option value="">Oppervlakte </option>
<option value="">Omtrek </option>
<option value="">Inhoud </option>
<input 'text'
<br>
<input type="submit" name="btnSend" value="Berekenen"
</select>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if (isset($_POST["btnSend"])){
  // "Berekenen" clicked
    function Oppervlakte($getal1, $getal2)
    {

        $total = $getal1 * getal2
        return $t
    }
    
    
?>
Gewijzigd op 30/09/2015 22:20:12 door
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:24:04
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2015 22:39:20
Quote Anchor link
Als eerste organiseer je code. Zet PHP boven aan en gebruik daarin geen output (geen echo, geen html)
Ten tweede moet je functies zien als "losse kleine programma-tjes". De code die in de functie staat doet niets zolang je de functie niet aanroept. Daarom is het handig om je functie(s) bovenaan je code te zetten of in een separaat bestand die je vervolgens inlaad. Onderin je code komt je output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

function Oppervlakte($getal1, $getal2)
{

    $total = $getal1 * getal2
    return $t
}

if (isset($_POST["btnSend"]))
{

  // "Berekenen" clicked
}
    
?>

<select name="keuze">
    <option value="">Oppervlakte </option>
    <option value="">Omtrek </option>
    <option value="">Inhoud </option>
    <input type="submit" name="btnSend" value="Berekenen">
</select>


Verder: Ik zie wat onvolledig stukjes HTML en ik mis nog wat verplichte HTML elementen. Wat denk je dat de functie return-ed? $t is een niet bestaande variabele.
Gewijzigd op 30/09/2015 22:40:33 door Frank Nietbelangrijk
 

30/09/2015 22:45:31
Quote Anchor link
Bedankt,

Ik heb het geordend maar het wil maar niet lukken om een uitkomst te krijgen als ik iets in het input"text" gedeelte wat typ. ik weet niet of ik wat fout heb gedaan maar het komt er maar niet
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2015 22:51:59
Quote Anchor link
Een heel simpel maar werkend voorbeeldje zou er zo uit kunnen zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function Oppervlakte($getal1, $getal2)
{

    return $getal1 * getal2;
}


$answer = 'Onbekend';

if (isset($_POST["btnSend"]))
{

    if($_POST['keuze'] == 'Oppervlakte')
    {

        $answer =  Oppervlakte($_POST['getal1'], $_POST['getal2']);
    }
}

    
?>

<!DOCTYPE>
<html>
    <head>
        <title>Calculator</title>
    </head>
    <body>
        <h1>Het antwoord is: <?php echo $answer; ?></h1>
        <form action="" method="POST">
            <select name="keuze">
                    <option>Oppervlakte</option>
                    <option>Omtrek</option>
                    <option>Inhoud</option>
            </select>
            <input type="text" name="getal1">
            <input type="text" name="getal2">
            <input type="submit" name="btnSend" value="Berekenen">
        </form>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 30/09/2015 22:54:35 door Frank Nietbelangrijk
 

30/09/2015 22:57:57
Quote Anchor link
bedankttt nogmaals. Maar zo kan hij toch niet weten welk getal je bedoeld omdat getal1 en getal2 niet bestaat. het is een zelfverzonnen naam.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2015 22:57:58
Quote Anchor link
Ook miste er in jouw eerste bericht een ; op regel 6. Dat zou tot een foutmelding moeten leiden. Zijn de foutmeldingen uitgeschakeld? zet dan het volgende helemaal bovenaan in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
?>


Toevoeging op 30/09/2015 22:59:54:

Probeer het maar eens ;-)

en lees even hier iets meer over functies
 

30/09/2015 23:17:04
Quote Anchor link
Nogmaals, sorry dat ik je stoor,

Maar ik het lukt me echt niet :( ik kom maar niet verder. ik heb al meerdere keren gekeken naar uw simpele code maar die werkt volgens mij ook niet? Kunt u mij nog even helpen?

bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2015 23:31:46
Quote Anchor link
Goed, vertel eens wat je wel te zien krijgt in de browser?
 

30/09/2015 23:36:35
Quote Anchor link
Ik krijg dit( ! ) Parse error: syntax error, unexpected '}' in C:\wamp\www\\php\calculator.php on line 6
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2015 23:39:51
Quote Anchor link
Je mist nog een puntkomma op regel 5. Ik zag dat ook iets later en dus moest ik dat nog even snel wijzigen. Het staat er nu wel in.
 

30/09/2015 23:41:33
Quote Anchor link
toppppppppp heb het gezien bedankt!!!!!!

Toevoeging op 30/09/2015 23:44:39:

Hoe laat ik trouwens die inhoud en omtrek werken? ik heb ze geduplicate en Oppervlakte gewijzigd in Omtrek maar dat wil niet helpen! want dan doet de oppervlakte functie niet meer
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2015 23:49:43
Quote Anchor link
Functies moet je aanmaken EN 1 of meerdere keren aanroepen. Dit aanroepen gebeurt op regel 14. Zoals je kunt lezen uit regel 12 gebeurt dit alleen als er voor Oppervlakte is gekozen. Je kunt deze if kopieren..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if($_POST['keuze'] == 'Oppervlakte')
    {

        $answer =  Oppervlakte($_POST['getal1'], $_POST['getal2']);
    }

    if($_POST['keuze'] == 'Omtrek')
    {

        $answer =  Omtrek($_POST['getal1'], $_POST['getal2']);
    }


?>
 

01/10/2015 09:33:15
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt!!! ik waardeer uw hulp zeer graag!
 

01/10/2015 14:38:13
Quote Anchor link
bedankt Frank, Deze topic kan gesloten worden!
 

01/10/2015 15:02:57
Quote Anchor link
Geachte Beheerder.

Zou u dit topic willen sluiten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 15:05:03
Quote Anchor link
Ik heb de onnodige slowchat verwijderd. Ik zie tot nu toe geen reden om hem te sluiten, tenzij er opnieuw ingegrepen moet worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.