Oppervlaktes en maten uitrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oke okeeee

oke okeeee

01/10/2015 10:50:53
Quote Anchor link
Hallo,
Kunt u mij helpen met een php script te maken om oppervlakte en omtrek en inhoud te bereken met 1 tekst box en een dropdown menu om tussen de opties omtrek, oppervlakte en inhoud te kiezen.
Verder mag ik alleen html en php gebruiken en niet van pagina switchen

Toevoeging op 01/10/2015 10:52:08:

het moet op de pagina uitgerekend worden en het antwoord moet zichtbaar worden
Gewijzigd op 01/10/2015 10:59:03 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:57:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 10:57:24
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd? Want dit klinkt een beetje als een 'huiswerk-opdracht'.
In dit topic staat al een opzet van een dergelijke vraag beschreven.

Ik heb tevens de titel van je topic wat verduidelijkt.
Gewijzigd op 01/10/2015 11:03:18 door - Ariën -
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

01/10/2015 11:38:37
Quote Anchor link
Probeer het is bij je klasgenoot :)

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/oppervlakte-berekene-dmv-function/98694/last/

Welke school zitten jullie eigenlijk dat je dit soort opdrachten krijgt??

Nog leuker is als je de $_POST uivoert in jQuery.
Dan laad je pagina niet eens opnieuw :D
Gewijzigd op 01/10/2015 11:40:07 door Joni Fleischer
 
Randy vsf

Randy vsf

01/10/2015 12:05:36
Quote Anchor link
Joni Fleischer op 01/10/2015 11:38:37:

Nog leuker is als je de $_POST uivoert in jQuery.
Dan laad je pagina niet eens opnieuw :D


Waar moet hij naartoe posten dan?


"Verder mag ik alleen html en php gebruiken en niet van pagina switchen"

Neem aan dat javascript wel mag? Anders wordt het een lastige.
Gewijzigd op 01/10/2015 12:07:07 door Randy vsf
 

01/10/2015 13:36:59
Quote Anchor link
Hij kan naar zichzelf posten, dan heb je een page refresh maar nog steeds dezelfde pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"];?>" mthod="post">
</form>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 14:13:54
Quote Anchor link
Daar heb je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"];?>
niet eens voor nodig. Als je de action leeg laat, gebeurt dat al.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

01/10/2015 14:45:43
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 01/10/2015 13:36:59:
Hij kan naar zichzelf posten, dan heb je een page refresh maar nog steeds dezelfde pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"];?>" mthod="post">
</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"];?>" METHOD="post">
</form>


Je kan je lam zoeken naar dat soort foutjes :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 15:00:23
Quote Anchor link
Edit:
Slowchat verwijderd.
Zullen we het gezellig houden, en de ruzie NIET hier uitvechten?
Het is hier immers PHPhulp en we zijn zeker bereid hulp te bieden als iemand er echt niet uitkomt.

Het spreekt voor zich dat het niet de bedoeling is dat anderen hier de gehele of een gedeelte van de opdracht maakt.
Gewijzigd op 01/10/2015 15:06:21 door - Ariën -
 
Oke okeeee

oke okeeee

01/10/2015 15:19:26
Quote Anchor link
helemaal met je eens Aar ik had een ander probleem dan deze jongen hierboven bedankt voor het antwoord trouwens =)
 

01/10/2015 15:28:46
Quote Anchor link
Twas een duwtje in de juiste richting, ben geen leraar of keurmeester :P
Maar ze komen er wel, af en toe moeten ze ook wat zelf uitzoeken ipv alleen maar Googlen en vragen naar de oplossing
 
Oke okeeee

oke okeeee

01/10/2015 15:30:57
Quote Anchor link
Het was precies het goeie duwtje haha. Het is helemaal gelukt =)
 
Willem vp

Willem vp

01/10/2015 17:17:34
Quote Anchor link
- Aar - op 01/10/2015 14:13:54:
Als je de action leeg laat, gebeurt dat al.

Op zich klopt het wat je zegt, maar het mag niet van de HTML-specs. De waarde van het action-attribuut moet altijd een geldige, niet-lege URI zijn.

Bij HTML5 mag je het action-attribuut wel helemáál weglaten; ook dat heeft het effect dat het formulier naar de pagina zelf wordt gesubmit.


Toevoeging op 01/10/2015 17:30:05:

Overigens zou ik ook niet $_SERVER['PHP_SELF'] als scriptnaam gebruiken, maar $_SERVER['REQUEST_URI'] of $_SERVER['SCRIPT_NAME']. PHP_SELF geeft problemen wanneer je gebruik maakt van URL rewriting, om maar eens iets te noemen. (Alhoewel ik van SCRIPT_NAME ook niet helemaal zeker ben...)

Een ander punt met PHP_SELF is dat wanneer je bagger intikt achter de URL, dus iets als /index.php/hieruwbagger, die bagger ook in PHP_SELF terecht komt. Of het een serieus probleem is weet ik niet, maar ik zie kansen voor bezoekers met minder nobele bedoelingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.