Opschonen codes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

J Jongman

J Jongman

15/01/2012 12:52:57
Quote Anchor link
In 2006 heeft iemand voor mij een soort CMS gemaakt zodat ik via de browser wijzigingen enz kan doorvoeren in informatie die opgeslagen staat in de database.

Daarna is er verder weinig meer aan gedaan en nu wil ik de fouten die er al zolang zijn eens oplossen.

Ik kreeg allereerst ergens de tip om quotes beter te gebruiken.
Na echo's geen " meer maar gewoon een enkele.
En alleen bij html dingen als width en dergelijke dubbelen te gebruiken.
Dit is nu goed.

Verder werd mij verteld om de functie empty niet meer te gebruiken.
Want die staat er 1 keer in:
Quote:
if (!empty($c_cadeaubon->Id) && $rechten->Bewerk)


De gehele code rondom de empty:

Quote:
if (!empty($c_cadeaubon->Id) && $rechten->Bewerk)
{
$resultaat = $c_cadeaubon->wijzigen();
}
else if ($rechten -> Toevoegen)
{
$resultaat = $c_cadeaubon->toevoegen();
}


Waardoor moet ik dit dan vervangen? Ik heb gelezen om strlen te gebruiken, maar bij wat googlen kwam ik ook de optie Isset tegen?

Ik heb zelf dus geen verstand van php. Wil het wel leren maar wil niet eerst weken leren om vervolgens dit bestand pas aan te kunnen passen, daar heb ik momenteel de tijd niet voor.

Dacht zelf dat als het met strlen moet dat het dan wellicht zo werkt?
Quote:
if (strlen($c_cadeaubon->Id) < 1) && $rechten->Bewerk)


Maar hoop dat iemand mij met bepaalde dingen kan helpen :)

Toevoeging op 15/01/2012 13:43:41:

Inmiddels opgelost door het zo aan te passen:

if (strlen($c_cadeaubon->Id) > 0 && $rechten->Bewerk)

Nu kijken naar de code omdat er veel request wordt gebruikt, en die zou niet moeten worden gebruikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:43:55
 
Cake Masher

Cake Masher

15/01/2012 14:26:31
Quote Anchor link
Sorry, maar is dit niet klinkklare onzin?
Waarom zou je de empty functie weg willen hebben??

Verbeter me als ik 't fout heb..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/01/2012 14:30:09
Quote Anchor link
Met alle respect, maar als je niet weet hoe PHP werkt, dan moet je je afvragen of je überhaupt wel iets moet gaan aanpassen. Die enkele quotes en dubbele quotes dat klopt, maar om die nu overal te gaan aanpassen heeft geen enkele meerwaarde. Je systeem gaat er niet beter door werken. Een id controleren met strlen > 0 tja dat mag, maar zou je niet controleren of het bijv. een getal is, en of er geen vreemde tekens inzitten enzovoorts.

"Ik heb zelf dus geen verstand van php. Wil het wel leren maar wil niet eerst weken leren om vervolgens dit bestand pas aan te kunnen passen, daar heb ik momenteel de tijd niet voor."

Als jouw auto kapot is dan breng je hem toch naar de garage en ga je niet op goed geluk zelf maar wat liggen prutsen? Ik denk dat het kan gebeuren dat je op deze manier onbewust functionaleit kapotmaakt en je cms openstelt aan veiligheidslekken.
 
J Jongman

J Jongman

15/01/2012 14:36:59
Quote Anchor link
Ik ben begonnen met hulp zoeken omdat er al zolang deze functie/bestand er is hij geen cadeaubon wil aanpassen.

Toevoegen en verwijderen gaat prima, het tonen ook.
Als ik op wijzigen klik dan verschijnt er bij code en bedrag keurig netjes de waarden die in de database staan, maar wil ik iets wijzigen dat werkt dat niet. Hij geeft de ingebouwde foutmelding aan.

Toen ik hulp vroeg kreeg ik van iemand te horen dat het script eerst verbeterd moet worden voor je naar zulke problemen gaat kijken.
Quotes moesten opgelost worden, empty waarde moest ik niet gebruiken en geen request meer gebruiken maar alleen post en get.
Dus ben nu die punten aan het aanpassen.
Dit is de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
<?
include ('layout.php');
include ('../functies/autorisatie.php');
include('../class/cadeaubon.php');

$type = $_SESSION['admin']['type'];
$rechten = new Rechten('cadeaubon', $type);
$scriptnaam = 'cadeaubon.php';
$layout = new Layout();

if ($_SESSION['admin'])
{

    if ($rechten->Verwijder && $_REQUEST['aktie'] == 'verw')
    {

        $c_cadeaubon = new Cadeaubon ($_REQUEST['id']);

        if (!$_REQUEST['verwijderen'])
        {

            $HoofdContent .= '<table width="100%">
            <form method="POST" enctype="multipart/form-data" id="form" action="$scriptnaam?id=$c_cadeaubon->Id&amp;aktie=verw&amp;verwijderen=1">
            <tr><th>Cadeau en kortingsbonnen</th></tr>";
            $HoofdContent .= "<tr><td>Weet u zeker dat deze code mag vervallen?</td></tr>
            <tr><td><a href="javascript:document.forms["form"].submit();">Doorgaan met verwijderen</a> - <a href="../admin/cadeaubon.php">Terug</a></td></tr>'
;
            $HoofdContent .= '</form></table>';

        }

        else if ($rechten->Verwijder)
        {

            $resultaat = $c_cadeaubon -> verwijder();
            $HoofdContent .= '<table width="100%">
            <tr><th>Cadeau en kortingsbonnen</th></tr>'
;
            if ($resultaat)
            {

                $HoofdContent .= '<tr><td>De code is verwijderd.</td></tr><tr><td><a href="../admin/cadeaubon.php">Terug</a></td></tr>';
            }

            else
            {
                $HoofdContent .= '<tr><td>De code kon niet worden verwijderd.</td></tr><tr><td><a href="../admin/cadeaubon.php">Terug</a></td></tr>';
            }

            $HoofdContent .= '</table>';
        }
    }

    else if ($_REQUEST['aktie'] == 'bew' || $_REQUEST['aktie'] == 'toev' || $_POST['opslaan'])
    {

        if ($_POST['opslaan'])
        {

            $c_cadeaubon = new cadeaubon ($_POST['id']);
            $c_cadeaubon->Code = $_POST['code'];
            $c_cadeaubon->Bedrag = $_POST['bedrag'];

            if (strlen($c_cadeaubon->Id) > 0 && $rechten->Bewerk)
                {

                    $resultaat = $c_cadeaubon->wijzigen();
                }

                else if ($rechten -> Toevoegen)
                {

                    $resultaat = $c_cadeaubon->toevoegen();
                }


                $HoofdContent .= '<table width="100%">
                <tr><th>Cadeau en kortingsbonnen</th></tr>'
;
                if ($resultaat)
                {

                    $HoofdContent .= '<tr><td>De code is aangemaakt.</td></tr><tr><td><a href="../admin/cadeaubon.php">Terug</a><br>';
                }

                else
                {
                    $HoofdContent .= '<tr><td>De code kon niet worden aangemaakt.</td></tr><tr><td><a href="../admin/cadeaubon.php">Terug</a></td></tr>';
                }

                $HoofdContent .= '</table>';
        }


        if ($_REQUEST['aktie'] == 'toev' || $_REQUEST['aktie'] == 'bew')
        {

            if ($_REQUEST['aktie'] == 'bew')
            {

                $c_cadeaubon = new Cadeaubon ($_REQUEST['id']);
            }

            else
            {
                $c_cadeaubon = new Cadeaubon();
            }


            if ($rechten->Toevoegen || $rechten->Bewerk)
            {

                 $HoofdContent .= '
    <table width="100%">
        <form action="'
.$scriptnaam.'?id='.$c_cadeaubon->Id.'" method="POST"  enctype="multipart/form-data" name="form">
            <tr>
                <th colspan="2">Cadeau en kortingsbonnen</th>
            </tr>
            <tr>
                <td>Code:</td>
                <td><input size="30" type="text" name="code" value="'
. $c_cadeaubon ->Code . '"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Bedrag:</td>
                <td><input size="30" type="text" name="bedrag" value="'
. $c_cadeaubon->Bedrag . '"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td><input type="hidden" name="id" value="'
. $c_cadeaubon -> Id . '"/>
                    <input type="submit" name="opslaan" value="Opslaan"/>
                    <input type="button" name="terug" value="Annuleren" onclick="javascript:parent.location=\'../admin/cadeaubon.php\'"/>
                </td>
           </tr>
       </form>
    </table>'
;
            }
        }
    }

    else if($rechten->Lees)
    {

        $query = 'select * from cadeaubon';
        $resultaat = db_query($query);

        if ($resultaat)
        {

            $aantal = mysql_num_rows($resultaat);
            if ($aantal > 0)
            {

                $HoofdContent .= '<table width="100%"><tr><th colspan="3">Cadeau en kortingscodes</th></tr>
                                    <tr><td colspan="3">Hieronder ziet u een overzicht van de cadeau en kortingsbonnen. Klik op bewerken om een code aan te passen.</td></tr>
                                        <tr><th>Code</th><th>Bedrag</th><th>Acties</th></tr>'
;
                for ($i=0; $i < $aantal ; $i++)
                {

                    $rij = mysql_fetch_array($resultaat);
                    $cadeaubon = new Cadeaubon($rij['id']);
                    $HoofdContent .='<tr><td>$cadeaubon->Code</td><td>&euro; $cadeaubon->Bedrag</td><td>';
                    if ($rechten -> Bewerk)
                    {

                        $HoofdContent .='<a href="$scriptnaam?aktie=bew&amp;id=$cadeaubon->Id">Bewerken </a>';
                    }

                    if ($rechten -> Verwijder)
                    {

                        $HoofdContent .='<a href="$scriptnaam?aktie=verw&amp;id=$cadeaubon->Id">of verwijderen</a>';
                    }

                    $HoofdContent .='</td></tr>';
                }

                $HoofdContent .='<tr><td class="tabelonder" colspan="3">';
                if ($rechten -> Toevoegen)
                {

                    $HoofdContent .='<a href="$scriptnaam?aktie=toev">Code toevoegen</a>';
                }

                $HoofdContent .='</td></tr></table>';
            }

            else
            {
                $HoofdContent .='<table width="100%"><tr><th>Cadeau en kortingscodes</th></tr>
                <tr><td>Hieronder ziet u een overzicht van de cadeau en kortingsbonnen. Klik op bewerken om een code aan te passen.</td></tr><tr><td>'
;
                if ($rechten -> Toevoegen)
                {

                    $HoofdContent .='<a href="$scriptnaam?aktie=toev">Code toevoegen</a>';
                }

                $HoofdContent .='</td></tr></table>';
            }
        }
    }
}


$layout -> SetHoofdContent($HoofdContent);
$layout -> Tonen();
?>


En daarbij hoort nog de class, waar de functie wijzigen in staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
    function wijzigen()
    {

        $this -> Code = mysql_real_escape_string($this -> Code);
        $this -> Bedrag = str_replace(",",".",$this->Bedrag);

        $query = "update cadeaubon
                 set
                 code='$this->Code',
                 bedrag='$this->Bedrag',
                 where id='$this->Id'"
;
        return db_query($query);
    }

?>


Het was niet mijn idee om alles er eerst uit te halen en daarna pas op zoek te gaan naar de reden waarom ik hulp zoek, het niet kunnen wijzigen.
Gewijzigd op 15/01/2012 14:37:53 door J Jongman
 
Cake Masher

Cake Masher

15/01/2012 14:37:19
Quote Anchor link
Ik sluit me aan bij Ozzie.
Als je de tijd er niet voor kan nemen, ga 't dan inderdaad ook niet proberen. Als je PHP wilt leren moet je er echt even tijd voor nemen. Scheelt je een hoop frustraties..
Ik zou zeggen, klik je zelf naar de tutorials gedeelte op deze website, daar staan genoeg tutorials die jou kunnen helpen om PHP beter te begrijpen.
 
J Jongman

J Jongman

15/01/2012 14:38:56
Quote Anchor link
Maar waar het mij om gaat is dat de fout van het niet kunnen wijzigen opgelost kan worden.
Het is niet mijn eigen bedoeling geweest om alles om te gooien, maar dat is mij verteld.
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2012 14:39:23
Quote Anchor link
@Cake Masher, het probleem van empty is dat 0, NULL, false, array() en alle mogelijke combinaties hiervan ook als empty rekent. Dit betekend dat als de var de waarde 0 heeft, wat gewoon een normaal cijfer is het ook als empty wordt doorgegeven en true geeft. Dit zorgt voor problemen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $someVar
= 0;
    if( empty($someVar) )
    {

       echo '$someVar is niet ingevuld';
    }

    
    $otherVar = false;
    if( empty($otherVar) )
    {

      echo '$otherVar bestaat niet';
    }

    elseif( !$otherVar )
    {

      echo '$otherVar is false'; // Deze werkt niet, omdat de if al is uitgevoerd
    }
?>
 
Cake Masher

Cake Masher

15/01/2012 14:46:34
Quote Anchor link
@Wouter J. Aaah zo, bedankt!
Maar je zou dan zelf wel moeten weten wanneer je de functie empty wel of niet kan gebruiken neem ik aan?
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2012 17:52:12
Quote Anchor link
Cake Masher op 15/01/2012 14:46:34:
@Wouter J. Aaah zo, bedankt!
Maar je zou dan zelf wel moeten weten wanneer je de functie empty wel of niet kan gebruiken neem ik aan?

Ja, niet dus. Weet jij altijd wanneer je gebruiker wel of niet 0 invult? Als je isset() gebruikt en eventueel checkt op waarde (lengte van de string, count voor een array etc etc) heb je empty() niet meer nodig.
 
Cake Masher

Cake Masher

15/01/2012 18:10:00
Quote Anchor link
@Erwin, Toevallig weet ik altijd wel, of een gebruiker wel of niet 0 in vult. Als ik bijv. een login systeem ga maken, weet ik zowiezo dat de gebruikersnaam en wachtwoord meer dan 1 karakters moet zijn, en moet bestaan uit letters en cijfers. Idemdito voor email, geboorte datum etc.. Als er nou toch iets zou zijn, dan weet ik dat bij me zelf en pas ik dat toe op het systeem.
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2012 18:26:44
Quote Anchor link
@Cake Masher
Zoals je wilt, als jij het wilt gebruiken moet je dat vooral doen. Weet echter dat er bepaalde situaties zijn dat empty() een andere uitkomst zal geven dan je denkt. Dat is dan wel belangrijk. Met dat in het achterhoofd wil ik dan nog even terug naar je eerste post:

Quote:
Sorry, maar is dit niet klinkklare onzin?
Waarom zou je de empty functie weg willen hebben??


Die opmerking vertelt mij dat je dus blijkbaar NIET wist dat er problemen kunnen ontstaan met het gebruik van empty(). Dat mijn vriend, is dus de reden waarom het gebruik van empty() afgeraden zou moeten worden. Omdat veel mensen die het gebruiken niet precies begrijpen hoe het werkt. Het is dus GEEN klinklare onzin om het af te raden.
Voor de rest, doe wat je wilt, maar kijk niet raar op als er opeens iets niet werkt doordat je empty() gebruikt op de verkeerde manier.
 
J Jongman

J Jongman

15/01/2012 20:28:33
Quote Anchor link
Is er iemand die mij kan helpen met het wegwerken van het request?
Tips?

Verder is dus de empty functie er inmiddels uit. Dat is vervangen door:
if (strlen($c_cadeaubon->Id) > 0 && $rechten->Bewerk)

Maar is dat voldoende, of moet er meer controle op?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2012 20:36:40
Quote Anchor link
Geen $_REQUEST maar $_POST of $_GET of ... Tis maar net waar die vandaan komt.
 
J Jongman

J Jongman

15/01/2012 21:27:53
Quote Anchor link
Dat ik geen request mag gebruiken weet ik inmiddels :)

Dus ik vervang al die request door post of get.
Maar hoe weet ik welke ik moet gebruiken?

Ze vervangen door post, of get zorgt namelijk voor fouten.

Met request wordt alles prima weergegeven en vertaald, maar met post of get de volgende problemen bij het script die je in het topic ziet.

$scriptnaam wordt niet meer vertaald naar cadeaubon.php
De waarden zijn niet meer de namen van de codes, maar: $cadeaubon->Code
En de waarden van de getallen zijn: $cadeaubon->Bedrag
De Id wordt niet meer opgehaald, in de url is dat: $cadeaubon->Id
Gewijzigd op 15/01/2012 21:29:02 door J Jongman
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/01/2012 21:37:21
Quote Anchor link
Nogmaals, als je niet weet waar je mee bezig bent dan kun je beter niet iets aanpassen. Zie mijn eerdere opmerking.
 
J Jongman

J Jongman

17/01/2012 09:54:13
Quote Anchor link
Dat is jou mening, maar ben van mening dat ik op deze manier ook best iets opsteek, als iemand mij meer informatie er over kan geven :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/01/2012 11:06:30
Quote Anchor link
Misschien moet je eerst zelf even je best doen om wat informatie te vinden? ;)
Dan willen wij je vervolgens met alle plezier helpen. Maar het moet wel van 2 kanten komen. We gaan niet alles klakkeloos voorkauwen. Je zult er zelf ook tijd en enrgie in moeten steken. Dus... go for it!
 
J Jongman

J Jongman

17/01/2012 17:35:19
Quote Anchor link
Ik weet inmiddels wat het doet, Get is voor de informatie in de url, post is een veiligere manier om informatie te verzenden bijvoorbeeld en wordt gebruikt in formulier, en request is de onveilige manier en moet vermeden worden.
Maar waar vind ik in het nederlands (engelse tuts gaat niet werken) hoe je juist niet die request moet gebruiken? Dat wordt dan weer niet beschreven..
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2012 17:54:41
Quote Anchor link
J Jongman op 17/01/2012 17:35:19:
Maar waar vind ik in het nederlands (engelse tuts gaat niet werken)


Tja, die zijn er niet zo veel. Misschien weet Google er een paar te vinden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/01/2012 18:30:04
Quote Anchor link
In het kort, je GET POST COOKIE en SESSION data wordt in $_REQUEST gestopt. Als je iets uit $_REQUEST haalt dan weet je niet waar het vandaan komt (het kan uit GET POST COOKIE of SESSION data komen). Stel dat je in je sessie opslaat of iemand is ingelogd, dan zou je deze waarde via $_REQUEST kunnen opvragen.

Bijvoorbeeld:

if($_REQUEST['logged_in'] === true) {
// hiep hoi, je bent ingelogd
}

Het gevaar:
Ik roep jouw site als volgt aan:
www.jouwsite.nl/?logged_in=true

Door de url zoals hierboven aan te roepen ben ik plotseling ingelogd!

Hoe moet je $_REQUEST niet gebruiken? Je moet uitzoeken waar de betreffende waarde vandaan komt, uit GET POST COOKIE of SESSION. Als je weet dat de waarde bijvoorbeeld uit $_POST (een formulier) komt dan vervang je $_REQUEST['waarde'] door $_POST['waarde'].

Succes.
 
Niels K

Niels K

17/01/2012 18:33:01
Quote Anchor link
Begin eens met deze tutorial? klik
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.